Wednesday, August 4, 2010

Att vara minimalist

Idag gick det "stora" lasset med kartonger och de få möbler jag har. I kväll har jag fortfarande internetuppkoppling, eftersom jag är i lägenheten. Hoppas att jag snart skall vara ute på nätet igen.

Jag anlitade faktiskt en flyttfirma även om det är en mycket kort flytt. Kartongerna verkar tyngre och tyngre för varje flytt och eftersom jag bott på andra våningen blir det litet extra slitigt. Eftersom det är ont om allt i mitt område ;) finns det bara två flyttfirmor. Jag anlitade den här firman när jag flyttade från Lake Shastina och var mycket nöjd då. Mannen som äger firman flyttade till det här området för ett tag sedan från San Jose och har fortsatt med sin verksamhet.

Vid flytten från Lake Shastina blev det helt klart att jag är en minimalist. Han har troligen sett hem med massor med möbler och prylar och var nog litet förvånad att jag har mycket mindre än vad de flesta har. Även vid den här flytten konstaterades det att - ja, det är en mycket liten flytt. De hade lastat allt på 45 minuter! Eftersom jag flyttat så mycket som jag gjort är det tur att jag inte har mer. Vid min flytt från Sverige till USA (som förresten skedde stegvis) tog jag aldrig med mig mer än kläder, några få böcker och en del andra saker. Vid flytten från Hawaii tillbaka till fastlandet skickade jag 15 kartonger. Det var allt jag hade här i USA! Tre resväskor tog jag med mig på planet.

För mig känns det bra att inte ha massor med saker. Och jag har det jag behöver: en säng, ett skrivbord, några stolar, datorer, stereo, TV, köksgrejer osv. Jag tror att de allra flesta har alldeles för mycket egentligen. Kanske min minimalism är en reaktion efter att ha växt upp i ett hem där det fanns otroligt mycket. Framför allt böcker. Jag hade då aldrig hört begreppet "hoarding" men nu har jag förstått att min pappa faktiskt var en hoarder. Det tog lång tid att ordna upp allt när han gått bort.

Idag har jag städat min lägenhet och har en del kvar till i morgon. Hoppas vara klar inte alltför sent så att jag kan packa upp i den nya bostaden.

De använde en UHaul bil idag för flytten. Och den var inte ens fylld! ;)Bilden från UHauls hemsida.

9 comments:

Maria Byström said...

Å, vad av avis jag blir. Jag har alldeles för mycket saker och måste verkligen rensa i såväl källaren som på vinden. Har rensat vid varje flytt men ändå så sväller allt ändå.

Böcker har jag massor men det beror på att jag växte upp i ett hem utan några böcker alls så min dröm har alltid varit ett eget bibliotek som jag har nu :-)


Kram! (Obs. Jag har ny blogg nu www.tinnitussan.blogspot.com )

Chris said...

Hoppas du kommer att trivas i ditt nya hem!

Amanda Olsson said...

Lycka till i ditt nya hem :) Tycker mycket om din blogg förövrigt! :)

Anonymous said...

Jag har funderat på att flytta till Spanien, men bävat för att flytta alla grejer. Jag fattar bara inte hur jag skulle få allt till Kanarieöarna om jag skulle bestämma mig för att dra dit. Till iberiska halvön går det ju att hyra en lastbil, men inte till östra Atlanten...

N I N N I said...

ramlade in här av en slump, men tycker det verkar va en jätteintressant blogg.
Mycket grejer ja, det har man nog- tyvärr... min dröm är att när barna flugit ur boet köpa en lite större husbil och bo i den...då kan man inte samla och jag har eg inte mkt jag "måste" ha...

Tord said...

Hur lång tid tar det att få bredband o telefon flyttat?

Du skrev tidigare att du själv måste se till att byta din adress hos olika företag etc, är det inte jobbigt att hålla reda på allt detta varje gång ;-)

Om man flyttar ofta påverkar detta kreditvärderingen?

Anne-Marie said...

Maria: Jag hade aldrig klarat av att flytta så många gånger om jag haft mer än vad jag har. Det räcker med det jag har nu. Har inte alls många böcker - kanske en reaktion mot att ha växt upp med ett bibliotek som tog över hela huset. :) Kram! Tack för din nya bloggadress.

Chris: Tack! Vi får se hur det blir. Weed är Weed, dvs man skall inte förvänta sig alltför mycket av hus här. :)

Amanda: Tack och vad trevligt att du gillar bloggen. :) Det värmer.

Anne-Marie said...

Anonym: Det är jobbigt att flytta långa sträckor. Kanske dags att du gör dig av med en del? Det är rätt befriande faktiskt att inte ha alltför mycket.

Ninni: Välkommen hit! Det låter som en bra plan tycker jag att ha en husbil. Färre saker och frihet att åka dit du vill. :)

Tord: Jag har mitt telefonabonnemang och internet genom AT&T (telefonbolaget här) och jag meddelade dem ungefär 1,5 vecka innan jag flyttade. De hade kunnat göra det snabbare men allt fungerade bra den här gången. Visst är det litet jobbigt att meddela sin nya adress till massor med ställen men jag har en lista som har hängt med som jag går efter. Fungerar hur bra som helst. Tror inte att det påverkar kreditvärderingen men det kan möjligen påverka om en hyresvärd vill hyra ut eller inte. Vet inte riktigt hur de ser på flera olika adresser men det kanske kan vara litet av en varningssignal. Behöver emellertid inte påverka alls. Beror nog mycket på hyresvärden.

Anonymous said...

Come to see us at the moment to obtain more facts and facts regarding Come to see us now to buy more low-down and facts in the matter of [url=http://www.polandlimoservice.com]Bus wynajem warszawa[/url]