Tuesday, March 22, 2011

Lug Life - väska med möjligheter

Har inte alla handbaggageväskor blivit större allteftersom åren gått? Min väska är inte särskilt stor och passar lätt antingen under sätet eller ovanför. Däremot har den definitivt sett sina bästa dagar och med dagens kontroller tror jag att man inte bör ta med sig en väska som lagats med duct tejp! Ja, så illa är det. Väskan är gammal så det kanske inte är så konstigt.
Kanske jag påverkats av kulturen i Weed eftersom folk här lagar allt möjligt med just duct tejp. Till och med bilar lagas med denna tejp.

När mitt amerikanska pass var klart och resan till Sverige bokad insåg jag att en ny väska var ett måste. Att hitta en väska lokalt var inte aktuellt eller möjligt. Nätbutikerna kom till min räddning ännu en gång. Ebags är en mycket stor internetbutik som säljer väskor, plånböcker och andra resetillbehör. De hade många olika handbaggageväskor - eller "carry on luggage" - om vi nu skall blanda in litet engelska :) och framför allt en väska fångade min uppmärksamhet.

När jag skall köpa något via nätet tar jag alltid min tid, kollar flera gånger och funderar. Och jag kollar verkligen ordentligt var jag kan köpa något billigt. Den här gången var det Amazon som i samarbete med Ebags hade det billigaste priset och gratis leverans (här kom faktiskt orden "free shipping" först i huvudet - med tanke på mitt inlägg igår om språk). Väskan jag fastnade för är en Lug Life väska. Lug Life är ett relativt nytt företag som verkar ha hajat det där med vad som behövs under en resa. Den väskan jag köpte heter "Round-trip Shuttle Bus Weekender Bag". Varför ha ett kort namn på väskan? ;) Den har massor med fickor, avdelning för skor, ett yttermaterial som är vattenavstötande osv. Förhoppningsvis blir det här en favorit som hänger med i många år framöver.

Varning för den blågröna heltäckningsmattan som väskan står på! Den är inte fullt så ljus i verkligheeten. Dessa heltäckningsmattor som finns överallt i USA och som inte ens är snygga!12 comments:

Pettas said...

Tycker om tanken att man tejpar det mesta...:D. För egen del tycker jag att man kastar saker aningen lättsamt bara för att man inte ids lappa dem.
Din väska ser verkligen praktisk ut.
Ordning och reda-väska.
Det är de gamla favoriterna, som jag hoppas din väska också blir så småningom, som man drar med sig överallt....jag har en gammal läderlappsryggsäck som egentligen borde ha gått i pension för länge sedan, men...
Ha en fin dag!
Kram!

D said...

Har tjuvläst din blogg ett bra tag nu, är dock världens sämsta på att kommentera... Vilken underbar väska du köpt, verkar hur praktisk o bra som helst :) (helt i min smak!) Måste bara fråga; hur stor är den?

Kram från D i Helsingborg, Skåne, Sweden

Desiree said...

Ser ut att vara en riktigt bra väska. Snygg också. Gott om plats och många bra fack. Den går ju också att trycka ihop och att packa hårt genom att den är i tyg och kan dras ut lite. Bra val och köp.
Kram!

Annika said...

Bra väska, Anne-marie! SNYGG också! Att handla på nätet är verkligen lätt, och det gäller att se var det är billigast och bäst---Just det, free shipping ja...där kommer engelskan lätt in i skallen :-)
Förstår att nätet är din räddning många ggr.
Jaha, haha, det är duct tape som gäller hos er ;-)
och why not? ;)
Kram!!

Saltistjejen said...

Å vilken bra väska!!! perfekt för resa. OCH snygg! inte illa! Svårt att hitta både snygga och praktiska saker ibland tycker jag. Och att handla online gillar även jag! :-)
Kram!

Min plats i solen said...

Hej Anne-Marie!

