Thursday, April 30, 2009

Valborgsmässoafton


Idag är det alltså valborgsmässoafton - det är fortfarande 30 april i Kalifornien. Det hade jag glömt bort men när jag var inne på Dagens Nyheter via internet blev jag påmind.

Det är lätt att glömma bort en dag och högtid som inte alls finns i USA. I Sverige är den ju faktiskt en tradition som många firar. Jag minns att jag alltid gick och tittade på någon valborgsmässoeld när jag var yngre. Ofta fanns det även ett fyrverkeri. På den tiden hade man ingen sommartid i Sverige vilket gjorde att det faktiskt var mörkt när det var dags för fyrverkeriet. :)

Idag var jag ute i Lake Shastina och fick min nyckel. Jag hade tagit med mig några småsaker som jag ställde in i lägenheten. Det kändes hemtamt att komma dit igen. Nu till helgen går flyttlasset. Den här gången har jag hyrt en Uhaul (liknar t ex Statoils små flyttbilar) och det var nog tur eftersom det kommer att regna här. Skall bli skönt att packa upp mina saker. Mycket har legat kvar i sina kartonger under ca 1,5 månad nu - det jag packat upp var egentligen bara sådant som jag behövde använda.

Tydligen kommer jag att få tillbaka samma postlåda som jag hade tidigare i Lake Shastina. Som tur var hade jag sparat mina nycklar till den. Jag kommer att använa samma internetservice som jag hade tidigare och de sade att jag kommer att få tillbaka samma konto. Litet lustigt är det ju faktiskt.

Trots att det är den 30 april är det inte någon riktig vår här. Vi hade några dagar med sommartemperaturer för ett tag sedan men sedan dess har det varit kallt. Jag känner mig redo för varmare väder nu.

Bilden från Wikipedia.

2 comments:

Anonymous said...

ÅÅÅåå, lycka till med flyttandet!

Kraaaaaaaaaam

Anne-Marie said...

Tack! Det har blivit litet väl mycket av detta på sista tiden eftersom ett huset jag flyttade in i nära skolan troligen har mögel och/eller någon kemikalie som gjort att jag fått en allergi. Jag flyttar tillbaka till lägenheten jag bodde i under ca 5 månader i Lake Shastina. Kram!