Friday, April 2, 2010

Fredagstemat - I mitt påskägg vill jag ha

Fredagstemat har en ny värdinna för april - Taina - och hon har bestämt att vi idag skall skriva litet om vad vi vill ha i vårt påskägg.

Eftersom jag inte firar påsk blir det mitt imaginära ägg antar jag. :) Överhuvudtaget är påsken i USA inte alls samma stora helg som i Sverige. Idag har vi "Good Friday" - låter faktiskt mycket trevligare än Långfredagen tycker jag. När jag var liten var långfredagen en mycket lång dag eftersom radion bara spelade klassisk musik, de två! TV-kanalerna sände bara seriösa program och jag tror till och med att biograferna var stängda. Det här var alltså fortfarande på 1900-talet. :)

Jag vet egentligen inte vad amerikaner gör på påsken - Michael och jag firade aldrig påsk och jag har inte firat påsk själv. Kan tänka mig att de går i kyrkan eftersom man går i kyrkan här mycket mer än vad svenskar gör. Och så äter man säkert påskgodis. Sött påskgodis. Kan förresten nu med säkerhet säga att svenska, och till och med engelska, kakor och andra söta godsaker är mycket mindre söta än de amerikanska motsvarigheterna. Jag tänkte på det när jag var i England och Sverige.

Vad vill jag ha i mitt påskägg? Bra fråga. Vår, med litet värme och träd som börjar slå ut, är något jag skulle vilja ha eftersom det var full snöstorm tidigare idag. Vår stora motorväg hade massor med avåkningar och trafikolyckor och stängdes under ett par timmar.
Sedan skulle jag vilja hitta en bra bostad. Den lägenhet där jag nu bor är inte riktigt vad jag vill ha under lång tid framöver. Den var litet av en nödlösning och det jag kommit fram till är att jag inte vill bo ett par hundra meter från vår stora motorväg och jag vill inte bo med collegeungdomar. Att ha collegeungdomar omkring sig 24/7 är litet väl mycket. Det räcker så bra att jobba på skolan och "umgås" med dem när jag är där.

Det kanske verkar "heltokigt" att ens tänka på en ny bostad, men jag har faktiskt känt ända sedan jag flyttade in att det var en "nödlösning" och att jag vill ha något lugnare och trivsammare framöver.

Vi har inga helgdagar alls kring påsk så det är vanlig lördag och söndag som väntar och sedan är det dags att gå till jobbet igen på måndag. Glad Påsk!

Bilden från Vintage Holiday Crafts - en riktig Easter Bunny.

9 comments:

Matildas fikarum said...

Både mat och dryck känns sötare i Australien också. Särskilt tårtor och andra bakverk. Och glass! Jag längtar ibland efter svenska kakor och bröd som inte innehåller så mycket socker som här.

Inte låter det galet att du vill flytta igen, det var ju inte självvalt att det blev så bråttom sist. Hoppas du i lugn och ro kan hitta något som passar och att du kan få ett långtidskontrakt.

Taina said...

Påsken är verkligen bortglömd här. Några på "vår gata" firar och har dessutom pyntat lite.

Jag hoppas du ska hitta ett trivsammare boende inom en snar framtid.

Hoppas du får lite sol i helgen :D

GLAD PÅSK!

olgakatt said...

Det påstås att vi svenskar äter mest godis per capita i världen - nästan 18 kg. Kan det bero på att vårt godis är godast?? Skämt åsido, jag tycker det är skrämmande! Och jag undrar vem som äter mitt, det är i alla fall inte jag . Gissar att jag äter kanske 2-3 kg på ett år. Så nån annan sätter i sig de andra 15!

Håller tummarna att det dyker upp nåt bra boende snart som du kan trivas med i längden!

Anonymous said...

Hej där över !
Hoppas påsken har varit riktigt bra. Tittade in på din blogg för första gången idag och tyckte den var jättefin. Jag kommer gärna att följa den. Det är den värd. Ha det gott !
Hälsningar Marie

Annika said...

Påsken är ju så larvigt kort här att jag inte ids fira den, eller pynta upp. Synd eftersom det finns sååååå mkt gulligt pynt, men...
Nej, den räcker ju bara en enda dag, inga extra dagar. Nada.
Ja, kytkan får nog många besök på påskdagen, och sen är det äggjakter sk egg rolls, eller egg hunts. Sen äter man ofta skinka eller lamm och ägg till påsklunch/middag.
Barnen har ofta påskkorgar som fylls med godis som reeses eggs, cadbury eggs, jelly beans, chokladharar.
Nej, jag är inte heller så förtjust i amrisgodis, men gillar Jelly Beans sjukt mkt :-)
Kram!!

Anne-Marie said...

Något konstigt är på gång med lämnade kommentarer. Ett par har bara försvunnit hur nu det kan komma sig. Eftersom jag får email när någon lämnar en kommentar kan jag svara men det saknas alltså kommentarer som fanns här igår.

Matilda: Jag uppskattade verkligen de mindre söta kakorna och bullarna i Sverige. Jag har faktiskt tröttnat på att bo med collegeungdomar. De får hållas i sina hus så kan jag bo någon annanstans. :)

Taina: Som du kanske såg fick vi massor med snö i söndags. Påsken verkar inte alls vara lika viktig i USA som den är i Sverige. Man får ju en hel del extra ledighet i Sverige vilket kanske är en orsak.

Anne-Marie said...

Olgakatt: Jag hörde i ett nyhetsprogram i Sverige att svenskarna är riktiga storätare av lösgodis. Tydligen har andra länder inte samma system där man kan gå och plocka själv. Jag hoppas också att något annat trevligt boende skall dyka upp framöver.

Mitt Röda Hus på Landet: Välkommen hit! Kul att du gillar bloggen. Påsken var som sagt vintrig. Hoppas på mer vårväder framöver.

Annika: Har Blogger något emot dig? Din kommentar försvann här också. Vad bra att du kom med litet tillägg om hur amrisarna firar påsken. Som sagt Michael och jag firade aldrig så jag vet inte särskilt mycket om hur "vanligt folk" firar. Kram!

Anna, Fair and True said...

Har alltid tyckt det är konstigt att amerikanarna inte firar påsk mer med tanke på att de är så religiösa.

Hoppas du hittar ett nytt boende snart!

Anne-Marie said...

Anna: Ja visst är det konstigt med amrisarna. Det går inte riktigt ihop. Vi får se vad som händer med mitt boende framöver. Uppdatering kommer säkert på bloggen om/när något händer.