Tuesday, November 24, 2009

Kamera beställd

Efter att ha kollat på olika recensioner bestämde jag mig i förra veckan äntligen för en digitalkamera. Det känns nästan som ett "historiskt" tillfälle. :)
Kameran har fortfarande inte dykt upp, det blir nästa vecka. Men det känns roligt att den är på väg.
Nu gäller det bara att klura ut alla finesser så att jag kan lägga upp litet egna bilder här på bloggen.

Det finns några bra hemsidor där man kan läsa vad folk tycker om elektronik och de har jag kollat på. Eftersom det är en "djungel" med hur många märken och modeller som helst måste man nästan ha litet vägledning. Och att få "vanliga" personers omdöme är nog det bästa. Här är några bra internetsajter:


Kameran jag köpte är en Canon och den var till försäljning just nu. Affären jag köpte den från har toppbetyg från kunderna - B&H Photo Video i New York - och de var litet snälla med frakten vilket jag uppskattade. Ibland lönar det sig att ringa istället för att beställa via internet. Ett par av tillbehören jag ville ha (minneskort, batteriladdare) hade inte fri frakt, vilket kameran hade. Genom att jag ringde gav de mig faktiskt fri frakt på allting. Verkligen uppskattat!

Skall bli roligt när paketet dyker upp i början av nästa vecka.

8 comments:

olgakatt said...

Grattis till nya kameran! Nu får vi väl se åtskilliga egna bilder på bloggen, hoppas jag!

Katarina said...

Grattis till nya kameran, det är roligt med kameror tycker jag..

Det är rött typiskt att kameran ger man ett bra pris på, sedan ska det läggas till en massa prylar innan den normalt är komplett.

För mig som gillar kameror är Hong Kong paradiset att köpa fotoprylar och i januari blir nösta resa, då ska jag ha filter,, Step by step,, lär jag mig använda min Olympus E500, som har mer finesser ön vd fotografen kan anvönda!

Ha kul nu,, och ser fram emot dina nya bilder..

Anne-Marie said...

Olgakatt: Jag lär mig förhoppningsvis snart hur den fungerar och hur jag sparar bilder osv. Jag känner mig litet som en "stenåldersperson" som inte har haft en digitalkamera. :)

Katarina: Jag trodde nog att jag skulle komma litet billigare undan men insåg snart att jag behövde alla de där tillbehören. Jag hoppas att det snart skall bli några nya bilder jag kan lägga ut här.

Trillingnöten said...

Det är himla kul med kameror :) Och digitalkameror är ju en revolution. Kommer du ihåg de där med film som man skulle komma ihåg att skicka in sen också? Tog ju for ever!

Annika said...

Vad roligt!!
Det ska bli så kul att se bilder som DU har tagit!
Precis, det finns en uppsjö med siter och butiker!
NY är kända för sina kameraaffärer!
Schysst att du fick en bra deal!
Kram!

MichaelaWesterlund said...

Kul med ny kamera :) Kramar från Los Angeles

Anonymous said...

Å, vad roligt. Hoppas det blir mycket bilder på bloggen då. Kram!

Anne-Marie said...

Trillingnöten: Eftersom jag inte haft någon digitalkamera har jag levt i "stenåldern". :) Jodå, visst minns jag kamerorna som man skickade in film för att få bilder. Skall bli roligt att kunna ta litet bilder på enklare sätt.

Annika: Jag hoppas jag får kläm på allt och kan visa litet bilder från Mt Shasta området. Alltid trevligt med en litet positiv överraskning när man handlar något. Kram!

Michaela: Skall bli roligt att se hur jag tycker det är. Kram!

Maria: Vi får hoppas det. :) Kram!