Monday, March 28, 2011

Spring Break och måndag

Idag skiner solen, det är runt +12 grader och i "downtown" Weed har i stort sett all snö smält. Det svänger snabbt.

Hela den här veckan har eleverna ledigt eftersom det är Spring Break. Kan väl närmast liknas vid det svenska sportlovet. Lärarna har också ledigt men vi andra jobbar som vanligt. Det innebär att jag inte behöver jobba kvällspass vilket jag annars gör två dagar/vecka eftersom vi har kurser till klockan 21. Rätt skönt att komma hem tidigare på dagen.

Idag tänkte jag köra med ett inlägg i punktform för första gången- några av de bloggar jag brukar läsa gör det ibland och det är riktigt trevligt.

  • TV-programmet Dancing with the Stars körde igång i förra veckan. Det är ett program jag har tittat på sedan det startade och det verkar bli att jag tittar även denna säsongen. När jag såg vilka stjärnor som skulle vara med undrade jag hur intressant det skulle bli eftersom alla, utom Kirstie Alley, var okända för mig. Men förra måndagens program var en positiv överraskning med flera duktiga stjärnor så det blir nog en rolig och trevlig säsong. För mig var det framför allt två stjärnor som verkligen gav allt och som säkert kommer att gå långt - Ralph Macchio (Karate Kid) och Kirstie Alley (presentation överflödig). Det intressanta är att de är de äldsta deltagarna. Hmmm. Ju äldre, desto bättre kanske. :) Klockan 20 i kväll blir det att bänka sig igen.

  • För att fortsätta på TV-temat såg jag ett par trevliga filmer under helgen. Ibland blir man positivt överraskad av en film man inte tror kanske är något speciellt. "The Brave One" med Jodie Foster i huvudrollen. En stark thriller med en del våld men den var värd att se, mycket beroende på Jodie Foster.
    En helt annan sorts film såg jag igår - Diary of a Wimpy Kid. En familjefilm med mycket humor och charm. Tänk vad barn och ungdomar kan vara elaka mot varandra, framför allt mot alla som är litet annorlunda. Därför var det härligt när en av filmens nördar blev en av skolans mest populära killar. :)

  • Kalifornien har bland de högsta bensinpriserna i USA. Här i Mt Shasta området har de alltid varit högre än på många andra håll av någon anledning. En av bensinstationerna i Weed (Chevron) har legat litet högre, än de andra två, under ett par veckor. Idag hade samtliga bensinstationer höjt sina priser till över $4/gallon. Chevron var fortfarande i toppen med $4.15 och det är bara litet lägre än vad bensinen nu kostar på Hawaii (The Big Island). Kalifornien har höga skatter som läggs på priset vid pumpen så det kanske är anledningen till att det inte är större skillnad. Dyrt är det i alla fall och så här dyrt tror jag inte att det varit någon gång sedan jag kom till USA. Inte ens när orkanen Katrina drog in över södra USA.

  • Min chef var ledig förra veckan eftersom hennes två tvillingsöner hade Spring Break vid den skola där de pluggar - UC Davis. De befann sig vid kusten en del av tiden men tydligen hade min chef också hunnit med litet shopping eftersom jag och min kollega idag fick en liten present - varsin chokladkaka. :) Har faktiskt aldrig provat märket Milka men skall smaka i kväll. Från början var tydligen Milka ett Schweiziskt märke men numera hör det till Kraft foods som är ett amerikanskt företag. Förhoppningsvis smakar chokladen bättre än Hershey's. :)

9 comments:

Lotta said...

Trevligt med punktformsinlägg, håller med! Och ditt var inget undantag. Jag blir nostalgisk när jag ser Milka och den blåa kossan. Jag tyckte inte så mycket om Milka när jag var liten med då min pappa är från Wien och jag tillbringat mycket tid där, är det en del av min uppväxt. "Garantiert 100% Alpenmilch" - jawohl!

Kram!

Pettas said...

Så otroligt snabbt det ändrar, snön nästan borta redan!

Jodie Foster är suverän som skådespelare, tror nog att hon kan lyfta vad som helst ....

Hujedamej, vilka bensinpriser....nu blir det säkert lite mindre körning för dem som kan låta bli...någonting positivt för miljön i alla fall.

Milka choklad får vi flere gånger per år av våra tyska vänner...i min smak så är den väldigt söt, för söt...jag tyckte att den var godare förr, mera smaklig...men kanhända det är mitt smaksinne som har ändrat.
Njut av chokladen!:)

Kram!

