Wednesday, June 3, 2009

Fortsättning

De fina kommentarerna på mitt senaste inlägg värmde. Tack! :)

Jag kommer nog att fortsätta med min blogg men kommer inte att tvinga mig själv att skriva utan bara skriva när jag känner att jag faktiskt har något intressant att dela med mig av. Mitt första år som bloggare skrev jag inlägg i stort sett varje dag men det känns inte lika angeläget längre. Allt förändras och så även en blogg.

Förhoppningsvis kommer jag att hitta en bra digitalkamera snart och med den kan det kanske bli litet andra sorters inlägg.

Något jag har tankar på att göra är att skriva samman några kortare "informationsskrifter" som behandlar ämnen som att gifta sig med en amerikansk medborgare, studera i USA, arbeta i USA osv och länka dem från bloggen. Jag har fått många email under de senaste 1-2 åren från svenskar som har frågor och det vore bra att kunna länka något från bloggen som kan besvara just de här frågorna.

Jag har funderat mycket över det här med boende under den senaste tiden - av förståeliga skäl. Som jag skrivit tidigare är amerikanska lägenheter inte alls av samma standard som de svenska. Visst kan man höra grannar även i Sverige men här verkar de "papperstunna" väggarna vara standard. Efter samtal med en del vänner har jag förstått att jag inte är ensam om att känna mig frustrerad över att höra andra så väl.
Så trots att jag flyttat två gånger helt nyligen kommer jag inte att lägga mitt bostadsletande på hyllan. Det känns nödvändigt att hitta ett fristående hus där bara jag bor. Jag hade nog hoppats på att den pågående ekonomiska krisen skulle ha satt sina spår i priserna på uthyrningsbostäder men så verkar det inte vara i mitt område i alla fall.
Eftersom jag inte jobbar heltid - jag jobbar 32 timmar/vecka - och bara har min egen inkomst blir det litet mer begränsat. Jag kan ju inte lägga alla pengar jag tjänar på mitt boende.
Att hitta en ny bostad som känns bra är en del av det jag håller på med nu.

Vi hade förresten en otrolig hetta för en vecka sedan. Temperaturen gick upp till ca 35 grader under några dagar. Nu har det åskat och kommit regn i stort sett varje dag vilket inte alls hör till det "normala" här. Det känns skönt eftersom det är så torrt här under sommaren.

9 comments:

William said...

Kul att höra att du fortsätter blogga! :)

Louise said...

Åhh, härligt att du fortsätter :D
Jag skulle tycka att det var jätte intressant att läsa lite om giftermål, studier och jobb. Eftersom, som sagt var, min pojkvän bor i USA, och blir det nu så att vi ska gifta oss i framtiden, och jag flyttar dit, så är det ju skönt att veta lite :D

Saltistjejen said...

Låter jättebra att du kommit fram till något som känns bra. En balans mellan bloggandet och andra saker i ditt liv som känns viktiga just nu.
Tror att det kan vara jättebra om du som du skriver kasnke hittar nya sätt att blogga på också. Ibland behöver man lite förändring för tt hitta ny motivation igen.
Lycka till med bostadsletandet också!
Kram!

Annika said...

Jättebra, A-M. Vad glad jag blir över att höra det.
Balans är nog bra, skriv bara när du känner för det, heöt enkelt.
SÅ trist att alal lgh är så himla lyhörda.
Förstår att du vill in i ett fristående hus.
Önskar dig all lycka med letandet!!!
Kram!

Ann-Katrin said...

Klart att du ska skriva när du känner dig inspirerad och inte annars. Att läsarna inte tittar in VARJE dag spelar kanske inte så stor roll, missar vi ett antal inlägg kan vi ju läsa ikapp oss. Det är ju det som är fördelen med en blogg, inläggen ligger kvar om man inte tar bort dem.

Lisa said...

Anne-Marie!

Jag har koll pa om du skriver som du ser. Kul att se nagra rader igen. Jag har foljt din blogg sen forra arsskiftet, och favoriter har verkligen kommit och gatt, men du ar kvar.
Spelar ingen roll om det ar en manad eller mer/mindre som du skriver. Allt ar lika valkommet.
I veckan + helgen som var hade vi kanonfint har i Malardalen. Satte tom upp var pool, som har 10 000liter vtn. Badade i helgen och da var det redan 20 grader i vattnet. Skont.
Den har veckan daremot ar det regn och rusk och kallt. Bara 6 grader i morse nar jag akte till jobbet vid 07.00.
Vara syrener blommar, vita pa ena sida tomten och bla-lila pa den andra. Vi har funderingar pa en sytenhack mot en av vara 5!! grannar. Vit blir den i sa fall.

Lite forandrigar i Sverige da?!
Alla verkar skaffa hund. Det ar tydligen en ny trend. Alla vi kanner, alla vara (5) barn (2+3) + alla grannar. Inte vi. Hade hund nar barnen var sma, men ar en anings for morgontrott nu for tiden. Alla dessa hundmanniskor har aven katt. Gar inte for mig och min M. Vi ar jatteallergiska mot katter.

Sen ar det ju EU-valet pa gang. Inget som vi kommer att gora, inte manga andra heller verkar det som.

Forts. foljer.

Hej fran Lisa, min M kan ocksa vara med pa ett horn, han ar pa bibblan just nu.

Sparkling said...

kul att du fortsätter!

Anne-Marie said...

William: Tack! Det kändes litet trist att bara lägga ner bloggen.

Louise: Det som gör att många inte vet hur det fungerar i USA är att lagarna skiljer sig väldigt från hur det är i Europa och EU. Många email jag fått har just frågan hur man kan komma och jobba i USA och jag får säga varje gång att man kan inte komma hit och söka jobb utan att först ha ett arbetsvisum eller grönt kort och båda är svåra att få. Vi får se när det kan bli några "skrifter".

Saltis: Jag tror det är väldigt viktigt att vara lyhörd för "inre signaler" och inte vara fastlåst i något som man tror att man måste göra. Mitt bostadsletande börjar ju bli som en följetong snart. :) Någon gång hoppas jag att det skall "klicka". Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Det var nog först i våras som jag verkligen bestämde mig för att jag måste ha ett fristående hus. Lägenheter tycks inte riktigt fungera för mig. Men det är klart, jag bodde ju i en lägenhet här i Weed under 1,5 år och det gick rätt bra. Men det huset var byggt som ett lägenhetshus. Det jag är i nu var ju en enfamiljsbostad till att börja med. Någon gång skall jag väl hitta en bra bostad. Måste erkänna att det börjar bli litet tjatigt att vara på jakt.

Ann-Katrin: Jag undrar om de som skriver varje dag eller flera inlägg varje dag alltid har en massa inspiration. Läsarna tittar in antar jag när de har lust. :)

Lisa: Alltid lika kul att få dina "brev". :) Lustigt att vädret här liknar det i Sverige. Syrener som är så fina. Vi hade hela häckar med syrener i mina föräldrars hus i Enebyberg. Jag är också otroligt allergisk mot katter. Kan inte vara i samma hus som en katt under särskilt lång tid utan att nysa och ögonen börjar klia. EU-valet har jag inte alls följt och måste erkänna att jag är väldigt ointresserad av. Ser fram emot att höra från dig igen.

Sparkling: Tack! Roligt att ha dig som läsare. :)