Friday, January 29, 2010

Måste flytta - igen!

Ville bara skriva ett kort inlägg - igår var en dag som jag trodde att jag aldrig skulle få uppleva. Innan jag begav mig till jobbet för mitt "kvällsskift" kom en kvinna från uthyrningsföretaget och gav mig ett brev där det stod att jag har 30 dagar på mig att flytta ut! Jag fick ingen bra förklaring men jag vet att det inte har med mig att göra utan de påstår att de tre lägenheterna skall byta ägare och att de inte längre skall vara till uthyrning.

Tala om total chock att få ett sådant brev. 30 dagar. Hur hittar man en ny bostad OCH flyttar på 30 dagar? Trots chocken igår ringde jag till ett par som har en lägenhet i Weed till uthyrning, jag var och tittade på den igår och i morse lämnade jag in min ansökan. I eftermiddag skall jag faktiskt titta på ett hus i Lake Shastina och jag skall också titta på ett möjligt hus i Weed. Fördelen med att bo i en liten stad är att alla känner alla. De som har lägenheten i Weed känner min chef och en av mina referenser. Och jag vet att de ger mig fina referenser. Huset i Weed hyrs ut av en kvinna som var en av Michaels klienter (Michael var en terapeut) och denna kvinna har just nu ett tillfälligt jobb där även min granne jobbar. Världen är liten.

Jag hade på känn att ägaren hade ekonomiska problem (pga tidigare brev om att vattnet skulle stängas av och i söndags satt en lapp på min dörr som var till ägaren från hans huslåneföretag) och jag vet att många andra i Kalifornien är i samma situation som jag, men att faktiskt vara med om det är något jag hade hoppats slippa uppleva. Och jag hade aldrig trott att det skulle gå så fort. Det som fortfarande är oklart är om huset har gått in i något som heter "foreclosure" eller inte. Det är när ägaren inte längre kan betala lån som finns för huset och en bank tar över. Om det är så att det egentligen har gått in i "foreclosure" (och uthyrningsföretaget inte talar om det) har jag rätt till 90 dagar. Förra året i maj kom en ny lag som just ger hyresgäster litet mer skydd vid "foreclosures".

Vet inte hur ofta jag hinner och orkar uppdatera min blogg framöver tills jag hittat en annan bostad men jag skall försöka skriva och berätta vad som händer.

12 comments:

em said...

Låter fasansfullt jobbigt!
Håller alla mina tummar för att du snabbt och enkelt hittar ett nytt, och ännu bättre boende!
Tänker på dig!
Margaretha

Fransyskan said...

Helt otroligt, att hyresgästen (den oskyldiga!) inte har mer rättigheter när ägaren har ekonomiska problem. Jag trodde inte man kunde bli utslängd så fort! Håller tummarna på att du inte hunnit packa upp efter förra flytten än, så att denna går smidigt. Kanske hittar du Drömboendet nu! Kram

Saltistjejen said...

Men FY vad hemskt!!! Fruktansvärt jobbigt!
Jag hopas erkligen att du får veta ngt o de bostäder du nu har sökt. Snart.
Stor Lycka till!!!

olgakatt said...

Nä, vet nån vad! Om du kommer ihåg vilket låneföretag det var som stod på lappen på dörren kanske du kan kolla där om du har rätt till 90 dagar!
Håller tummarna att det går bättre med flytt denna gången och att du får ett riktigt bra boende!

Burka är den arabiska heltäckande tältliknande dräkten med bara ett galler för ögonen. Skrivs kanske burqa på engelska. Fullständiga motsatsen till naken, således!

Hoppas att du kan hålla dig uppkopplad trots flyttbestyr!
Kram!

Sparkling said...

uschusch inte kul, hoppas det löser sig på bästa tänkbara sätt!

Katarina said...

Så jobbigt! Det är verkligen inte kul...

30 dagar är kort tid men jag hoppas dina kontakter och letande av bostad snabbt ger respond.

Lars Hultqvist said...

Jag känner verkligen med dig som måste flytta IGEN. Du har ju flyttat så mycket på sistone.

Lars

Rune said...

Konstigt att inte huslåneföretaget ger möjlighet för hyresgästerna att fortsätta med hyran, man får ju inkomster under tiden. Flyttar alla blir det inga intäkter alls. Avyttring av fastigheten borde även vara lättare med fasta hyresinkomster för en eventuell köpare. Jag tror det blir lätt för Dig att hitta en ny bostad i o m mindre ort och bra referenser. Lycka till!

Malin said...

Nej vad tråkigt!! Vi ska hyra när vi flyttar och jag känner mig lite orolig över att vi helt plötsligt måste flytta ut!
Hoppas verkligen att du hittar något bra boende som du trivs med!!

Mamaya said...

Va skrammande.. jag hoppas att samma situation inte hander med oss, men nu kanner vi varan landlord ratt sa bra och hon gillar oss som hyresgaster sa jag tror hon skulle fixa oss ett nytt boende ganska snabbt, annars bor svarmor endast 45 minuter harifran.

Anonymous said...

Men OJ!!!

Råkat ut för liknande när jag var yngre MEN så chokerande att det sker i vuxen ålder.

Du finns i mina tankar. Lägg all energi på att hitta ett nytt boende och återkom till bloggen när du känner att du kan.

Stor kram!!!

Annika said...

Nej, vad jobbigt för dig. USCH!!
Håller alla tummar att det ska ordna sig till det bästa!
Kramar!