Thursday, August 11, 2011

Chokladmuffin med grädde

Amerikanska muffins är megastora. ;) De är troligen två eller tre gånger så stora som de flesta muffins som säljs i Sverige. Säkert har de amerikanska storlekarna också börjat komma till Sverige men här i USA är det standard med storlek större.

Jag kan aldrig äta en hel muffin utan får alltid dela åminstone på hälften. Det blir inte så ofta jag köper muffins men någon gång slår jag till och köper chokladmuffins. De hör nog till mina favoriter. När jag var klar med mitt trädgårdsuppdrag tänkte jag att jag skulle ha litet gott att äta så jag köpte ett paket chokladmuffins. Vill man ha riktigt goda muffins (givetvis sötare än muffins i Sverige, det är bara så i USA) skall man passa på att köpa några när man handlar hos Costco.

Något jag i stort sett aldrig äter är vispgrädde men för några dagar sedan fick jag en plötslig längtan efter vispgrädde. Jag vill helst vispa grädden själv så det fick bli en liten förpackning med "whipping cream" som vispats med min handvisp. Kanske verkar gammaldags men jag gillar det.

Chokladmuffin med grädde. Mmmmmm! :)




11 comments:

Min plats i solen said...

Hjälp, nu blir jag sugen på chokladmuffins med vispgrädde! :)

Jo, "big is better"-konceptet har allt spridit sig hit till Sverige också. Och inte bara på muffins utan det gäller det mesta i sötväg. När man förr åt en muffins äter man idag motsvarande 3-4 stycken i en enda stor istället. Det är kanske inte så konstigt att sockerbeoendet och diabetes ökat rejält även i Sverige. De små godispåsar som fanns förr då man handlade lösgodis genom luckan i kiosken har idag ersatts av påsar lika stora som hela vår soppåse för orgniskt avfall här hemma. Helt vansinnigt!

Gott men om "big is better" vet jag inte om jag kan hålla med om.

Trevlig helg Anne-Marie!

Kram Lotta

Pettas said...

I vårt café får vi ofta höra glädjerop när vi inte har så bamsestora kakbitar, bullar osv...folk orkar inte äta så stort som allting skall vara. Ändå tycker jag att vi har rätt stora portioner åt alla men med tanke på att allting består av "riktiga" råvaror så blir det mastigt om det blir ännu större.
Risken är att det förtar smaken om det blir för mycket av det goda.

kramar!

Lotta said...

Nyvispad grädde med choklad - mums! Bra kombo tycker jag. Ibland blir man bara sugen och eftersom du äter det så sällan hoppas jag du njöt ordentligt!

Kram

Anonymous said...

Hej!

Vill informera om att vi på Bloggextra.se nu drar igång en tävling där alla våra medlemmar kan vinna 3 veckors fri annonsering på vår framsida och presentkort till SF-bio. Det är gratis att bli medlem. Läs mer på vår startsida!

Vi har flera tjänster att erbjuda till bloggar:
*Omröstningar
*Frågelåda
*Dagens Outfit
*Bloggtips
*Blogghjälp

Hoppas vi ser dig snart!

Mvh
/Bloggextra.se

Anne-Marie said...

Lotta: Hembakade chokladmuffins är förstås det allra bästa men jag kan inte baka när kvicksilvret ligger på runt +30 eller mer varje dag - det blir alldeles för varmt inomhus. Diabetes är idag en folksjukdom i USA eftersom det finns så otroligt mycket socker i allting. Jag har uteslutet mycket socker och "syndar" bara då och då. "Big" är absolut inte bättre - det är därför jag får dela upp min muffin i åtminstone två halvor, kanske fler. Ha en fortsatt fin helg! Kram!

Anne-Marie said...

Karin: Jag tror att många människor inte märker att de äter större portioner eftersom det "smygs på" allteftesom. Jag har märkt (tyvärr) att jag nog äter litet större portioner än vad jag gjorde när jag kom hit. För det mesta äter jag rätt nyttig mat och chokladmuffins hör till ovanligheterna. Naturliga ingredienser kanske till och med kan vara ännu mer mättande. Kramar!

Anne-Marie said...

Lotta: Jag njöt. :) Hade varit ännu godare med hembakade muffins, men som jag skrev till din namne så är det för varmt att baka nu eftersom det är så varmt utomhus. Ibland får man "synda". ;) Kramar!

olgakatt said...

Första gången jag såg en megamuffin i Sverige trodde jag det var en "familjemuffin" och eftersom jag var ensam efterlyste jag en "enmans" och blev förstås skrattad åt! På sistone har jag däremot sett "minimuffins" på något kaffeställe; det tycker jag är utmärkt.

Anne-Marie said...

Olgakatt: Det är konstigt att Sverige "alltid" måste ta efter USA. Det är ju absolut ingen bra vana och tradition att ha jättestora portioner. Minimuffins verkar vara poppis. Det skulle amerikanska magmåtten må bra av. ;)

antonia said...

Haha jag minns när jag skulle laga flygande jakob till min värdfamilj och då behövde vispgrädde, min värdsyster tittade på mig som ja var dum i huvvet typ haha hon hade ingen aning om vad jag menade och trodde det var något de kanske använde ute på landet ungefär :P

Anne-Marie said...

Antonia: Jag har svårt för burkarna med "färdig" grädde. Jag gillar när man vispar själv. Känns sundare på något sätt. Helt otroligt att din värdmamma inte fattade vad du pratade om. :)