Thursday, March 3, 2011

Färgklickar

Tills jag har mitt eget boende där jag kan göra precis vad jag vill får jag hålla mig till små detaljer som gör bostaden litet mer min egen.

Som hyresgäst i USA får man oftast inte göra några som helst förändringar i bostaden. Skräckexemplet var väl Hawaii där inte ens befintliga hål i väggarna fick användas - eftersom hålen kunde bli större! Så trött man blir av en sådan inställning! Mina nuvarande hyresvärdar (som är ett gift par) verkar också vara litet smått paranoida eftersom kvinnan sade att hon föredrar synålstunna saker som man kan hänga små tavlor eller liknande på. Dags för en "reality check" där tror jag!

Hur som helst, några små färgklickar har jag här och där.

Inte bara färgklickar för ögat är viktiga. Även öronfärgklickar gör att tillvaron blir litet roligare. De senaste två kvällarna har de 24 utvalda i årets American Idol visat upp vad de kan. Kan inte garantera att dessa två videos går att spela i Sverige eftersom jag inte har en aning om vilka restriktioner YouTube har.

Först ut var killarna. Casey Abrams är en härlig, egensinnad 19-åring som skulle kunna gå långt. Hans personlighet och röst är verkligen färgklickar.Igår kväll var det damernas tur. Thia Megia är bara 15 år - vilken röst!

11 comments:

Taina said...

Vi hyr ett hus via en "property manager". Men än så länge har vi inte haft några större bekymmer. Men visst har det funnits tillfällen jag blivit smått irriterad. Vi fick lite läckage mellan fönstren efter dessa snöstormar vi haft. Det har ju bildats tonvis med is runt husen då de läcker som såll och när det sedan blir varmare så töar det. Ganska naturligt att det blir läckage. Jag såg till att kontakta dem genast för att slippa bli "åtalad". Phew, det gäller att hålla på sitt.

American Idol är riktigt kul och Thia Megia är ju bara ett underbarn!!!

Kram

Pettas said...

Tack för allt njutbart du förmedlar till mig under tidig fredagsmorgon!
Ha en fin dag!

Kram!

Min plats i solen said...

Hjälp, när jag läser om dina hyresvärdar och andra inser jag med ens att jag tycker att det är väldigt skönt att ha mitt eget hus. ;) Jag håller tummarna att det blir så för dig också så att du kan få göra hur stora hål du vill i väggen. ;)

Ha en strålande helg Anne-Marie!

Kram Lotta

Desiree said...

Blommor är så vackra och betyder mycket för trivseln. Vi hyr ju också just nu men tack o lov så får vi ändå hänga upp en del tavlor på väggarna. Men vi har försökt att inte hänga upp allt för mycket. Känns sjukt som du hade på Hawaii att inte ens få använda befintliga hål i väggen. Härligt med lite ny musik också.
Kram!

Carola said...

Det låter som endel hyresvärdar här hos oss också. På ett ställe så var hela madrassen inplastad i ett stort och prassligt plastfodral så det rasslade bara man andades när man låg i sängen. Vi hade ett långtidskontrakt så maken tog bort fodralet och hyresvärden blev galen för hon gick in och kollade när vi inte var hemma. På ett annat ställe var även köksstolarna inplastade. Kul att bo i plast?

Nu har vi det bättre och får faktiskt göra lite som vi vill! :)

Trevlig helg!

magdalena said...

Fina blommor, älskar blommor och hur glad man blir över dom. Vet att när vi bodde i Townhouset så fick man inte ha hund. Hade man katt blev hyran högre. Fick inte riktigt ihop det, men nu har vi flyttat och kan ha ett helt zoo om vi så vill. Ha en fin helg kram Magdalena

Anne-Marie said...

Taina: Man får verkligen vara om sig och kring sig när man hyr bostad. Man vill ju inte bli anklagad för sådant man inte gjort. Såg på resultatshowen igår på AI och Thia gick vidare! Kul! Den här säsongen är faktiskt riktigt bra - jag gillar verkligen de nya domarna och de som tävlar är ju fantastiskt duktiga. Kram!

Karin: Varsågod! Kul att färgklickarna färdades ända till Åland. :) Trevlig helg! Kram!

Lotta: Jag tror att hyresbostäder i USA är väldigt annorlunda jämfört svenska hyresbostäder. De svenska har en helt annan standard för det mesta. Jag ser också fram emot att få göra hål av alla möjliga olika slag. ;) Önskar dig också en härlig helg! Kram!

Anne-Marie said...

Desiree: Hyresvärdarna på Hawaii verkade extremt paranoida. Kanske med rätta eftersom folk inte alls verkade ha en känsla för att ha det snyggt och trevligt där de bor. Massor med hus och trädgårdar hade skräp överallt och gamla, rostiga bilar stod till höger och vänster. Det verkar vara en helt annan kultur i Hawaii jämfört med fastlandet. Kram!

Carola: Plast på madrassen!?! Det låter som Hawaii nästan. Verkar ju inte klokt. Usch och fy för att ligga på plast. Kan det bero på fukten tror du? När vi bodde på Hawaii var inte saker och ting inplastade men de möglade hur lätt som helst. Till och med en bokhylla i trä! Tur att ni fått det bättre nu. Ha en fin helg!

Anne-Marie said...

Magdalena: Blommor - både äkta och "fusk" är härligt (har både och). I mina trakter får man ofta inte alls ha husdjur. Ibland kan man få ha ett litet djur (hund eller katt) mot en tilläggsavgift. Härligt att ni kan ha ett helt zoo. :) Trevlig helg och kram!

Anna, Fair and True said...

Blommor kan man ju alltid ha! Sjalen var jättevacker också!

Anne-Marie said...

Jag har nog mest konstgjorda blommor eftersom mina växter inte riktigt tycks gilla att huset blir kallt på natten. Du vet de där dåligt isolerade amerikanska husen. Sjal var det inte men antingen en kudde eller en kinesisk väggprydnad. ;)