Wednesday, January 27, 2010

Frigjorda amerikaner

I södra Oregon (staten som ligger precis norr om Kalifornien) finns en mysig stad som heter Ashland. Den har fina affärer och det märks att folk har pengar. Husen är omhändertagna och det är en stad som har mycket personlighet. Den har ett universitet och har nog blivit litet "inne" att bo i.

I Dagens Nyheter skrevs det alldeles nyligen en liten notis om Ashland. Tydligen har staden även några exhibitionister:

"Sedan en kvinna cyklade genom stan förra året endast iförd stringtrosa och en pensionerad programmerare promenerade naken förbi en skola har de styrande i Ashland i Oregon, USA, fattat beslut om nakenförbud".

Inte visste jag att folk i Ashland var så frigjorda. :) Annars är Ashland mest känt för Oregon Shakespeare Festival som drar runt 100,000 turister varje år. Och de har även en filmfestival som blir mer och mer populär.

Jag berättade för en av våra lärare (som bor i Ashland och pendlar varje dag) att denna nyhet hade letat sig ända till Sverige. Hon tyckte att det var litet pinsamt att Ashland skulle bli känt genom just den här notisen men hon hade sett den nakna damen på cykeln.

Ashland kan annars rekommenderas om någon har vägarna förbi södra Oregon - trots nakna Ashlandbor.

Jag har tyvärr inga egna bilder från Ashland så det får bli en lånad bil (Wikipedia). The Plaza, Ashland.

3 comments:

olgakatt said...

Kan man utfärda förbud mot burka (förslag i Frankrike) så kan man väl utfärda förbud mot nakenhet. Annars borde det väl räcka med lag mot förargelseväckande beteende? Kunde man kanske även använda mot burka, många blir ju förargade av sådana.

Anne-Marie, jag har givit dig utmärkelsen Kreativ Bloggare! Din blogg hör till mina favoriter!

Katarina said...

Måste det inte vara brist på nyheter när man skriver om sådant! eller säger det mer om skribenten..

Förbud mot nakenheten,, ja, de kan ju prova, intressant att se om det blir en reaktion och vad reaktionen skulle bestå av då..

Ha en bra dag!

Anne-Marie said...

Olgakatt: TACK för den utmärkelsen! Kan jag behöva efter det som hände igår. Skrev precis ett nytt inlägg om det. Kanske jag är helt "okunnig" :) - men vad är burka?

Katarina: Det var en mycket liten notis men litet kul eftersom jag varit i Ashland några gånger och vet hur det ser ut. Ja, konstiga människor finns det överallt. Ha en fin dag!