Thursday, October 2, 2008

Höstkänsla


Vi har haft fantastiskt fint väder under hela september. Fram till och med igår har det varit högsommarvärme.

I morse när jag drog up persiennerna var det till och med litet blött på gatan utanför mitt hus. Vi har inte haft regn egentligen sedan i våras. Jag har ett svagt minne av en åskskur i juli som varade 15 minuter kanske men det är allt.

Vår tidning i Mt Shasta (Mt Shasta Herald - som bara kommer ut en gång/vecka) hade en artikel som berättade om den extrema torka som råder i Kalifornien. Tydligen råder det brist på vatten i stora delar av Kalifornien. Här i mitt område märks det inte på samma sätt eftersom vi har mycket vatten i största allmänhet. Men det är säkert så att även vi är drabbade av torkan eftersom berget Mt Shasta inte haft någon snö sedan början/mitten av sommaren.

Nu verkar det i alla fall som om vädret är på väg att bli mer höstlikt. De har pratat om regn under ett par dagar. Det vore faktiskt inte helt fel med regn.

Dags att ta fram höstkläderna.

2 comments:

Anonymous said...

Å vad härligt med regn. Hösten är min favoritårstid alla gånger :-)

Anne-Marie said...

Maria: Jaha, du gillar hösten. Jag har aldrig varit någon riktig anhängare av hösten men här blir det aldrig så grått och trist under så lång tid som det gör i Sverige.