Thursday, December 3, 2009

En solskenshistoria

Man blir glad ibland när ens medmänniskor gör något som man inte förväntar sig.

För ett par månader sedan var jag tvungen att byta ut hårddisken i min Mac laptop. När jag fick räkningen skickade jag en check (återigen de här gammaldags checkarna :)) men mannen som gjort reparationen fick den aldrig. I förra veckan kom kuvertet tillbaka till mig med gula lappar från postkontoret. Jag ringde upp datorreparatören och han tyckte att det hela lät mycket konstigt eftersom jag adresserat kuvertet helt rätt. Efter ett samtal med postkontoret blev jag ännu mer förbryllad eftersom de påstod att hans postbox inte var registrerad i hans företag och att ingen på postkontoret hade hört talas om hans företag!?

Datorreparatören ringde upp postkontoret och den förklaring de gav var minst sagt mystisk. Det hade något med att göra med hur han registrerat postboxen för 20 år sedan och hans nuvarande företag. Eftersom han fått en hel del brev sedan jag skickade mitt verkade det som om postkontoret valt ut ett brev och tillämpat denna regel. Och givetvis var det mitt brev. Helt klart Murphys Law eller lagen om alltings... :)

Till saken hör att jag valde att stoppa checken, man kan göra en "stop payment", eftersom den var på en del pengar (jag ville ju inte att den skulle hamna i orätta händer) och det kostade givetvis en slant hos banken. Jag hade tänkt försöka få tillbaka pengarna från postkontoret men efter deras förklaring verkade det lönlöst. Men jag fick faktiskt pengarna från datorreparatören. Det var en väldigt fin gest tycker jag och visade att han verkligen bryr sig om sina kunder.

Min slutsats av det hela var att posten i USA inte alltid riktigt är att lita på - jag kanske skall säga att mina tidigare känslor stärktes. :) När det tar 5-6 dagar för ett brev från Portland att komma hit då börjar man undra - det tar bara 6 timmar att köra bil mellan Weed och Portland. Vi har i alla fall postkontor fortfarande i USA och postutdelning på lördagar. Alltid något. :)

5 comments:

Lars Hultqvist said...

Om du gillar Seinfelt så kommer du väl ihåg Newman. Så föreställer jag mig postverket i USA. Om inte adressen är helt korrekt så skickar vi tillbaks brevet bara för att jäklas.

En kompis i Sverige skulle skicka mig ett paket men det blev missförstånd med husnumret. Hon adresserade det till mig med rätt namn och gatuadress men efter ett tag kom paketet tillbaks till henne med uppgiften att det inte kunde levereras.

Hon frågade mig då om det är väldigt många Lars Hultqvist som bor på min gata men jag var tvungen att förklara vad som gäller i USA. Ingen brevbärare tittar på NAMNET, på adressaten. Det verkar som att det är helt ointressant. Brevbäraren tittar endast på numret och gatunamnet och stämmer inte det, så är det kört.

Anonymous said...

Å, strul på hjul verkligen. Men så bra att det ordnade sig. Just när det är räkningar är jag jättenoga med att de blir betalda så att jag altid är "skuldfri".

Kram!

Anne-Marie said...

Lars: Helt rätt. :) Och visst minns jag Newman som inte ens ville dela ut posten om det regnade. Det stämmer nog det där med namnet. Jag har emellertid fått en massa post till min nuvarande adress och även tidigare adress där jag inte stod på kuvertet utan en helt annan person. Och det levererades tydligen även om namn och adress inte stämde. Ibland kan man verkligen undra över postverket här i USA.

Maria: Som tur var fick jag och reparatören en väldigt bra kontakt redan när han fixade min dator så han ville verkligen hjälpa till. Jag betalar alltid av mina kreditkort varje månad. Vill inte ha skuld som ökas på varje månad. Kram!

Joseph said...

Jag går lite off topic här.
anne-marie, Jag har läst din blogg ett tag och det är väldigt intressant läsning.
Nu är det så att jag funderar starkt på flytta ner till kalifornien och tänkte höra om du visste lite generella punkter man lär avklara innan man åker.
Jag försökte trycka på länken med din email men fick aldrig upp den, därför jag skriver här.
Skulle vara väldigt hjälpsamt och hyggligt, Du kan nå mig på ageflod@hotmail.com.

Anne-Marie said...

Joseph: Kul att du gillar min blogg. :) Bra att du gav mig din email - kommer att skriva till dig snart. Vill bara säga (som jag redan skrivit om här på bloggen) att det inte är lätt att flytta till USA lagligt och kunna arbeta och leva här. Bara så att du vet.