Thursday, February 25, 2010

Resmål "Sibirien"

Jag är nu äntligen ute på nätet igen! Igår kväll fick jag igång det nya modemet - det kändes nästan som en bragd. :)

På onsdag nästa vecka kommer jag att starta mitt "projekt" att komma till Europa. Det är faktiskt ett projekt att komma härifrån. Trogna läsare av bloggen minns mina resor med Greyhound (förra gången satt jag 7 timmar! på Weeds pyttelilla busstation pga snöoväder - jag hoppas på bättre väder denna gången). Jag kommer även den här resan att ta Greyhoundbussen till Sacramento (Kaliforniens huvudstad) och förhoppningsvis kan jag denna gången utnyttja hotellrummet jag har bokat. På torsdagen skall flyget gå från Sacramento via Chicago till London. Den här resan blir litet annorlunda eftersom jag skall hälsa på en familjevän som bor en bit utanför London - i Harpenden. Jag kommer att ta med mig min kamera men kommer inte att kunna visa bilder förrän jag är tillbaka i USA eftersom min mamma inte har någon dator. Jag kan ju inte gärna börja installera mitt fotoprogram på Täby Biblioteks datorer. :)

Det skall bli roligt att träffa J i England. Har inte träffat honom på mycket länge. Tydligen har även England haft en mycket kall och snörik vinter precis som stora delar av Europa och USA. Jag kommer att vara förberedd med mina varma vinterkläder som jag ju använder här i Weed varje vinter.

Efter tre dagar i England fortsätter jag resan till Stockholm. Men jag undrar hur det kommer att bli att komma till Sverige - eller skall jag säga Sibirien. Har läst på DNs nätupplaga om det kaos som verkar råda i Stockholm. Inställda bussar och pendeltåg, skenande tunnelbanetåg osv, osv. Jag hade nog hoppats på litet varmare väder. Kanske ingen vår, men varmare än -10 och neråt. När jag var liten (för länge sedan :)) hade vi några riktigt kalla och snörika vintrar i Enebyberg - det finns foton där jag tycks försvinna bland snödrivorna - men det här verkar rätt extremt som nu har pågått sedan december. Min mamma har berättat om denna vargavinter och vi hade nog båda trott att det skulle ha vänt tills det att jag kom. Men jag får väl ta det som det är och hoppas på att jag kan åka buss och tunnelbana så att jag kan hälsa på mina vänner.

Jag kommer att stanna knappt 2 veckor i Stockholm och sedan bär det av hem till USA igen. Känns nästan litet konstigt att skriva det men det är så det känns nuförtiden. Hemma är i USA - i Sverige är jag på besök. Det är alltid spännande att se hur det känns att komma till Stockholm och Sverige. Förra gången tyckte jag det lät konstigt att höra svenska omkring mig - kanske det blir likadant den här gången. Jag kommer att ta foton men de får som sagt vänta tills jag är tillbaka i Weed.

Våren verkar avlägsen just nu (Mt Shasta har en "Winter storm warning" utfärdad för fredag), därför var ett namnsdagskort med tulpaner från min mamma välkommet. Här säljs inte tulpaner som i Sverige. Har inte sett några alls i mina trakter. Kanske de finns i större städer.

11 comments:

Lars Hultqvist said...

Kul att du åker till Sverige igen. Jag tycker inte det verka längesedan du var där sist. Själv tvekar jag till om vi kommer att åka till Sverige i år, förmodligen inte.

Det är ständigt det dåliga samvetet med att inte hälsa på i Sverige men det kostar ju både i semester och pengar.

Katarina på Filippinerna said...

Härligt att du är tillbaka i etern igen!

Det ser ut som vi är i Sverige under samma tidpunkt! Jag reser till Hong Kong på tisdag för lite shopping för att anlända Arlanda på torsdag! Råkar också bli Sverige till den 19 mars då jag återvänder till värmen.

Jag längtar till vintern i Sverige, ser fram emot skidåkning, skoteråkning till fritidshuset mm.

Våren och tulpanerna hör till, vackra!

Inger said...

Önskar dig en riktigt bra vistelse i Sverige. Hoppas resan kommer att flyta på så bra som möjligt, det är ju ingen liten tripp precis.
Idag har vi töväder med flera plusgrader. Tyvärr verkar det bli kallare till helgen igen. Vi har enorma mängder snö och vår stad har inte haft så mycket snö sedan början av 1900 talet. Just nu är det otäckt med alla stora istappar som lossnar från taken. Flera bilar har blivit mosade under natten av nedfallande is.
Trevlig helg!

Annika said...

KUL att du ska hem så snart. Själv säger jag att jag har två hem numera, här och i Sthlm.
Du lär få massor med snö. Jag hoppas för din skull att det inte ska bli trist slask utan just minusgrader...
Häftigt.
Du får plåta massor. Snacka om att de har haft vinter så det räcker. Redan då jag var hemma i julas var det ju MASSOR med snö!!!
Massor...
Lycklig resa, lång som den ÄR!!!
Kram!!

Annika said...

Tulpaner finns i alla affärer här...
Märkligt att du inte får tag på dem. Liten stad, förstås...
Oh the curse ;-)))

Maria Byström said...

Å, vad skönt att få igång internet igen!

Och idag så töar det för fullt ute :-)

Kram!

olgakatt said...

Håller tummarna för bra resväder! Ska bli kul att höra sen hur du har det Stockholm!

Anne-Marie said...

Lars: Det skall bli både skönt och trevligt att ha litet ledigt och kunna hälsa på min mamma och mina vänner. Litet varmare väder hade inte varit fel men det är väl bara att göra det bästa av situationen. Jag har inte varit i Sverige sedan förra årsskiftet (2008/9) så det är ett bra tag sedan.

Katarina: Vad roligt att du också kommer att vara i Sverige under samma tid. Var någonstans i Sverige kommer du att "hålla till"? För min del blir det bara Stockholmsområdet. Jag är ingen vintermänniska så all snö och kyla är inget jag egentligen ser fram emot. Ja, så konstig är jag. :)

Inger: Det låter inte trevligt med alla istappar. Minns ett år i Stockholm när jag var litet nervös eftersom det var massor med stora, tunga istappar som hängde över trottoarerna. Jag kan inte minnas att jag någonsin upplevt den slags vinter som ni har haft i år i Sverige. Trevlig helg!

Anne-Marie said...

Annika: Som jag skrev till Katarina skulle jag nog hellre ha några plusgrader. :) Gillar inte kylan och snön egentligen. Jag vet att du älskar den typen vinter - antar att vi tycker litet olika där. Jag kommer att plåta så mycket jag kan - vet inte om jag kan ladda min batteriladdare eftersom Sverige har andra uttag. Själva laddaren skall klara båda strömstyrkorna men det gäller ju att kunna sätta in den i uttaget. Vad härligt att ni har tulpaner. Kram!

Maria: Ja, mitt internet var efterlängtat. Det är märkligt så beroende man kan bli av internet. Töväder låter bra tycker jag. :) Här har vi ett riktigt oväder idag med vindar, regn som vräker ner.
Kram!

Olgakatt: Ja, det skall bli kul att se hur Stockholm känns. Har vissa funderingar på att kanske vara litet mer amerikansk när jag är ute i affärer och åker buss osv och se hur folk reagerar. Om jag kommer någonvart förstås. :)

Anna, Fair and True said...

Jag har faktiskt också en vän från Harpenden och har varit där en gång!

Anne-Marie said...

Anna: Men vad roligt! Harpenden är en mysig stad tycker jag. Och lagom stor. Var kul att komma dit under några dagar - även om det var där jag blev sjuk.