Thursday, May 26, 2011

Besök på Vete-Katten

När man bor på USAs västkust är man inte bortskämd med gamla, fina hus så som vi har i Stockholm. Häromdagen var jag på konditoriet Vete-Katten som verkligen har anor. Det är ett mysigt konditori i ett gammalt hus på Kungsgatan i Stockholm.

Där träffade jag en annan bloggare vars blogg jag följt under en längre tid. Desiree som tidigare bodde i Alabama i USA men som i höstas flyttade tillbaka till Stockholm tillsammans med sin man. Tack Desiree för en jättetrevlig träff! :) Vi hade mycket att prata om och utbytte en hel del USA-erfarenheter. Jag vet att en del svenska bloggare som bor på USAs östkust har träffats några gånger men bor man på USAs västkust är det svårt att vara med på sådana träffar pga avståndet. Därför var det verkligen roligt att Desiree och jag kunde ses när jag nu är i Stockholm.

Det verkar som om den isländska vulkanen har lugnat ner sig - jag fortsätter att hålla tummarna för att det skall hålla i sig. Trots det kortvariga utbrottet var det många flighter i framför allt England och Tyskland som ställdes in. När sådana här saker händer ser man hur sårbara vi är. Vad skulle hända om en isländsk vulkan fick ett riktigt långvarigt utbrott under flera månader? Nu får Grimsvötn hålla sig lugn tills jag är tillbaka i USA. :)

I morgon är planerna att jag skall åka till Dalarna. Min kompis M bodde i huset bredvid mig i Sollentuna men hon har bott i Dalarna med sin son sedan rätt många år. Jag var där på besök 2004 men vi har inte setts på ett par år nu eftersom jag var sjuk förra gången jag var i Sverige. Det blir buss till Hedemora, med Masexpressen (kul namn tycker jag) och sedan blir det nog mest att vi är i Stjärnsund där M bor. På söndag kommer jag tillbaka till Stockholm.

Nu börjar det kännas litet segt faktiskt att inte ha daglig tillgång till dator. Om det fanns något som hette Computeroholics Anonymous ;) skulle jag helt klart platsa där.

12 comments:

em said...

Du ska ha det så skönt i Dalom - hoppas vädret står dig bi!
Min datorabstinens brukar gå över på några da'r, hoppas din också gör det!
Margaretha

Saltistjejen said...

Kul att du fått träffa Desiree!!
Och det låter som du kommer få härliga dagar tillsammans med din vän. Så roligt att träffas när man inte setts på länge.
Kramar!

Annika said...

Ja, jag har förstått att ni hade det supermysigt där på vetekatten, mmm....
Kul att snacka m andra bloggare.
Vi hade ju en stor träff i helgen i NYC, som du vet.
Ja,jag vet...jag borde också joina den där klubben. Men ibland är det nyttigt att vara utan :-)
Kram!

Desiree said...

Tack för senast. Det var jättekul att träffas. Ja vi hade mycket att prata om och hade jag inte varit tvungen att jobba dagen efter så hade jag mer än gärna pratat vidare några timmar till. Du får ha det nice uppe i Dalarna. Jag förstår att det känns segt att inte ha daglig tillgång till internet. Ha ha ja man är ju helt beroende.
Kram!

Tord said...

Dottern flög till Seattle i onsdags (från Dublin i och för sig), men snacka om att hon var orolig dagarna innan :-)

Tord said...

Dottern flög till Seattle i onsdags (från Dublin i och för sig), men snacka om att hon var orolig dagarna innan :-)

olgakatt said...

Vetekattens krabbsalladsmacka är en favorit när jag är i huvudstaden!
Så kul att du och Desiree kunde ses och utbyta erfarenheter!

Här i södern planerar vi också bloggträff om ett tag och jag när ett litet hopp om en i NY när jag kommer dit nästa gång. Synd att det då är så långt till västkusten...
Ha fortsatt skön tur genom Sverige!

Lotta said...

Vete-katten är supertrevligt! Har varit där några gånger. Inget är som svenskt fika.

Ha en härlig tur till Dalarna! Jag är så nyfiken på att få höra mer om hela resan.

Kramar!

Katarina said...

Ha det skönt och trevligt med din kompis i Dalarna.

Vad roligt att du fick träffa Desiree, på vetekatten också. Ett rätt mysigt ställe men alltid så proppfullt.

Ha en bra dag!

magdalena said...

Gillar också VeteKatten skarpt. Förstår att det var roligt att träffa Desiree. Här i bonnhålan träffar man inte heller nån. Det är säkert nyttigt att vara utan datorn nån gång. Inte för jag vet varför, men man kan ju intala sig det... ;)Det verkar vara fullt upp för dig i Sverige, men många roliga saker. Bra att askan inte sätter "p" för flygen hit. Kramar

Min plats i solen said...

Hej vännen!

Vad kul med bloggträff och vad bra att ni kunde få till det nu när du var i Stockholm oc Vetekatten är ju ett perfekt fikaställe. :) Vist är bloggvärlden ett härligt universum där man lär känna underbara människor som blir riktiga vänner. :)

Ja, det var tur att den där vulkanen lugnade ner sig igen och att fygtrafiken nu går som den ska igen. Men nog är vi små mot naturens krafter alltid.

Ha det riktigt trevligt i dalarna och sköt om dig vännen!

Kram Lotta

Ahana said...

Verkar vara en mycket trevlig blogg. Ska själv flytta till USA i Juli för att i höst börja plugga där. Kommer bo lite söder om SF i Kalifornien, så ska bli roligt att få läsa om skillnaderna.