Monday, December 14, 2009

Här bor jag

Efter "intensivstudie" av den nya kameran kommer nu här några första bilder på hur det ser ut där jag bor. Eftersom jag fortfarande lär mig kameran är de säkert inte "perfekta" men jag tycker det känns så roligt att kunna visa litet egna bilder.

Det här är utsikten från mitt vardagsrum och utomhusdäck. Rätt imponerande med berget Mt Shasta. Igår syntes det till och med eftersom molnen skingrades. Annars kan berget (som är ca 4000 m) ofta vara dolt bland molnen på vintern.
Spearpoint heter området där jag bor. Det ligger på en udde som sticker ut i sjön - när den finns där. :) Just nu är det mer en stor damm än en sjö. Spearpoint var ett område med bara "second houses", dvs folk kom hit på helger och semester. Numera är det blandat med permanenta boende och de som bara kommer hit ett par gånger per år.


Det här är "mitt" hus - jag bor på övre plan. När jag först tittade på huset verkade det vara ett "vanligt" hus men det jag inte såg utifrån var till exempel att taken i vardagsrummet är ca 4 meter höga! Det kan man kanske se på nästa bild. Fler fönster på höjden än vad det är i "vanliga" hus. Däcket har alltså en fantastisk utsikt över berget och när sjön finns här ligger det här huset precis vid strandkanten.

Jag känner mig nästan som ett litet barn med min nya kamera. :) Skall verkligen bli roligt att lära sig ännu mer och kunna fortsätta lägga ut bilder här på bloggen.

20 comments:

Anonymous said...

Du har tagit jätte bra bilder. Och ditt hus där du bor var verkligen jätte fint .. :)

Lollo said...

Åh vad roligt att få se lite bilder! Hjälp vilken utsikt! Och bilderna är fina tycker jag :)

Sparkling said...

Vilken läcker utsikt du har på klara dagar! Lägenheterna ser moderna ut :)

Jacob Tallberg said...

Du måste du absolut ladda ner Picasa från http://picasa.google.com. Picasa är ett fantastiskt enkelt (gratis) program från Google för att kopia bilder från kameran, att organisera och rediga bilder och att dela med sig av bilder. Man kan till och med skapa blogginlägg superenkelt direkt i Picasa.

Även om det finns massa funktioner så är det väldigt lätt att komma igång.

En litet klipp på vad man kan göra finns på följande länk http://www.youtube.com/watch?v=rskC6c_5L1M

Anonymous said...

Ååååå, vad underbart att se. Gud så fint du bor med utsikt och allt.

Ska bli kul att följa dig via kameran, allt blir ju mer levande då :-)

Kram och grattis än en gång till att du faktiskt "är med" kamera!

Annika said...

Pcasa får du direkt genom blogger, som du mäker. Du behöver inte ladda ner det.

WOW, A-M!! Supermysigt och fint du bor!! jag hade inte alls tänkt mig att ditt lghhus såg ut sådär!! Så himla contemporary!! GILLAR!!!
Och din första bild du tagit var ju grymt vacker!
Så otroligt vackert du BOR!!!

Mer bilder, mer, mer, mer!!!!!
Kram!

olgakatt said...

Grattis till att ha kommit igång med din digitalkamera!
Jag har just fixat en 50-årspresent som man bara kan göra med digitala bilder: En digital fotoram (denna kostade 500 kr) där jag ansluter ett USB-minne som jag lagt in 100 bilder på (minnet har plats för ca 700 till!).Man ansluter ramen till nätet så kan man själv välja vilken bild eller ha ett växlingsprogram inkopplat! Tänk dig att ha 100 bilder i olika ljus och väder på Mt Shasta som växlar hela tiden!
Ha så kul med din kamera!
Och vad fint du bor! Vilken utsikt!

Anne-Marie said...

Anonym: Tack! Verkligen roligt att kunna visa hur jag bor med egna bilder.

Lollo: Ja, berget är mäktigt och när det syns blir ju utsikten inte sämre. :) Vad bra att du gillar bilderna.

Jacob: Tack för tipset! Men som Annika säger så finns Picasa genom Blogger.

Anne-Marie said...

Sparkling: Ja, det här berget är verkligen imponerande. De här husen byggdes nog på 70- eller 80 talen och är okej. De har för- och nackdelar som alla bostäder.

Maria: Ja, äntligen är jag "med kamera". :) Känns litet ovant ännu så länge. Hade kanske tänkt att ta litet fler bilder men det blåser något helt otroligt idag.

