Monday, September 20, 2010

Första snön

Den gångna helgen bjöd på höstlikt väder i Mt Shasta området. Blåst, mulet och regn. Vi har inte haft något mer ihållande regn sedan i våras så det behövdes verkligen. I natt var det kallt - bara några få plusgrader.

När det regnar på lägre höjd snöar det uppe på berget. På förmiddagen idag skingrades molnen och Mt Shasta hade fått sin första snö för säsongen. Tidigt känns det som. Det skall bli mellan +25-30 till helgen så snön lär försvinna men de här bilderna kunde jag ta idag på min lunchpromenad.


16 comments:

Malin said...

Jättevackert!!

Saltistjejen said...

Vad vackert!!

Tord said...

Vad avundsjuk jag blir på att bo med sådana vyer, själv ser jag bara andra hus......

Katarina på Filippinerna said...

Mycket vackert! Friskt !

Annika said...

Alltså du bor så vackert så det är galet...
ÅÅÅÅ!!!
Kram!!

olgakatt said...

Helt magnifika vyer! Men du nämnde i förra inlägget att du började känna dig färdig med Siskiyou County - vart flyttar du då?? Då mister du ju i alla fall den här utsikten.

Anonymous said...

men annars ser det fortfarande somamr ut där. inte några bruna löv där som här

Anne-Marie said...

Malin & Saltis: Visst är det vackert! Inte precis vad man är van vid från Stockholm och Sverige. :)

Anne-Marie said...

Tord: När jag bodde tillsammans med Michael i ett och samma hus under 7 år såg vi inte alls berget. Sedan jag flyttade tillbaka hit från Hawaii har jag faktiskt haft bergsutsikt från varenda bostad.

Katarina: Javisst, det kändes friskt. Blir det så varmt som de pratat om försvinner snön.

Annika: Kan tänka mig att det skiljer sig litet från dina trakter. ;) Men du har det i stället så lummigt och härligt. Det har inte vi. Kram!

Anne-Marie said...

Olgakatt: I dagsläget vet jag inte alls vart/om jag flyttar. Men det har börjat kännas mer och mer som om jag är "klar" här. Eftersom jag följer min intuition/mitt hjärta händer saker och ting ofta på litet annorlunda sätt utan att jag vet allting i förväg. Låter kanske konstigt men så har jag levt mitt liv under de senaste 20 åren. Blir det förändringar kommer jag givetvis att skriva om det här på bloggen. Vi får se.

Anonym:Nej, hösten har inte riktigt kommit än. Blir det kallt under en längre tid blir det nog gula och röda löv.

SOFIAS DAGLIGA ღ PEAK DESIGN said...

Wow, pampigt!

Jenny said...

Hej!
Brukar flitigt läsa din blogg men brukar vara dålig på att kommentera. Måste dock bara berätta att jag nästan tappade andan när jag såg dina bilder! Otroligt vackra!! Vet inte vad det är som känns så bekant och gör dem så överväldigande. Kanske har jag bott där i ett tidigare liv :)
För övrigt vill jag bara tacka för en mycket trevlig blogg!

Anonymous said...

Gud så fint. Tappar andan. Kram!

Anna, Fair and True said...

Jättevackert!

Anne-Marie said...

Sofia: Visst är det ett mäktigt berg. Och det är också en vulkan som fortfarande anses vara aktiv. När man tänker på det känner man sig rätt liten.

Jenny: Vad roligt att du tycker om min blogg. Tack! Ja vem vet, kanske du har bott här som indian. Det var rätt imponerande med snön och molnen. Och gatan ligger precis bredvid byggnaden där jag jobbar.

Anne-Marie said...

Maria och Anna: Berget är mäktigt och det var verkligen vackert med det vita på toppen. Sedan på vintern försvinner det in bland molnen under veckor ibland.