Sunday, October 31, 2010

Höstshopping

Förra veckan kom hösten och vintern, varma kläder fick tas fram och jag drabbades av "bloggtorka" - kanske på grund av den snabba omställningen från sommar till höst och vinter.

Regnet vräkte ner under den gångna veckan och Weed fick 5 cm regn under ett par dagar. Berget var helt plötsligt vitt när molnen skingrades och det var inte bara litet "puder" på toppen utan mycket snö.
Mount Shasta Ski Park öppnar inte förrän i mitten av december men om det fortsätter så här kanske de till och med kan öppna tidigare.


Efter en riktigt grå och trist vecka var det roligt att komma bort från Weed igår. Min vän C och jag åkte till staden Medford i södra Oregon för att handla. Det tar mellan 1 och 1,5 timme att åka dit och motorvägen I-5 passerar på vägen dit ett högt bergspass som ofta stängs på vintern. Igår fanns det ingen snö som tur var så vi kunde komma fram till Medford som planerat.

När man bor som vi gör är man "svältfödd" på affärer - här finns som bekant i stort sett inga affärer alls så Medford känns som rena julaftonen. C och jag hade en heldag med shopping och både lunch och middag. C var den som storhandlade, jag var litet mer blygsam. :) Något jag köpte som jag visste att jag skulle ha svårt att hitta i Mt Shasta området var ett par lättare vinterkängor. Jag hittade ett par i affären Ross - Dress for Less - en stor affärskedja som har allt från kläder till kastruller. Jag hoppas att jag kommer att trivas med de nya kängorna (som jag verkligen behövde) - inga märkvärdiga skor men de verkar sköna.


Både C och jag sade att vi behövde en shoppingdag i höstrusket.

3 comments:

olgakatt said...

Både snygga och präktiga, dina kängor!

Saltistjejen said...

Jättsnygga tycker jag! Ser dessutom sköna ut vilket numera är ett måste för mig! Kan INTE gå i skor som inte är sköna haha, hur snygga de än är... ;-)
Kram!

Anne-Marie said...

Olgakatt: Tack! Hoppas att jag verkligen kommer att trivas med dem.

Saltis: Håller helt med dig. Skor/kängor måste vara bekväma. Kan inte gå i högklackade skor alls. Det fanns väldigt många högklackade skor och kängor i affären men de här hoppas jag skall bli bra. Kram!