Friday, December 25, 2009

Yahoo! Answers

Igår var en stillsam och mysig dag som jag faktiskt tillbringade för och med mig själv. Eftersom jag egentligen inte firar jul gjorde det inget att jag inte hade några stora planer. Jag kokade risgrynsgröt för första gången här i USA och det var en klar succé. Efter tips från en svensk kompis här i USA hade jag köpt Arborioris och gröten var minst lika god som i Sverige, kanske till och med litet godare.
Var det en lugn dag igår blir det desto mer intensivt idag. Skall till min vän J på knytkalaslunch och sedan är jag bjuden till mina grannar på julmiddag. Idag är det Christmas Day i USA och det är den "stora" juldagen. Den dag då de flesta julklapparna öppnas och mycket av julmaten äts. För mig är det "bara" juldagen.

Yahoo! Answers är en del av Yahoo där folk kan ställa frågor och få mer eller mindre intelligenta och bra svar. Jag har faktiskt hittat en hel del bra information som har hjälpt mig. Vissa av svaren får man däremot helt klart ta med en nypa salt.

För ett par dagar sedan fick jag ett mail där Yahoo hade sammanställt de bästa frågorna och svaren för 2009. En fråga/ett svar handlade om Snuggie filten. I mitt inlägg om fleece nyligen berättade jag om denna filt som svept fram över USA. Kunde inte låta bli att lägga ut frågan och svaret här. Seriöst? Nej, knappast. :)

"Do I need to wear pants under my Snuggie blanket when I wear it to work on casual Friday? The infomercial shows druid-like people wearing them to sporting events and around a campfire, but it is not clear what to wear underneath. Also, any ideas to accessorize the Snuggie? I have access to a BeDazzler.

Best Answer
I think BeDazzling the outline of a pair of pants onto the Snuggie would make it Friday-appropriate; the outline of a work shirt and tie would enable you to wear it all week long. If your office is especially chilly, you may want to add a pair of leg warmers under the Snuggie, maybe a dickey as well.
Possible accessories, depending on your mood: a walking stick, crown, stilts, fake moustache, Darth Vader mask, or white Mickey Mouse hands gloves.
I hope Friday equals company picture day! :)"

Eftersom jag aldrig hört talas om BeDazzler "googlade" jag och fick reda på att det är som en liten symaskin som man kan använda för att sy på olika glittrande "detaljer". Jaha, då fick man lära sig något nytt idag också. :)

4 comments:

Trillingnöten said...

Alltså, den där snuggiefilten är väl det fulaste man sett :) Måste också bli olidligt varmt där inne och känslan av att var instängd...Men det skulle ju vara lite spännande att se ett gäng i såna. Du får införa detta på arbetplatsen :p

Anne-Marie said...

Trillingnöten: Jag håller med dig - vet inte riktigt varför den blivit så stor. Klädsmaken i USA är litet annorlunda jämfört med Sverige. :) Kanske jag kan bli en trendsättare i Siskiyous County. Eller ge folk uppfattningen att svenskar är litet tokiga. :)

Suddrik said...

Vi kommer att få se Snuggies på folk in public innan 2010 är slut. Jag är övertygad.
(antagligen med crocs eller såna där toffelstövlar till)

Jag väntar, men inte med spänning; med förtvivlan.

Anne-Marie said...

Suddrik: Men vilken bild du målar upp. :) Låter inte alls särskilt trevligt. Låt oss hoppas att Snuggie inte ger sig ut bland "vanligt folk".