Saltistjejen said...

Vad fint du gjort på bloggen!!!
:-)
Och jag tycker din chef verkar vara så gullig. Härligt med chefer som kan visa uppskattning och uppmuntra o stötta sina medarbetare tycker jag! Tyvärr inte alla som är sådana.
Kram!!

Desiree said...

Gulligt av din chef att komma med lite choklad. Jag trodde också att märket Milka var Schweiziskt. Oj det var dyr bensin för att vara USA. Jag gillar dagens inlägg i punktform.
Tack för filmtipset. Jag ska ta och kika efter The Brave one med Jodie Foster för den lät sevärd.
Kram

Annika said...

Punktinlägg funkar ALLTID som hand i handske!!
Ditt är inget undantag. Trevligt att läsa sådana.
Milka är god, det tycker jag. Det är väl mkt som numera ligger under Kraft foods, har för mig att en del svenska märken ligger där också.
DWTS har jag inte sett på ett tag, men jag ångrar att jag inte sett den här säsongen. Måste nog kolla in Kristy Alley när hon svänger sina lutrviga. jag ahr ju hört att hon är SÅÅÅ BRA!! KUL för henne!! Hon lär säkert skala av en hel del av sin öervikt om hon går långt i programmet.
Glöm inte att skriva att priset på bensin är i gallons, hahahaha!! Inte per liter
Här i NoVa ligger priset på ungefär 3,67 o det tycker vi är sugigt dyrt :-) men ert slår ju det priset. INTE kul...

KRAM!!!

Marianne said...

Det var ju för väl att snön har börjat smälta hos er! De senaste två morgnarna har vi vaknat till snö, men det har bara varit ett tunt lager som har smält bort efter någon timme av solljus.

Antar att det där dansprogrammet är det som heter Let's Dance här i Sverige. Jag har aldrig sett det.

Gulligt av din chef att ge er choklad. Var den god?

Kram!

Anne-Marie said...

Lotta: Kul att du gillade punktinlägget. :) Jaha, du har anknytning till Österrike. Det var första gången för mig att prova på Milka. Den var litet söt men mycket bättre än Hershey's. Kram!

Karin: Ja, det är snabba växlingar i vädret verkligen. Idag har det också varit rätt milt så mer snö har smält. Märk att jag skrev bensinpriset per gallon - 1 gallon är ungefär 4 liter. Det är fortfarande mycket billigare än i Skandinavien men det är dyrt för oss i USA som haft väldigt billigt bensinpris tidigare. Milka-chokladen var helt okej. Litet söt kanske men mycket bättre än Hershey's. Kram!

Anne-Marie said...

Saltis: Tack! Kul att du gillar det jag gjort på bloggen. :) Min chef är nog rätt ovanlig tror jag. Hon är snäll och omtänksam och dessutom är hon mycket intresserad av andra kulturer och länder vilket helt klart har varit bra för mig. Tur att jag har haft litet flyt i arbetet när min bostadssituation varit litet si och så ett bra tag. Kram!

Desiree: Jag kan rekommendera filmen med Jodie Foster. Jag minns henne också vara mycket bra i "Contact", "Panic Room" och i "Flightplan". De kan också rekommenderas. Min chef är snäll och omtänksam. Hon har köpt Kalles Kaviar ett par gånger på IKEA i Portland i Oregon. Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Jag har blivit inspirerad av dina trevliga punktinlägg. :) Milka var en nyhet för mig. Helt okej men inte så god som Marabou. Det är något visst med den svenska chokladen. Det gick inte fullt så bra för Kirstie igår men jag tror att hon kommer att gå långt eftersom hon verkligen kan dansa. Hon sade igår att hon hoppas bli av med mycket av sin övervikt. Jag hade skrivit vid den första prisangivelsen att det var per gallon. :) Sedan tyckte jag det var självklart. Hoppas att det inte var alltför oklart. Ni ligger lägre men det gör de flesta staterna. Kramar!

Marianne: Mycket snö har faktiskt smält här i Weed eftersom temperaturen legat kring +10-12 de senaste två dagarna. Härligt att det är litet mer vårlikt. Ja, så heter väl programmet i Sverige. Har aldrig sett den svenska versionen. Milka var okej, men som jag skrev till Annika är Marabou i en klass för sig. Kram!