Sunday, June 5, 2011

Tillbaka i Weed

Igår kom jag tillbaka till USA och Weed efter ha rest ungefär 1,5 dag. Igår försökte jag bara hålla mig vaken tills det var kväll. Inomhus var det +10! Eftersom jag givetvis trodde att det skulle vara relativt varmt under min vistelse i Sverige hade jag inte lämnat någon värme på inomhus. Norra Kalifornien har haft rent ut sagt skitväder under det att jag varit i Sverige. Kallt, regn och till och med snö ett par dagar. De har lovat litet varmare och soligare till veckan och det bara att hoppas att det blir litet mer sommarlikt. Det är ju i alla fall juni.

Eftersom jag nu har daglig tillgång till dator kommer jag att skriva på bloggen mer regelbundet igen. Har till och med kunna svara individuellt på kommentarerna på mitt sista Sverigeinlägg. :)
Och jag lyckades äntligen komma in på min Yahoo email. Skall försöka svara så snart som möjligt på de mail jag fått via bloggen.

Resan tillbaka gick också enkelt förutom Greyhound som inte klarade av att hålla tidtabellen. Bussen skulle ha gått klockan 2 på natten från Sacramento men kom inte iväg förrän vid halvfyratiden. Det var inte kul eftersom jag var litet smått utmattad vid det laget. Kvinnan som körde bussen har inte kunnat hålla tidtabellen de gånger jag åkt och hon har kört och hon betedde sig allmänt konstigt igår. Tror att jag kommer att kontakta Greyhound så att de får veta vad en av deras förare håller på med.

En mindre trevlig överraskning var att postkontoret inte klarat av att följa instruktionerna att lagra posten tills jag var tillbaka. Det fanns en del post i brevlådan som är olåst. Vem som helst kan ha plockat post ur postlådan. Mycket otrevligt faktiskt med tanke på identitetsstöld osv. Skall ha ett allvarligt samtal med postmästaren i morgon.

Jag klarade mig undan body scanners även på hemresan vilket var en stor lättnad. Ute på Arlanda har de numera en rätt noggrann kontroll vid gaten för USA-flyg med genomgång av handbaggage och kroppsvisiteringar. Eftersom jag var väldigt tidig hade de inte satt igång med denna kontroll vid gaten så även det klarade jag mig undan. :) Det är bara att tacka och ta emot.

I morgon är det dags att gå till jobbet igen. Nu under sommaren kommer vi att arbeta 4 dagar per vecka eftersom man vill spara pengar genom att hålla skolan stängd på fredagarna. Jag har kollat min arbets email och det lär nog ta ett bra tag att komma igenom några hundra email.

Det blev tyvärr inte så många bilder som jag hoppats på från Sverige eftersom den grej jag tagit med mig för att kunna ladda kamerabatterierna inte fungerade som jag trott i de svenska eluttagen. Här kommer i alla fall några bilder från en härlig skogspromenad precis när jag kommit till Sverige.

Vitsipporna blommade fortfarande när jag kom.


Häggen blommade och doftade underbart gott. Tyvärr blev bilden litet oskarp av någon anledning.


Den härliga svenska skogen.

15 comments:

Saltistjejen said...

Välkommen hem igen! Måste vara skönt att vara hemma efter en så lång resa.
Kram!

Desiree said...

Skönt att du har kommit tillbaka hem även om det varit en låååång resa. Usch inte kul när det blir sådana förseningar på allra sista biten. Jag tycker du gör helt rätt som tar kontakt med Grey Hound och tar upp det här med föraren om hon vekrade konstig också. Man vill ju känna sig trygg då man åker buss. Oj vad kallt ni haft det i Weed. Ja nu är det ju juni så jag hoppas ni får både sol och värme. Är det ett ovanligt kallt år i år eller är det så här med jämna mellanrum? Hoppas det går bra med jetlaggen. Skönt med jobb bara fyra dagar i veckan men kanske inte så kul med mindre pengar i kassan å andra sidan.
KRam!

Pettas said...

Välkommen tillbaka!
Hur i all världen jag nu kan önska dig välkommen dit när jag är här:), men du är saknad på bloggen.
Ser framemot dina inlägg igen.
Hoppas att din resa har varit av det bättre slaget!

Ha det finfint!:)

em said...

Skönt att höra att du är välbehållen hemma igen!
Hoppas du snart kommer ikapp dig själv.
Margaretha

Lotta said...

Saknat dina inlägg Anne-Marie! Välkommen tillbaka. Nu får du räkna med att det tar ett tag att "landa" och komma igång som vanligt igen. Det tar ofta längre tid än vad man tror. Efter Nepal tog det mig över 10 dagar att komma helt i fas igen. Det är alltid fix innan och efter en resa!

Stor kram!

Annika said...

Välkommen tillbaka!
Förstår om det är skönt att vara på plats igen, men nu ska du själsligen landa också och det tar lite tid, men det får det ju göra.
absolut, kontakta Greyhound. Låter ju farligt nästan!
Trist med posten också...
KRAMAR!

Lollo said...

