Friday, June 17, 2011

Reparationer och huvudbyte

Eftersom skolan har stängt på fredagar under juni och juli ger det mig möjligheten att uträtta olika ärenden som jag annars inte hinner med när jag jobbar hela dagen till 17.

Idag har varit en fullmatad dag redan. Min kollega hade fixat min dator! :) Tack D! Han hade hittat viruset och med flera program lyckats rensa datorn från allt "skräp". Det här inlägget skrivs på PCn.

Min bil var också i behov av reparation. Innan jag åkte till Sverige hade jag hört ett ljud från området kring det ena framdäcket. Ingen reparation hanns med då men när jag kom tillbaka och fortfarande hörde ljudet pratade jag med R och han sade genast "It's your CV joints". Vad detta heter på svenska har jag ingen aning om eftersom jag i stort sett bara kan bildelar på engelska. Min bilmekaniker hade tyvärr fått sluta med sina reparationer för ca ett år sedan och idag blev det premiär för en ny bilmekaniker. Hade fått tips om honom från R och även min vän J. Denna bilmekaniker är en "travelling car mechanic", dvs man åker antingen till honom eller han kommer hem till personen. Jag åkte in till Mt Shasta och mötte honom. Mycket riktigt, min bils ena CV joint var trasig så det var inte konstigt att jag hört ljudet. Har man haft äldre bilar lyssnar man på alla ljud, framför allt då min bil också börjar bli litet äldre.
Efter ca 1 timmes jobb var han klar och vi tog en testrunda. Ett mysko ljud hördes där han bytt ut delen så vi fick åka tillbaka till platsen där han gjort reparationen. Han gjorde en liten åtgärd och så tog vi en ny testrunda. Nu var ljudet borta. Förhoppningsvis kommer det inte tillbaka.

Innan jag visste att bilen var i behov av reparation hade jag beställt tid för ett oljebyte. Det hanns också med idag. Dollarsedlarna har gått åt idag.

Idag var det också dags att byta tandborsthuvud. Stor intressepil för bloggvärlden. ;) Anledningen till att jag ville nämna det är att jag tycker det är super att man nuförtiden inte behöver slänga hela tandborsten utan kan byta huvudet. Min tandborste har hängt med länge men huvudena har bytts. Eco-DenT har en hel tandvårdsserie här i USA med tandborstar, tandtråd och tandpulver. Ja, jag använder tandpulver i stället för tandkräm. Helt perfekt för mina tänder eftersom det skonar mina tänder - till och med utan fluor vilket jag är glad för. Vänner av fluor får ursäkta. Jag gillar inte fluor.


Jag har faktiskt en svensk diskborste. Kanske verkar litet extremt men jag har, här i mina trakter, inte sett några diskborstar där man kan ha kvar diskborsten och bara byta huvudet. ICA (i Sverige) har en sådan diskborste så jag brukar köpa huvuden när jag är i Sverige. Jättebra med utbytbara huvuden även här.


Solen skiner och det är faktiskt 25 plusgrader. Sommaren har helt klart kommit till oss och till veckan skall det bli ännu varmare. För mig fick temperaturen gärna stanna på runt 25 hela sommaren.

9 comments:

Desiree said...

Klart man ska värna om miljön. Det är himla bra att det finns produkter numer som gör att man spar lite på plast och så att mindre hamnar på sopberget. Skönt att din dator är lagad och att du blev av med viruset. Usch bilreparationer är inte kul men ack så nödvändigt. Du har fått mycket gjort denna fredag. Hoppas du får njuta lite av det fina vädret ni har nu under helgen. För min del skulle det mer än gärna få vara 25 grader hela sommaren.
KRam!

Lotta said...

Smart! Det är ju inget fel på själva skaftet. Du är fiffig och hittar bra lösningar tycker jag!

Skönt att din PC är igång igen. Kramar!

Anonymous said...

Jag hade inte en aning om att det går att byta ut huvuden på tandborstar och inte heller på diskborstar men det är ju suveränt bra.
Vad bra det lät med en mekaniker som åker runt och som kan komma till bilen istf att bilen skall komma till honom :-)

em said...

Här är det snudd på omöjligt att få tag på tandkräm utan fluor.
Men jag har mina bilkillar kan jag inte klaga på - jag kör till dem med bilen, måste de behålla den, kör de hem mig, se'n kommer de hem med bilen när den är färdig. Det är mycket som är enklare på landet.
Så du använder inte disktrasa!
Margaretha

Pettas said...

Tandborste med löstagbar borst har jag i min eltandborste, men annars har jag inte sett att det finns några sådana som du beskriver i våra affärer. Diskborstar finns däremot och vi använder sådana som man kan återanvända skaften på.
Ha det gott!
Karinkram!

magdalena said...

Ha ha, du är så rolig med dina fiffiga idéer. Usch för bilar ibland. Man vill att de bara ska gå. Jag måste till verkstad med min. Tror det kan vara samma problem som du har + framvagnsinställning + ev bromsar. Usch har ingen aning om vad sån kostar här och om man blir lurad. Men vad ska man göra när man inte kan fixa själv. Skönt att få så många saker gjorda. Kram

Anne-Marie said...

Desiree: Slit och släng samhället är egentligen rätt märkligt. Att slänga en hel diskborste när det bara är det man diskar med (huvudet) som blir smutsigt och slitet. Jättebra att det finns löstagbara huvuden tycker jag. Bilreparationen var helt nödvändig. Hade jag inte lagat just den delen hade jag blivit strandsatt på någon väg. Jättebra att min kollega fick ordning på datorn. Idag var det faktiskt rätt mulet här men fortfarande över 20-gradersstrecket. Kramar!

Lotta: Helt rätt. Skaftet slits ju inte ut i första taget. Man får vara litet "om sig och kring sig" ibland. :) Underbart att datorn blev fixad. Ha en fin helg! Kramar!

Anne-Marie said...

paandrasidanatlanten: Visst är det suveränt med löstagbara huvuden. Det hör nog inte till vanligheterna att huvudena är löstagbara, men de finns uppenbarligen. :) Mekanikern tar litet extra betalt om han skall komma hem till en person så jag valde att åka till honom. Men om man kanske inte kan köra bilen då är det ju perfekt.

Margaretha: Tandkräm utan fluor är svårt att hitta. Jag har faktiskt använt tandkräm med fluor större delen av mitt liv men då mina tänder blev svagare gjorde jag en ordentlig efterforskning och hittade det här tandpulvret. Jag tror faktiskt inte alls att fluor stärker tänderna. Det finns forskning som visar på motsatsen. Jättebra med flexibla bilmekaniker. ;) Nej, ingen disktrasa att diska med. Vi använde alltid diskborste när jag växte upp så det har nog satt sina spår.

Anne-Marie said...

Karin: Vad bra att man på Åland har insett vikten av löstagbara huvuden. :) Nej, tandborstarna som finns här är för det mesta med fast huvud. Eco-DenT ligger litet före sin tid. En anledning till att jag gillar dem. Ha en fin söndag! Kramar!

Magdalena: Man får hitta de innovativa produkterna. :) Bilar är bra och nödvändiga här i USA. Jag lade ut en del pengar för den här reparationen men den var nödvändig. Det gäller att ha en bra mekaniker. Då är det bra att få rekommendationer som jag fick. Hoppas att du får ordning på din bil. Kramar!