Vad härligt att hitta en väska som man är nöjd med och som uppfyller de krav man har. Det ser ut att vara en fin och praktisk väska att ha som handbagage. :) Här är det också dags att ta itu med frågan handbagage snart. Men för vår del lär det nog bli den enkla varianten av ryggsäck av något slag. Det gäller att ha måtten med sig bara. ;) Mycket att tänak på då man ska ut och resa. ;)

Tack snälla du för dina fina ord som värmde så gott. Tack! :)

Kram Lotta

Lotta said...

Snygg! Vad roligt med en ny fin väska inför resan. Internet är suveränt ;) och numera är nog de flesta bekväma med att handla on line. Jag minns företaget boo.com som hade shopping via internet som affärsidé. Dem var några år för tidigt ute samt lite annat som hände också, men dem floppade. Vi konsumenter var inte redo att skippa affärernas utbud ännu. Här i USA är det dessutom enkelt med direktleverens och returer.

Ha en fin onsdagskväll! Kram!

Anne-Marie said...

Karin: Visst slänger folk saker och ting alltför lätt nuförtiden. Min väska är riktigt gammal - troligen runt 20 år gammal om inte mer. Så det var verkligen dags att inhandla en ny. Jag fastnade direkt för den här väskan - ibland får man en sådan där speciell känsla som gör att man vet att det blir en omtyckt pryl. Ha en fin dag du med. Kram!

D: Välkommen hit och vad trevligt att du kommenterade! :) Skriv gärna fler. Den här väskan tror jag kommer att bli bra. Förhoppningsvis kommer inte några nitiska flyganställda att tro att den är för stor. Den ligger inom 45 linear inches (det är till exempel United Airlines krav för handbaggage). Jag tittade på SAS sida och de hade litet större. Jag minns inte de exakta måtten för höjd/bredd/längd men den ligger som sagt inom det som kallas linear inches för handbaggage.

Anne-Marie said...

D: Glömde säga att den precis mäter 45 linear inches.

Desiree: Jag tror att jag kommer att bli nöjd. Jag gillar inte den typen handbaggage som inte tänjs. Tyg är mycket bättre. Den här väskan har otroligt många fickor och avdelningar. Känns bra när man köper något som verkar ha hög kvalitet. Kram!

Annika: Kul att du också gillar väskan. Ibland får man en viss känsla för en pryl (kläder, väskor osv) och man bara vet att det blir en favorit. Duct tejp är fattigmanssättet att laga antar jag. ;) Att se bilar köra omkring med lagade fönster där plasten fladdrar och duct tejpen sitter tätt är litet smått komiskt. Det skulle jag aldrig göra. Kram!

Anne-Marie said...

Saltis: Nej, det är inte alldeles lätt att kombinera snygg med kvalitet. Den här väskan verkar ha båda kvaliteterna. Jag läste massor med recensioner hos Ebags och alla gav den toppbetyg. Nätet är min räddning eftersom vi knappt har några affärer här. Kram!

Hej Lotta: Jag tror att den blir bra - och praktisk. Sedan är det ju inte fel också att den är rätt snygg. Jaha, ni skall ut och resa. Nu när du inte skriver på din blogg längre vet jag inte riktigt vad som pågår i Lottas värld. ;) Din blogg är saknad tills du får inspiration igen. :) Kram!

Anne-Marie said...

Lotta: Kul att du också tyckte om väskan. Jag skulle inte klara mig utan nätbutikerna eftersom jag bor i obygden. Vi har knappt några affärer alls och det lilla som finns har inte alls allt som man kan behöva. Jag tror att USA är stort när det gäller nätbutiker och att handla via dem. Ha en fin kväll! Kram!

Traveling bags said...

Superb blog post, I have book marked this internet site so ideally I’ll see much more on this subject in the foreseeable future!

Go check out http://www.viaam.com/upload/Standard-Suitcase-1684874908.aspx?CatVal=35 We have so many designers, A price for every budget and an amazing selection of bags. You can shop by any size, personal style, product, price and we even have a very cool feature so that you can try the bag on and see if it is right for your height.

regards:
Traveling bags
:)