Ja, Greyhound är ju alltid så himla kul... bra att resan hem gick bra ändå, välkommen hem! :)

Måste hålla med om det du skrev förut, svenskar är verkligen inte lika trevliga som amerikaner. Jag trodde först det berodde på att du befann dig i Stockholm, det är ju ändå storstaden liksom, när man jämför det mot en liten stad i USA så blir det väl skillnad... Men nej. Jag kom hem från USA för sådär 3 veckor sen, och jag bor i en liten svensk stad, 18 000 invånare. Och bara här märker jag att när man är ute och går/cyklar, folk vänder bort blicken och ingen vill heja! Tycker det är märkligt nu faktiskt. Och när jag var i mataffären idag, skulle fråga om en vara som jag inte hittade. Gick fram till en kvinna som höll på att packa upp varor, och frågade var det fanns. Jag trodde först att hon var döv. Hon vände sig inte och tittade på mig förrän efter att jag frågat klart hela frågan. Kände mig minst sagt lite ignorerad, att det kan vara sån skillnad på folk ändå... Det är ju moderna länder båda två.

Min plats i solen said...

Välkommen hem igen Anne-Marie! :) Vilken härlig Sverige-resa du fick och skönt att resan hem gick bra i det stora hela. Trist med posten dock. Hoppas att inget hade fått fötter?

Skönt att du är tillbaka som vanligt igen, du har varit rejält saknad ska du veta.

Sköt om dig!

Kram Lotta

olgakatt said...

Det är alltid skönt att komma hem efter en resa - även om 10° inomhus inte kan sägas vara särskilt välkomnande.
Hoppas du också träffade litet mindre tillknäppta människor än de stockholmare du beskrev! Jag blir alltid stressad av stockholmarnas framrusande stil, alla tycks ha väldigt bråttom. Och så kommer man där som en lantlolla och stoppar upp hela stan genom att inte springa uppför rulltrappan!
Hoppas allt är väl med din post trots fadäsen från postkontorets sida.

magdalena said...

Välkommen hem. Hua, den där busschauffören låter inte trevlig att åka med. Tycker du ska ringa. Fina skogsbilder, det är så vackert. Vi har haft bättre väder här i Ohio verkar det som än vad det varit i CA. Du måste vara trött efter allt resande och börja jobba meddetsamma är tufft. Ska bli roligt att höras om allt. Kramar

Anne-Marie said...

Saltis: Tack! Ja, den här resan är dryg minst sagt. Vore inte helt fel att kunna resa från USAs östkust och slippa resan tvärs över landet. Kram!

Desiree: Nej, att sitta på Greyhounds bussterminal i Sacramento mitt i natten är ingen höjdare precis. Det har aldrig varit så här kallt så här års sedan jag kom till USA så det här är inte normalt. Jag har faktiskt inte direkt någon jetlag vilket är fantastiskt skönt. Det blir faktiskt inte mindre pengar i kassan utan bara längre dagar. Jag jobbar "bara" 32 timmar så det blir 4 dagar med 8 timmar varje dag. Kramar!

Anne-Marie said...

Karin: Tack! Det värmer att höra att mina inlägg varit saknade. :) Jag har saknat att inte kunna skriva inlägg. Resan var lång som sagt men den tog ju slut till slut. :) Ha det fint! Kram!

Margaretha: Det är konstigt att jag kommer in direkt i den omgivning där jag är. Nu känns det nästan som om jag knappt varit i Sverige. Mysko.

Lotta: Tack! Vad glad jag blir att du ser fram emot nya inlägg. :) Som jag skrev till Margaretha har jag faktiskt ingen lång omställning och ingen direkt jetlag. Förkylningen var ju onödig förstås men bättre att ha den nu än i Sverige. Kramar!

Anne-Marie said...

Annika: Tack! Jag verkar landa väldigt snabbt när jag byter plats och omgivning. Och har ingen direkt jetlag heller. Litet trött kanske men det beror nog mest på att jag inte sov riktigt bra i natt pga förkylningen. Jag var hos posten i Weed idag och pratade med Postmästaren. Han kommer nog att minnas mig för alltid ;) - jag var inte direkt otrevlig men mycket bestämd och jag kommer att lägga in ett officiellt klagomål hos något som heter Consumer Affairs. Skall skriva till Greyhound när jag känner mig litet bättre. Kramar!

Lollo: Tack! Jaha, du har också erfarenhet av Greyhound. Jag tror väldigt många är missnöjda med detta bussbolag. Visst är det märkligt att man i Sverige ofta är så tillknäppt. Jag hade inte riktigt den upplevelsen av tillknäppthet ute i landet men det var ju inga långa resor. Släpp loss litet svenskar! :)

Anne-Marie said...

Lotta: Tack! Vad glad jag blir av dina ord. :) Jag har tyvärr ingen aning om några brev "fått fötter". Som jag skrev till Annika fick Postmästaren i Weed sig en "omgång" idag. Det är bara att hoppas att inget obehagligt kommer ur detta. Ha det fint! Hade tänkt att läsa din blogg men pga förkylningen finns inte riktigt orken. Har saknat fina inlägg. Kramar!

Olgakatt: Det är skönt att ha sina saker omkring sig igen. +10 var litet väl kyligt men inget hade ju kommit till skada. Stockholmare är otroligt stressade. Det känns ibland som om man blir nedtrampad i tunnelbanan. Eftersom jag bodde så länge i Stockholm har jag nog fortfarande "koll" på hur man "skall" vara och bete sig men det känns inget roligt att folk är så instängda och tillknäppta. Posten får jag nog hålla tummarna för att inget kommit bort. Postmästaren vet i alla fall om mig. :)

Anne-Marie said...

Magdalena: Den här kvinnliga busschauffören är mycket konstig. Skall skriva till Greyhound när förkylningen lagt sig. Har förvånansvärt ingen jetlag och är nog mest trött pga förkylningen. Ser fram att höras av snart. Kramar!