Tuesday, April 26, 2011

Hundvakt

Det har varit litet glest mellan inläggen här på bloggen de senaste dagarna. Orsaken - Joey. Jag är hundvakt under ca 10 dagar och bor i mina gamla grannars bostad ute i Lake Shastina. Nu har jag lyckats få igång mina datorer genom deras internet. Yes!

När jag bodde i Lake Shastina, innan jag blev utkastad för litet drygt 1 år sedan - nej, det var inget jag gjort utan ägaren gick in i "foreclosure" och jag fick inte bo kvar - fanns det i stort sett inget vatten i sjön. Nu är den nästan full! Hade inte varit helt fel att bo här nu. Vädret har verkligen inte inbjudit till utomhustid under den gångna helgen - det har regnat, blåst och varit kallt - så det har inte blivit många bilder. Hoppas på att vädret skall bli bättre så att jag kan ta litet fler bilder.

Här kommer i alla fall några bilder från helgen då solen visade sig en liten stund. Joey är en mix av lhasa apso och bijon. En mycket charmig hund och vi kommer väldigt bra överens. Blir litet annorlunda rutiner för mig nu eftersom jag inte brukar gå ut och gå med en gång på morgonen. Att jobba och ha hund är något som inte riktigt går ihop men 10 dagar skall nog gå bra. :)
Här flaggas det hos C och T. :)


Trogna läsare av bloggen kanske minns att mina bilder från Lake Shastina inte hade något vatten direkt. Nu är det en stor sjö.15 comments:

Lotta said...

Söt vovve, jättefint i Lake Shastina! Hur långt ifrån ligger det från där du bor nu? Vad gulligt av dig att ställa upp som hundvakt.

Kram

Desiree said...

Det var otroligt vackert kring sjön och extra läckert med de snöklädda bergen. Joey ser himla söt ut. Lurvig och söt. Jo det där med att jobba heltid och ha hund funkar inte riktigt om man inte kan ta med sig hunden till jobbet men det är ju väldigt få som kan göra det. Vi skulle gärna ha hund men det funkar som sagt inte då båda jobbar långa dagar.
Skönt att höra att allt är väl med dig och bara varit bortkopplad från nätet ett tag.
KRam och hoppas att du får chansen att njuta av lite finare väder snart.
KRam!

Saltistjejen said...

Vilken gosig hund! Kul att du har lite hundsällskap ett par dagar. Det är mysigt med husdjur tycker jag.
Och du vad vackert ni har kring sjön nu! Otroligt också hur vattennivån växlar med årstider och säsonger.
Kram!!

olgakatt said...

Roligt att se berget igen!
Och en hundkompis är inte fel! Jättebra för Joey att hans husse och matte har en sån bra vikarie!

Anne-Marie said...

Lotta: Joey är väldigt gullig faktiskt. Lake Shastina ligger ca 1,5 mil (svenska mil) från Weed. Det är en helt annan natur i Lake Shastina, så kallad "high desert" vilket innebär att det är mycket torrare och varmare där än i både Weed och Mt Shasta. Kram!

Desiree: Det är en fantastisk utsikt från den här delen av Lake Shastina. Berget Mt Shasta ser onekligen rätt imponerande ut. Jag tycker synd om Joey som får vara mycket själv, men vad gör man när jag jobbar. Som nu idag jobbar jag till 21 (från ca 15). Man får i alla fall mycket motion när man har hund. :) Idag sken faktiskt solen men det var fortfarande kyligt i luften. Kramar!

Anne-Marie said...

Saltis: Det bästa vore att vara ledig när man skall ha hand om en hund men det går ju inte eftersom jag kommer att ha tre veckors semester snart när jag åker till Sverige. Sjön varierar en del men när jag bodde där för litet drygt ett år sedan hade de tappat ut vatten eftersom de skulle laga en damm. När all snö smält kommer det att vara ännu mer vatten. Kram!

Olgakatt: Berget ser jag faktiskt även från mitt hus i Weed - inte hela berget men en stor del. Men i Weed finns det telefontrådar i vägen så det är inte så roligt att ta bilder. Jag hoppas att Joey tycker det är okej med en vikarie. :)

Pettas said...

Jag tycker att det är vackert i Shastina och i Weed. Förstår att du gärna är hundvakt med den lilla sötnosen till kompis.
Fina bilder!:D

Fina morgonpromenader önskas med fyrfota vän!
Kram!

Annika said...

Underbart vackert är det där du bor!!!
OCh vilken sjö! jag minns då den var rätt uttorkad, nu är den verkligen så mkt vackrare!
Hoppas det går bra med hundvakteriet!!
KRAMAR!!!

Katarina said...

Vovven ser verkligen gullig ut! Kul att vara hundvakt som omväxling.

Vad vackra bilder du bjuder på, det är verkligen vackert där. Utsikten är verkligen rena hälsan!

USA said...

Tack för en bra blogg om hur det är att bo i USA!

magdalena said...

Håller med resten om att det är vackert där och roligt att se bilder. Vad roligt att vara hundvakt, ser ut att vara en go liten voffe. Trist bara att du också har så uselt väder, att gå på hundpromenad gör sig bättre i solen. Vi har fortfarande regn och blåst här också. Inte en enda fin dag på länge i Ohio. kram

Anne-Marie said...

Karin: Lake Shastina är bra mycket vackrare än Weed. :) Jag tar inte bilder egentligen i Weed eftersom det inte finns mycket att plåta. Joey och jag är bra kompisar. Idag blev det tidig promenad och sedan fick han vara själv många, många timmar tills jag var klar på jobbet. Man skall egentligen inte jobba utanför hemmet om man har en hund. Kram!

Annika: Visst är det en stor skillnad mellan mina tidigare bilder och hur det är nu. Vattnet gör en väldig skillnad. Än så länge går det bra med hundvakteriet - litet drygt att komma tillbaka runt 21.30 igår kväll, gå en promenad med Joey och sedan stiga upp före 6 för att bli klar i tid till jobbet. Som jag skrev till Karin skall man egentligen inte jobba utanför hemmet om det finns en hund i ens liv. Nu är det ju tidsbegränsat så då får det gå. Kramar!

Anne-Marie said...

Katarina: Det är kul att vara litet "extramamma" åt Joey. :) Utsikten just från dessa hus är rätt fantastisk, speciellt när vattnet kommit tillbaka till sjön. Kram!

USA: Välkommen hit! Tack! Vad roligt att du gillar bloggen. :)

Magdalena: Du läste inte min blogg när jag bodde här så du såg kanske inte de bilderna. Det var trist när jag inte fick bo kvar längre pga "foreclosure"-händelsen. Idag var det faktiskt riktigt vårväder. Solen sken och det var runt +16. Mer av sådant. :) Kram!

Marie said...

Vad vackert det ser ut! Hundar gör ju helt klart att man måste ändra sina rutiner..men det är det värt! Kram

Anne-Marie said...

Marie: Det är vackert med allt vatten! :) Jag har verkligen ändrat mina rutiner den gångna veckan. Har nu bara ett par dagar kvar på mitt "uppdrag". Kram!