Sunday, October 3, 2010

Halloween och Harvest Season

Trots att det varit högsommarvarmt den senaste veckan märks det att hösten verkligen är på gång. Dagarna är mycket kortare, löven börjar gulna och det har börjat skyltas med Halloween/Harvest Season-varor och till och med julprydnader! De där juldekorationerna kändes väldigt tidiga, framför allt då det varit så varmt sista tiden.

När jag kom till USA hade inte Halloween slagit igenom i Sverige. Här i USA däremot möttes jag av pumpor, trick or treat-upptåg och massor med dekorationer. Konstigt nog har jag hittills inte fått påhälsning av barn och ungdomar som vill ha godis men pumporna och alla dekorationerna har jag givetvis sett. Ännu har det inte satts upp dekorationer utanför husen men i affärerna finna det Halloween-tillbehör så att det räcker och blir över. Godisutbudet är massivt i affären Rite Aid i Mt Shasta. De hade också en hel del prydnadssaker som de kallade Harvest Season.
I år kanske det vore bra att ha litet godis på lager hemma eftersom jag bor så centralt. Man vet aldrig vad Weed-folket kan ha för "tricks." ;)

Utanför mataffären Ray's fanns de här fina pumporna idag. Har ännu inte provat på att karva ut en "Jack-o'-lantern".

16 comments:

Katarina på Filippinerna said...

Så många vackra bilder! För egen del har jag lite svårt för Halloween firandet,,, allra mest konstigt blir det när alla mina katolska grannar firar Hallloween... hmmm

Livsnjutaren said...

Jag tycker om myset med Hallowen,men vi har ingen bestämd rätt vi äter. Blir mest symboliskt med tända ljus,god mat och massa mys. Här får vi nog köpa hem ett lager godis för påknackande barn.

SOFIAS DAGLIGA ღ PEAK DESIGN said...

Åh, vilka härliga pumpa-bilder! Många minne från tiden i San Fran dyker upp :) Eftersom jag har ett varmt hjärta för USA och dess traditioner så kör vi hela kittet hemma. Barnen älskar det, och inteminst jag :)

Annika said...

JAG ÄLSKAR HALLOWEEN (in case you did not know ;-) ).
Har tagit den helgen till mig totalt. Älskar hur allt pynt lyser upp överallt!
OCH idag ska jag själv pynta upp mitt hus. Underbart kul ska det bli!
men, jag får vänta tills Karolina kommer hem från skolan. HOn vill också vara med ;-)
KRAMAR!!!

swedaddyo said...
This comment has been removed by the author.
swedaddyo said...

Här i Des Plaines, en halvtimme med subway utanför Chicago, har de redan för en vecka sedan börjat med Halloween prydnaderna. Lite för tidigt tycker då jag.

sophie said...

hej!
jag har nyss börjat blogga,din blogg är en riktig feel-good blogg tycker jag:)!

Mimmi said...

Jag gillar verkligen Halloween, och höstsäsongen i allmänhet, speciellt här i New England - hösten här är helt otrolig, med härligt väder, och helt fantastiska färger. :o)

Anne-Marie said...

Katarina: Tack! Jag tyckte de här pumporna var riktigt fina. Katolska grannar som firar Halloween - "that's a head scratcher." ;)

Livsnjutaren: Välkommen hit! Jag har faktiskt egentligen aldrig firat Halloween. Kanske delvis beroende på att jag inte har några barn. Låter mysigt det ni gör.

Sofia: Det verkar som om Sverige tagit efter många av de amerikanska traditionerna kring Halloween. När jag bodde där fanns de inte. Det närmaste vi kom var väl påskkärringarna.

Anne-Marie said...

Annika: Yes I knew. ;) Du har verkligen tagit till dig Halloween-helgen. Kanske roligare när man har barn. Du får passa på så länge Karoline tycker det är kul. Kram!

Swedaddyo: Jag kan förstå Halloween-prydnader men att börja ha julpynt i affärerna gjorde mig nästan illamående. Det var alldeles för tidigt. Framför allt då det var över +30 här förra veckan. Nu är det litet mer höstlikt.

Sophie: Välkommen hit! Vad trevligt att du gillar min blogg. :)

Mimmi: Jag kan tänka mig att ni har helt fantastiska höstfärger med tanke på alla lövträd ni har. Du skulle också ha en blogg så jag kunde få se vackra bilder från dina trakter.

Mimmi said...

Ha, ha... Ja, jag har faktiskt tänkt att jag kanske skulle ta och starta en blogg, vet inte riktigt vad jag skulle skriva om bara. Har du Facebook?? Jag har massor med bilder där. :o)

Anne-Marie said...

Mimmi: Jag finns med på Facebook. Hur hittar jag dig så kan jag skicka en vänförfrågan?

Mimmi said...

Min Facebook: Mimmi Halonen-Kaiser

Har inga höstbilder uppe än, men skall börja höstfota på allvar snart ;o)

Anne-Marie said...

Mimmi: Jag har inte hunnit gå in på Facebook ännu men gör det och skickar in en vänförfrågan. Skall bli kul att se dina bilder! :)

Christine said...

Jag älskar Halloween! Önskar att jag någon gång kommer förbi USA just den helgen då det firas som mest. :)

Anne-Marie said...

Christine: Du får ta och planera en semesterresa kring den helgen! Eftersom jag inte firar Halloween tänker jag faktiskt inte så mycket på det förutom alla saker man ser till försäljning i affärerna.