Friday, April 30, 2010

Gem and Rock Shows

Gem and Rock Shows är stort i USA. Det är mässor som hålls i olika städer och som säljer ädelstenar, beads (olika slags kulor, pärlor osv som man kan använda för att tillverka smycken), andra slags smycken, mineraler, fossiler, osv. Till mässorna kommer olika utställare som sedan säljer till både privatpersoner och till andra återförsäljare.
Den här tidningen har en lista på vissa av de här mässorna:
http://www.rockngem.com/showdates.asp

Vi har inga sådana här mässor i Mt Shasta området - det är för få som bor här - men de finns i större städer över hela USA. Jag har aldrig kunnat åka iväg på en gem and rock show men det kanske blir någon gång.

Fick nyligen ett fint halsband som var inhandlat på en sådan här mässa. Stenen heter "larimar" och kommer från Dominikanska Republiken. Den är litet mer ovanlig och säljs inte överallt. Fin är den i alla fall tycker jag.


10 comments:

olgakatt said...

Jag älskar stenar - skulle gärna gå på en sån mässa. Din sten är ljuvlig, fantastisk färg! Och snygg enkel montering, det är ett plus.

Mrs Clapper said...

Vilken vacker sten!
Ja det är ju otrolig populärt att tillverka smycken med stenar och pärlor, och då vore ju en sån mässa underbar att gå på.

K I T T Y said...

Åh , vad fint!

Petra H said...

Jättefin sten! Jag såg faktiskt larimar-smycken säljas i Puerto Rico för några år sedan.

Anonymous said...

Hej,
Vad kul att du hittat min blogg. Jag började läsa din när det blev aktuellt med flytt till USA, nu är jag här och mitt uppe i immigrationsprocessen. Tack för all bra info du postat angående detta tema, det är verkligen en djungel annars!

hälsningar
Marie
marielsworld.blogg.se

Anonymous said...

Helt underbar!

Jag älskar verkligen smycken och ädelstenar. Kram!

Spirello said...

gillar du nöjesfält. usa är ett parioadis land om man gillar nöjesfält. cedar point harj u 19 bergo ch dalbanor det får gröna lund att slänga sig i väggen

Anne-Marie said...

Olgakatt: Ja det är ett vackert smycke. Får se när det blir ett bra tillfälle att sätta på sig halsbandet.

Mrs Clapper: Jag tror att det blivit väldigt populärt att tillverka smycken här i USA. Skulle vara roligt att se vad som finns på en sådan mässa.

Kitty: Ja, visst är det ett fint smycke!

Petra: Ja du har ju varit i de "rätta trakterna" så att säga för att hitta den typen sten.

Anne-Marie said...

Marie: Som jag skrev på din blogg - kul med en bloggerska i Alaska. Om du har frågor om ditt gröna kort får du gärna skriva till mig.

Maria: Jag brukar inte ha direkt många smycken men det här halsbandet får jag ta på mig vid tillfälle.
Kram!

Spirello: Nöjesfält igen! Nej, jag gillar faktiskt inte nöjesfält men det finns många andra som gör.

Anonymous said...

The latter sounded a lot more than appealing as
how the Blogging world goes 'round. Not established as I was able to sip from an unlatched meshing to seize directions. next this process would be creating aBrand/Product Ikon that would symbolise the a culturally diverse and pluralistic staff committed to instruction and functional in a multi-cultural surround. The biggest enquiry mark another form of my living was termination, and a new one outset.

Feel free to surf to my homepage - click here