Tuesday, June 2, 2009

Bloggtankar

Vet inte om det finns några läsare kvar :) eftersom jag återigen gjort ett längre uppehåll här på bloggen.

Det finns flera anledningar till detta uppehåll. En är att jag på sistone känt att jag inte haft särskilt mycket inspiration. När man tillbringar stor del av sin tid att arbeta och inte gör så otroligt mycket utanför arbetet finns det inte alltid saker att dela med sig av.

Dessutom känns det ibland som om jag redan har skrivit om mycket som kan vara intressant för andra att höra talas om, t ex skillnader mellan USA och Sverige, ren praktiskt information som att gifta sig med en amerikan, studera i USA osv. Litet känns det som om ämnet börjat bli uttömt.

Ytterligare en anledning är att jag tillbringat mycket av min tid under den senaste månaden med att "jobba med mig själv" - låter kanske konstigt :) men jag vet att mitt flyttande under den senaste tiden har med vissa mönster som jag har att göra och jag vill verkligen kunna bryta de här mönstren och hitta den där bostaden som känns riktigt bra.

Min nygamla lägenhet är okej, mycket beroende på att jag inte haft några hyresgäster på nedre plan under den senaste månaden, men nu flyttar det in nya personer och det känns litet oklart hur det kommer att bli beroende på hur lyhört huset är.

Jag har haft tankar om jag verkligen skall fortsätta med bloggen. Skriver jag inte finns det ju ingen anledning att ha den kvar.
Samtidigt känns det trist att lägga ner den - den har liksom blivit en del av min tillvaro.

Jag "lever med frågan" hur jag skall göra med bloggen och jag har inte riktigt bestämt mig än. Fortsättning följer. :)

15 comments:

Saltistjejen said...

Jag hoppas att du fortsätter skriva, men samtidigt förstår jag ifall du känner att du inte riktigt har tid eller lust. Så är det ibland. Det går i perioder tycker jag. Men du kan ju göra ett uppehåll. Man kan alltid komma tillbaka. Visst kan man ha tappat en del läsare då, men börjar man aktivt blogga igen så tror jag att man kan hitta några av sina gamla läsare igen. Ellr de kan hitta bloggen igen kaske man ska säga.
Bloggandet ska ju vara roligt, inte något som känns som ytterligare ett stressmoment i ens vardag. Så om du känner att det är annat i ditt liv som kräver mer tid och energi än bloggandet tycker jag att du ska ägna dig åt detta.
Hoppas att du kommer på en bra balans mellan din vardag och din blogg!
Och att du lyckas med arbetet med dig själv. Sådant är ofta väldigt energikrävande så jag förstår verkligen ifall du inte orkar med bloggen nu.
Stor kram!!

Anne-Marie said...

Saltis: Tack för din kommentar! :)
Jag vet att den senaste tidens arbete med mig själv har tagit mycket kraft och energi. Det är inte det att jag egentligen tycker det känns jobbigt att skriva men man skall ju ha något intressant att dela med sig av. :) Jag kanske skall försöka hitta en litet annan vinkling av bloggen eftersom vissa ämnen börjar kännas uttömda. Jag håller på att leta efter en digitalkamera (har faktiskt inte någon - känner mig litet som en dinosaurie :)) och det kanske kunde vara en ny vinkling, dvs att lägga ut mer bilder. Kramar!

Fransyskan said...

Klart vi är kvar! Fortsätt skriva!! Kram

Malin said...

Jag följer en massa "USA-bloggar" eftersom att vi ska flytta dit nästa år.Det är jättekul att läsa om stort och smått i vardagen ur ett svenskt perspektiv. Jag har en blogg som väldigt sällan blir uppdaterad, men så får det bli. Det ska ju vara kul att skriva, man ska ju inte göra det för att man känner sig tvungen. Jag har lagt in alla bloggar jag följer på bloggkoll.com så att då ser jag direkt när någon uppdaterat. Då behöver man inte lägga en massa tid på att gå in på alla för att se om de har uppdaterat. Det är ganska fiffigt och tidssparande tycker jag!

Annika said...

Jag läser alltid dina inlägg med stor behållning trots att jag bor här i USA. Det är alltid kul att se vad vi sverigebloggare i USA skriver, och hur lika, eller olika, vi upplever saker.
Jag hoppas att du fortsätter skriva, A-M.
Gillar din blogg. Mycket!
Skriv när inspirationen knackar på. Bara då! jag fortsätter att surfa in :-)
Stor kram från mig!!

Louise said...

Jag hoppas verkligen att du fortsätter skriva! Hittade din blogg igår och läste en massa. Det hjälpte mig verkligen och var jätte roligt. Min pojkvän bor i USA, och om allt fortsätter fundera bra mellan oss, så kommer jag att flytta dit i framtiden. Så därför är det jätte härligt att läsa din blogg :)
Men jag förstår dig verkligen. Jag har nästan aldrig inspiration till att skriva i min blogg.

Nena said...

Hej Anne-Marie,
att skaffa digitalkamera kan nog ge dig en ny bloggdimension; jag köpte en liten som hänger med i handväskan och då kan jag ta tillfällena i akt om det dyker upp något spännande eller annorlunda i min väg som jag vill dela med mig av till mina bloggläsare. För mig som bloggskrivare känns det lite personligare och roligare, men det är också lite merjobb med redigering och stök med hur bilderna hamnar i inläggen. Kul, men jag knaprar på min nattsömn emellanåt...