Annika: Tack för din "lovord"! :) Ja det är fint med utsikten - ibland undrar man emellertid om berget finns kvar på vintern eftersom det kan försvinna in i molnen under flera dagar. Tänkte att det var bäst att passa på igår när solen sken. Som jag skrev till Sparkling så byggdes de här husen på 70- och 80 talen. De är helt okej men har, som jag skrivit om tidigare på bloggen, tyvärr ingen ljudisolering. Men, men de är ju amerikanska. :) Lovar att det skall bli fler bilder. Absolut! Idag hade nog kameran blåst bort om jag försökt ta bilder. Det blåser något helt otroligt. Kram!

Anne-Marie said...

Olgakatt: Tack! Känns verkligen kul att äntligen ha kommit igång. Din present låter mycket speciell och fin - har aldrig hört talas om att man kan göra så. Du kan det här med digitalfoton, det är ju helt klart. :) Det skulle inte vara helt fel att ha något liknande för Mt Shasta - det berget ser olika ut hela tiden beroende på väder och ljus osv. Ja, utsikten "går inte av för hackor". Tidigare i eftermiddags syntes inte berget längre eftersom det är ett oväder på väg in.

LillAnna said...

Hej tosen, Jag har foljt din blogg ett tag nu men aldrigt kommit mej for att kommentera. Ville bara saga till dej att jag (och ett helt gang andra svenskor)finns har pa ostkusten i Arcata och Eureka sa jag tycker du ska satta dej i bilen och kora 299an vasterut och halsa pa oss! Kram/ anna

Anne-Marie said...
This comment has been removed by the author.
Matildas fikarum said...

Vad kul att få se bilder! Och så lustigt att sjön bara finns där ibland. Jag ser framför mig annonsen. "Sjötomt. Ibland."

RESESNACK said...

Oj oj, det såg ju inte alls fel ut! Jag blev nästan lite avundsjuk och speciellt på utsikten..

Lars Hultqvist said...

Kul att se bilderna på var du bor. Väldigt fin utsikt och du bor ju verkligen på 'landet'. Trevligt

Lars

Anne-Marie said...

Matilda: Du är rolig. :) Ja, den här sjön är en "konstgjord" sjö men jag tror att den för det mesta funnits. Kalifornien har befunnit sig i en torka under de senaste 2-3 åren så det kan nog bero mycket på det att den torkat ut.

Resesnack: Utsikten är fantastisk. Idag såg man inte ens att det fanns ett berg eftersom vi haft oväder sedan i går. Husen har mycket i övrigt att önska (bättre ljudisolering osv) men de duger bra.

Lars: Känns väldigt roligt att kunna visa egna bilder nu. Ja du, det här är landet. Jag bor faktiskt i en glesbygd. En helt annan "verklighet" jämfört med att bo i en stad som Stockholm.

Anna said...

Hej Anne-Marie! Har läst din blogg ett tag nu faktiskt och jag tycker den är väldigt intressant, kul att få veta hur det är att faktiskt bo i Kalifornien. Jag har aldrig varit där men vill hemskt gärna åka dit. Måste bara få säga att det var ett underbart litet "hus" du har. Och vilken utsikt sen. Så skulle man bo, det vore nått. Tack för en bra blogg! God Jul!

Anne-Marie said...

Anna: Välkommen hit och vad kul att du gillar bloggen. :) Kalifornien är en stor stat som har allt - både ifråga om städer och natur. Ja, utsikten är rätt fantastisk. De senaste dagarna har jag inte sett berget, det har varit dolt bland molnen. God Jul!

Catarina said...

Så vackert! Vilken fantastisk Utsikt att få vakna till. Bor numera oxå i närheten av ett 4000m högt berg - Mt Kinabalu i Kota Kinabalu, Borneo ;)
Vissa dagar får vi äran att se toppen men oftast är den skymd av moln. Finns inte en skymt av snö här ;)

Kul att hitta din Blogg - via Katarinas (på Filippinerna) sida... ;)

Verkligen härliga bilder ;)

MVH
Catarina =)

Anne-Marie said...

Catarina: Välkommen hit! Oj, det var en exotisk plats. Får ta och kolla in din blogg. Ibland har jag undrat på vintern om Mt Shasta funnits kvar när det skymts av moln under en längre tid. Och det har det ju. :) Kul att du gillar bilderna. God Jul!