Wednesday, March 23, 2011

Medborgarskapstårta

Inte trodde jag att det skulle bli ett sådant "ståhej" kring mitt amerikanska medborgarskap. Många på skolan har skickat gratulationer och min chef ordnade, som jag tidigare berättat om, ett fint litet tårtkalas.

Jag hade inte själv med mig kameran men min chef hade tagit ett par bilder som jag fick häromdagen. Tårtan var verkligen uppskattad eftersom den hade den svenska och amerikanska flaggan. Hur man får bilder att överföras till ätbart material vet jag faktiskt inte (känner mig mycket okunnig) men det var trevligt med en sådan detalj. Dessutom var tårtan inte så där otroligt söt som de flesta amerikanska tårtor är utan den var riktigt god. Alla tavlor som hänger på väggen är tidigare och nuvarande högsta skolchefer (eller "presidents" som de kallas på engelska).

Det är otroligt skönt att ha hela den här processen avklarad och att jag har mitt amerikanska pass i min hand.17 comments:

Saltistjejen said...

Å vad roligt! Grattis och du att de bjöd på tårta var himla gulligt!
kram!

Pettas said...

Oväntade uppvaktningar värmer länge. Jättefin tårta. Grattis igen också från mig!

Kram!

Mimmi said...

Vad kul!! fin tårta! :o)

els-mari said...

Stort Grattis! Du har verkligen gjort dig förtjänt av att bli amerikansk medborgare.
Lycka till!
MVH Els-Mari
Ps Tack än en gång för mejlen jag fick, å dina goda kommentarer, Tack än en gång Ds

Min plats i solen said...

Vad roligt att dina arbetskamrater ordnade med tårta och firande av ditt medborgarskap. Det är sådant som värmer hjärtat. :) Tårtan ser verkligen smarrig ut. :)

Min time out är slut nu Anne-Marie. Jag behövde bara en vecka för att hitta tillbaka till lusten och inspirationen igen. En vecka med fokus på andra saker än bloggen var tydligen precis vad jag behövde. ;) Nu är batterierna fulladdade igen och jag är åter tillbaka i bloggvärlden. :)

Ha en strålande fin dag Anne-Marie!

Kram Lotta

Desiree said...

Vad kul att de firande och uppvaktade dig med denna fina tårta. Den var ju kanonfin. Ja den tycker jag du är värd.
Kram!

Annika said...

VAD roligt och GULLIGT av dem!!
Förstår att du blev glad.
Ja, tänk, nu har du verkligen frihet.
Underbart. TVÅ länder. Slippa green card forever and ever...
Härligt.
KRAMAR!!!!

Antropóloga said...

Oh how nice!

Marianne said...

Vad gulligt av dem att bjuda på så fin tårta!

Kram!

magdalena said...

Vilken fin tårta! Och vad rart av dom. Förstår att det är skönt. Själv är jag fortfarande i fasen att uppskatta mitt green card. Kram

Anne-Marie said...

Saltis: Visst var det gulligt. Min chef hade varit litet långsam med fotona eftersom tårtkalaset var för 1 månad sedan men bättre sent än aldrig. :) Kram!

Karin: Tack igen! Så här ser säkert inte dina tårtor ut som du bakar - de är säkert också nyttigare. :) Kram!

Mimmi: Ja, jag blev glad att min chef ville uppvakta så storslaget. Det hade jag aldrig förväntat mig.

Anne-Marie said...

Els-Mari: Tack! Hoppas att allt löser sig för dig och att du kan få ett grönt kort genom den "officiella" myndigheten. Jag håller tummarna.

Lotta: Men vad glad jag blir att du är tillbaka i bloggvärlden. Skall genast titta in hos dig. :) Tårtan var ovanligt litet söt. Amerikanska tårtor brukar annars vara otroligt söta. Min dag har mest bestått av skottande - vi har fått ung 0,5 m snö! Och det är snart april! Nej, nu vill jag ha vår. Stor kram!

Anne-Marie said...

Desiree: Tack! Ja visst var det gulligt och omtänksamt. Och kul var det med flaggorna. Kram!

Annika: Min chef var lika engagerad i det här som jag var. Jag känner mig faktiskt på ett annat sätt nuförtiden - som om jag är en fullvärdig person igen på något sätt. KRAM!

Antropologa: Yes, it was really nice and considerate.

Anne-Marie said...

Marianne: Jag blev verkligen glad av att bli så uppvaktad. Det var oväntat. Kram!

Magdalena: Visst var tårtan fin med de två flaggorna. Förstår att du uppskattar ditt gröna kort. Det gjorde jag också när jag fick det. Kram!

Lotta said...

Så skönt, full frihet med två pass!! Jättefin tårta. Grattiskramar! Lotta

Anne-Marie said...

Lotta: Ja de där två passen känns nästan litet lyxiga. Jag blev verkligen glad för tårtuppvaktningen. Kram!

Traveling bags said...

Superb blog post, I have book marked this internet site so ideally I’ll see much more on this subject in the foreseeable future!

Go check out http://www.viaam.com/upload/Standard-Suitcase-1684874908.aspx?CatVal=35 We have so many designers, A price for every budget and an amazing selection of bags. You can shop by any size, personal style, product, price and we even have a very cool feature so that you can try the bag on and see if it is right for your height.

regards:
Traveling bags
:)