Thursday, May 12, 2011

Nu åker jag

Snart påbörjar jag "expeditionen" till Sverige. :) Det blir bussresa till Sacramento idag på eftermiddagen och sedan några få timmars sömn på det hotell som jag tidigare bott på. Mitt flyg från Sacramento går redan halvsju på morgonen på fredagen (den 13 ;))! Suck så tidigt. Det betyder att jag måste vara ute på flygplatsen mellan halvfem och fem.

Trots att Sacramento är Kaliforniens huvudstad är flygplatsen förvånansvärt liten. Har ingen aning om vilka säkerhetskontroller de har där nu efter det som hände förra veckan. Som tur är har jag bara ett byte den här gången och det blir på jätteflygplatsen O'Hare i Chicago. De har talat om åskoväder i Chicago vilket inte riktigt brukar gå bra ihop med flygplatser och deras möjlighet att hålla tider. Där kommer säkert säkerhetspådraget att vara stort.

Om allt går som det skall kommer flyget till Stockholm på lördag morgon. Sedan gäller det att stanna uppe till tidiga kvällen för att komma in i svensk tid och dygnsrytm. Det blir nog att sitta i soffan i mammas vardagsrum och bara slöa. Är vädret fint kan jag sitta ute på balkongen.

Skall försöka skriva en del inlägg från Sverige men då jag inte har daglig tillgång till dator blir det säkert inte helt regelbundet. Bilder får jag vänta med tills jag är tillbaka i USA eftersom biblioteket troligen inte vill att jag laddar ner ett fotoprogram i deras datorer. ;)

Vi hörs!

14 comments:

olgakatt said...

Ha en riktigt fin tur utan krångel!

Livsnjutaren said...

Hej, hoppas resan går bra. Jag har en liten fråga du kan fundera på. Min dotter har ett år kvar på gymnasiet och efter det vill hon åka till USA och jobba ett år i någon familj. Men som mamma är man ju livrädd. Och min idé är att hitta en svensk familj som hon kanske kan vara aupair hos. Kan du vara till hjälp där kanske? Du kanske vet någon;) Kram från Småland.

em said...

Tänker på dig och hoppas att resan går bra - och Sverigevistelsen blir perfekt!
Margaretha

Malin said...

Ha en underbar resa!

Saltistjejen said...

Hoppas resan går bra och att du får en riktigt fin tid i Sverige!!
kramar!

Desiree said...

Hoppas att resan går bra nu. O´Hare är gigantisk men en ganska nice flygplats. Jag håller tummarna för att du slipper åskoväder. Det är lite segt att landa på morgonen i Sverige och sedan tvinga sig att hålla sig vaken till kring sju på kvällen innan man får gå och lägga sig. Ha det nu bra och må vädergudarna vara med dig så att det blir soligt och varmt igen.
KRam!

Tord said...

Välkommen hem! :-)

Är väl så att alla delstaters huvudstäder är små orter, av någon anledning som jag inte vet.

Anonymous said...

Hoppas att du får en riktigt fin vistelse här i Sverige!!

/Annelie

Pettas said...

Vid det här laget är du redan i Sverige och jag hoppas att resan gick bra hela vägen och att du har det bra...på balkongen eller i soffan!

En fin vistelse önskas!
kramar
Karin

fanny said...

hejsan, jag har en fråga. är det enkelt att bara ta sitt pick och pack och flytta till USA?
jag funderar på att gå high school där ett år. och då undrar jag om det är enklare att få bosätta sig i USA senare?=)

MVH FANNY

Annika said...

NU är du hemma!
Hoppas att redan gick fintfint och att du njuter av allt hemmavid!
Stor kram!!

Lotta said...

Ja, nu är du i Sverige! Hoppas det känns bra och att du kommit över värsta jetlagen. Jag vet inte riktigt vilken tid på dygnet min kropp är inställd på efter Nepal, jag tar det som det kommer. Dricker kardemummate och slappar just nu.

Njut av att vara hemma, träffa din mamma och vänner! Syrenerna blommar och det ser ut som det är fint väder. Lovely!

Kram

Min plats i solen said...

Hej Anne-Marie!

Tänk att du befinner dig i Sverige just nu. Härligt! Jag hoppas att resan gick bra och att jet-lagen har lagt sig vid detta laget? Men framförallt att du njuter av underbara dagar tillsammans med nära och kära och att Sverige visar sig från sin allra bästa sida. Det vackra sommarvädret är på väg tillbaka och det tackar vi ju inte nej till. :)

Njut kära du och sköt om dig!

Kram Lotta

Anne-Marie said...

TACK för era kommentarer! Mycket konstigt att ett antal kommentarer försvunnit. Har aldrig hänt tidigare. Tack i alla fall till er också. :)