Thursday, June 4, 2009

Skandinavisk middag

Under mitt blogguppehåll blev jag inbjuden till en skandinavisk middag. Chefen för vår skola i Yreka hade frågat om jag ville komma med på en konsert först och sedan fortsätta till denna middag. Eftersom jag inte brukar vara ute på särskilt mycket tyckte jag att det kunde vara trevligt. Sämre blev det ju inte av att biljetterna var gratis.

Chefen för Yreka skolan kommer ursprungligen från Tyskland och jag tror att hon känner litet samhörighet med mig eftersom vi båda kommer från Europa. Middagen skulle vara hos en av vicecheferna på skolan och dit skulle det även komma några elever som är från Danmark och Norge.

Vicechefen bodde otroligt fint, inte alls långt från det område där Michael och jag bodde. Hans hus såg nästan ut att komma från en sagobok. Det var egentligen en internationell middag eftersom det var folk där från alla möjliga länder. Ytterligare en av skolans chefer var där. Hon kommer från Argentina. Ett lärarpar hade också blivit inbjudet och mannen kommer från Holland. Och så var det två ungdomar från Danmark, två bröder från Norge och så tyskan och jag. Mer internationellt kan det ju knappast bli. :)

Vi bjöds på olika sorters lax, någon speciell norsk rätt som jag inte minns namnet på, köttbullar, sallad och litet annat smått och gott. Tyskan och jag hade bestämt att vi skulle fixa efterrätten. Det blev svenska pannkakor, jordgubbar och lingonsylt. Man kan faktiskt köpa paket här med "Swedish pancake mix". Gott blev det och de andra verkade också uppskatta vår efterrätt.

En trevlig kväll och litet svenska blev det även om jag och de andra skandinaverna mest pratade engelska faktiskt.

Bilden från Foodlocker.com

5 comments:

Adam said...

ca kul att du har börjat blogga igen :) det uppskattas! även fast inte alla kommenterar!

mammigranten said...

Låter som en trevlig tillställning.

Ann-Katrin said...

Skandinavisk middag här- eller ja, inte HÄR men hemma (är i New York den här veclan) betyder Älgsnaps och annat mystiskt som ingen hört talas om förrut... Var smått besviken första gången...

Anne-Marie said...

Adam: Tack! Kul att du gillar bloggen. :)

Mammigranten: Ja det var riktigt trevligt och kul att höra danska och norska. Jag känner mig litet "svältfödd" ibland på det skandinviska.

Ann-Katrin: Älgsnaps? Vad är det? :) Den middagen jag var på var i alla fall rätt så skandinavisk. Men lax här i USA är inte som lax i Sverige. Rökt lax är inte alls lika god som den man köper i Sverige.

abubasim said...

Hemgjort pannkakssmetspulver: vetemjöl! Tillsätt endast mjölk, ägg och salt.