Hoppas att du hittar det som känns bra för dig, med eller utan blogg. Du skriver bra så det är roligt att läsa, men författaren ska ju också ha roligt och känna inspiration...

Tidigare kommentar: ja, jag vet var Kärrdal ligger. Jag bodde i Sollentuna från -72 till -02, med ett Skåneavbrott på några år, och det är nog den ort jag hittar i allra bäst. Fast nu är det förstås tveksamt med tanke på hur det har byggts och förändrats överallt...

Ha det gott// Magdalena

Anne-Marie said...

Fransyskan: Tack! Det är roligt att höra. Kram!

Malin: Det verkar vara ett bra system. Alla bloggare har ju sin egen stil - vissa skriver flera inlägg varje dag, andra ett inlägg per dag och andra mer sällan. Jag skrev väldigt ofta mitt första bloggår.

Annika: Tack - det värmer att höra. :) Jag kommer nog att fortsätta skriva men troligen bara då jag verkligen känner att jag har något att dela med mig av. Du är ju en otroligt flitig bloggskrivare. Hur kommer du på saker att skriva om? Vet ju att du verkligen gillar att skriva och är duktig dessutom så det bidrar säkert. Kramar!

Anne-Marie said...

Louise: Vad roligt att du hittat hit. Välkommen! Ett syfte med min blogg är ju just att kunna ge bra information som kan vara till nytta om man vill besöka USA, flytta hit eller bara är intresserad av USA i största allmänhet.

Magdalena: Att lägga in egna bilder kan ju göra att man inte behöver ha långa "uppsatser" man skriver :) utan bara litet kommentarer kring något intressant man sett. Min jakt på kamera har börjat och jag försöker förstå vad det är jag egentligen skall tänka på och vad som är bra att ha. Ha det gott du med!

Louise said...

Din blogg är verkligen jätte bra :)

Jag har en fråga, tänkte att du kanske vet ^^ Vart går det att få tag på billiga biljetter, utan att det är ett sunkigt plan med dålig service. Billigaste jag hittat verkar vara SAS. Min pojkvän ska hit i sommar, och vi vet inte riktigt vilket bolag som är bäst och så. Har du några rekommendationer?

Annika said...

Jadu, A-M...det är nog inspiration och kommentarer som styr mitt bloggande. Utan alla mysiga och schyssta och nyfikna läsare skulle det kännas trist.
Jag brukar skriva upp alla ideer jag får på en ggn.
Och sen blandar jag ju en massa..skriver om nostalgi, USA och Sve och Fin i en salig blandning, har bilder av blommor och annat.
Ngn annan ovan skrev att en digitalkamera kan ge dig andra infallsvinklar, och ja, absolut!!!! OM du kan så investera i en kamera så ska du se att blogglusten vaknar!!
Det kan jag nästan lova dig...
Kram igen!!!

m i t said...

Hej Anne-Marie!
Hoppas att du orkar fortsätta din blogg! Jag har saknat dig! Jag har flera anledningar att så småningom igen resa till Californien och har blivit nyfiken på att se mer av staten längre norrut tack vare dig!
Här hemma har jag ett fint minne av höstens vistelse i Paso Robles: en liten kalifornisk ek i en kruka planterad av min vän D som plockat ekollonet under en av sina ekar. Den pyttelilla plantan åkte med hem i kofferten och har växt till betydligt.
Det vore roligt om du berättade mer om din vardag - hur det var på jobbet, vad du har handlat, ätit till middag, vilka du träffat, böcker du läst osv.Allt behöver inte vara så spektakulärt som ormen!
Hoppas se dig i alla fall då och då på bloggen! Men det är ju viktigt att du inte blir stressad av den!!
Kram!

Sparkling said...

Hoppas att du fortsätter skriva! du behöver ju bara skriva när du själv vill, finns ju inga lagar om hur mkt man måste uppdatera :) jag har dig på bloggkoll så varje gång du skrivit nått tittar ja in, så ja slutar inte läsa bara för att uppdateringen är dålig.
hoppas du behåller bloggen!

Anne-Marie said...

Louise: Om din pojkvän befinner sig i USA skulle jag föreslå att han kollar in t ex Expedia, Travelocity, Orbitz eller bara Googlar t ex "cheap flights" och så får han upp olika hemsidor som kan jämföra flighter. Alla som kommer upp brukar vara okej flygbolag. Jag har flugit SAS, United, Continental, KLM och alla håller hög standard.

Anne-Marie said...

Annika: Jag brukar också skriva ner idéer när de kommer - tydligen har de varit färre på sista tiden. :) Du och din familj verkar ju göra väldigt mycket vilket jag inte riktigt gör. Har man mycket för sig finns det ju hela tiden saker att skriva om. Dina foton är verkligen bra och de gör, tycker jag, att bloggen blir mer levande. Kram!

mit: Tack! Och jag kommer nog att fortsätta med bloggen men troligen bara när jag känner för det. Jag har nog fått för mig att folk inte är särskilt intresserade av att höra vad jag äter till middag. :) Jag har nog hållit en litet mer neutral vinkling av min blogg eftersom det kan kännas litet väl personligt annars. Kanske jag skall tänka om. Kram!

Sparkling: Tack för din kommentar! :) Nej, visst behöver man inte skriva så ofta men samtidigt tycker jag själv att det känns roligare med en blogg som uppdateras någorlunda ofta. Men jag får nog lyssna "till mitt inre" och bara skriva när det känns kul. Kanske det blir mer inlägg en vecka än nästa och det är helt okej.