Monday, September 6, 2010

Talande bankomat

Det har väl inte undgått någon att bankerna i USA har stora problem. Många har redan gått i konkurs och ännu fler ligger i farozonen. Runt 800 banker ligger för närvarande på FDICs lista över banker som kan gå i konkurs.

Den bank jag använder har kontor i Kalifornien och Oregon och har väl inte världens bästa resultat men de fungerar i alla fall som vanligt fortfarande. Det känns bra att ha en lokal bank och inte gå med en av jättarna. Det kan nog dessvärre börja bli läge att fundera på att byta bank eftersom min banks resultat ser litet oroväckande ut.

Självklart har "min" bank bankomater som alla andra banker. Bankomaten i Weed har en talande bankomat. Säkert inget ovanligt men att den har en kvinnlig röst som pratar brittisk engelska gör den litet speciell. ;) Har inte stött på några andra talande bankomater här - inte ens på "min" banks kontor i t ex Mt Shasta.
Har läst om andra i USA som också verkar ha talande bankomater med just brittisk engelska. Ingen tycks emellertid ha en bra förklaring. Litet kul är det faktiskt att höra denna engelska dam som talar. :)

Bankomaten i Weed.

5 comments:

Heather said...

Vars har Weed får sitt namn?

Katarina på Filippinerna said...

Intressant! Jag gissar,, att den m nedsatt syn säkert uppskattar den.. Eller?

Annika said...

Har faktiskt aldrig ngnsin stött på en talande bankomat :-)
Lustigt med brittisk engelska till råga på allt...
Aja, you live, you learn.
Kram!

Lollo said...

Pratar den alltså utan att man väljer det? På min Bank of America-bankomat så kan man ju välja det om man ser dåligt eller så. Det finns ju i Sverige också. men jag har inte stött på någon bankomat som är så talför att den börjar snacka utan att man säger till...

Anne-Marie said...

Heather: Weed har fått sitt namn från en man som hette Abner Weed. Han grundlade staden och byggde ett timmerbruk som fortfarande är igång. Det var de starka vindarna i Weed på vintern som gjorde att han valde den platsen (för att torka timret).

Katarina: Det gör de säkert. Men just den här brittiska rösten är litet småmysko.

Annika: Jag har aldrig sett eller hört någon talande bankomat. Weed är unikt antar jag. :) Jag frågade ett par av kvinnorna som jobbar på banken om de visste varför den hade brittiskt uttal men det visste de inte. Kram!

Lollo: Jadå, den engelska damen ;) sätter igång bara man börja trycka på knapparna. Det finns inget val att höra henne eller inte.