Thursday, April 23, 2009

Google Maps

Något kul som min kollega på jobbet visade mig (kanske många av er redan känner till detta) är en del av Google Maps där man kan gå till "Street View" och faktiskt se hur hus ser ut.

Jag kollade förstås in mitt hus (som jag snart flyttar ut från). Den bilden måste ha tagits förra året eftersom min hyresvärd sagt att de höll på att renovera huset då. Här kommer en bild på mitt lilla hus
Man ser inte baksidan givetvis men bilden ger i alla fall en uppfattning om hur det ser ut.

Tyvärr finns inte denna funktion för adresser i Sverige. Om man har en adress här i USA skriver man in den och sedan klickar man på "street view" på kartan. Rätt kul faktiskt men samtidigt finns givetvis frågan om detta är ett intrång i folks privatliv. Det verkar i alla fall som att adressen som visas på kartan inte stämmer med den faktiska adressen. Min kollega sade att han hittat sin bil på en bild som visar en gata inne i Mt Shasta. Vet inte om man faktiskt kan se en registreringsskylt.

Jag antar att det tagits massor med bilder över hela USA som sedan lagts in i Googles databas. Vissa bilder verkar vara nyare än andra.
Alltid intressant att se vad Google håller på med.

4 comments:

Saltistjejen said...

ja jag tycker google maps ar jattekul!!! Det ar en sa cool funktion detta.
Hoppas det gar bra med din tillbakaflytt nu!
kram!

William said...

Om du undrar hur det går till så är det massa bilar med kameror på taket som åker runt och fotar.

http://farm4.static.flickr.com/3179/2459337905_1758501a6a.jpg

Här är en google car in action!

Cheers!

Annika said...

Det är så otroligt roligt med Google maps! jag tycker inte att det är kränkande.
bara roligt.
MÅSTE kolla in min gata nu!!!
KRAM!!

Anne-Marie said...

Saltis: Visst är Google Maps en kul grej. Nästa helg går flyttlasset igen. Jag börjar bli proffs på det här. :) Kram!

William: Tack för bilden! Verkligen roligt att se. Har aldrig sett några bilar här men de har väl kört runt när jag inte varit utomhus.

Annika: Jag tyckte verkligen det var intressant och roligt att se denna funktion hos Google Maps. De bilderna jag sett verkar vara rätt nya dessutom - till skillnad från andra delar av Googles kartor. Kram!