Tuesday, April 20, 2010

Vårutflykt

Andra bloggare åker till exotiska städer som New York, San Francisco och Miami. Jag åker till Etna. :)

I lördags åkte min granne C (från Lake Shastina) och jag till den lilla staden Etna. Det var vår i luften, solen sken och det kändes varmt. En perfekt dag för en utflykt. Efter ungefär en timmes bilfärd kom vi fram till den här lilla staden som har en!! huvudgata. Vid folkräkningen för tio år sedan bodde det ca 800 människor där! Men jag blev positivt överraskad av Etna. Staden var bra mycket mysigare än Weed och folk verkade ta hand om sina hus och trädgårdar.

C skulle gå till en "thrift store" med en del saker, jag hängde bara med som "turist". Secondhandaffären var stor och otroligt välsorterad. Vi fick också ett tips på ett bra lunchställe - Etna Brewery. Där kunde vi sitta ute och äta eftersom våren, som sagt, hade bestämt sig för att komma på besök.

Vi besökte också en riktigt fin trädgårdsbutik. Tyvärr har jag ju ingen trädgård just nu men kanske en dag att det blir så. En lyckad dag i trevligt sällskap. Etna känns som en "riktig", liten amerikansk stad i västern. Avslutar vårbilderna från Etna med vad ovädersmolnen igår var en föraning om - mer snö! Har aldrig under mina 13 år här sett så mycket snö så sent på våren.

Banken i Etna med en fin murmålningEtnas City Hall där staden Etna har sitt kontor och där Etnas polis finnsEtnas "laundromat", dvs där man tvättar sina kläderEn litet annorlunda grind utmed huvudgatanNågra bilder från trädgårdsbutiken


Dags att ta på sig vinterjackan igen. :)

5 comments:

Trillingnöten said...

Vilket gulligt litet ställe! Det är roligt att besöka de små ställena också! Man upptäcker ofta små guldkorn när man reser runt :)

Lyxhustru said...

Vilka fina bilder!!

Mvh
Lindah

Katarina på Filippinerna said...

Roligt att se bilder från olika ställen i USA.

Vilken lust man får att plantera blommor, men det är ju ingen ide...

Ett gulligt ställe men det ser lite ödsligt ut eller var du uppe med tuppen tro?

Budgetresande said...

Det är Etna som är exotiskt och inte New York om du frågar mig.

Anne-Marie said...

Trillingnöten: Etna var faktiskt riktigt trevligt. Guldkorn finns överallt - både små och stora.

Lindah: Tack! Och det hjälpte givetvis att solen sken.

Katarina: Det var ödsligt trots att vi var där runt lunchtid/tidiga eftermiddagen. Jag tänkte också på att gatan (märk singular-formen :)) var väldigt ödslig. Kanske det var football på TV.

Budgetresande: Ja, på vissa sätt kan nog Etna vara mer exotiskt. Samtidigt har New York sin egen charm. Ingen stad jag vill bo i men den är intressant att besöka.