Friday, October 17, 2008

Flyttkartonger

Mitt liv består just nu av flyttkartonger. Jag har kvar alla mina kartonger sedan jag flyttade från Oregon så det skall väl inte bli några större problem att kunna packa allt. Dessutom behöver jag ju inte packa fullt så noga som jag gjorde när jag flyttade från Oregon. Då var det ju en lång flytt, nu är det ca 15-20 min per bil från min nuvarande bostad.

Idag ringde jag till telefonbolaget och meddelade att jag skulle flytta. Turligt nog kan jag ha kvar mitt telefonnummer eftersom Lake Shastina hör till samma område som Weed. Skönt att inte behöva meddela mina vänner ett nytt telefonnummer.

I Lake Shastina har telefonbolaget tyvärr inte någon service för höghastighetsinternet utan jag kommer att få skaffa internet via satellit. Min internet servce som jag nu har (genom telefonbolaget) har verkligen fungerat bra så jag kommer nog att sakna den. Att ha internet via satellit är inte lika pålitligt vad jag vet. Min vän N, som jag bodde hos i Lake Shastina, har internet via satellit och då och då fungerar det inte. Troligen beroende på att det blåser så otroligt där.

Igår fick jag ett nytt lås i min bil. Det tog sin tid. Låssmeden kom till min bil och fixade allt på plats. Tyvärr kommer jag inte att få ut något på försäkringen eftersom jag låg precis under min självrisk.

Hoppas att det fina vädret håller i sig tills jag flyttar. Allt blir så mycket enklare då.

7 comments:

Lars said...

Lycka till med flytten. Jag förstår precis hur du känner det eftersom vi också lever i kartongland just nu. Känns mycket lättare för mig nu att flytta dock sedan min fru gör det mesta :-) Värre var det när jag flyttade från Sverige och fick göra allt själv. Vi flyttar om 2 veckor, YES !!!!

Fransyskan said...

Lycka till med flytten!! Det är hemskt att leva i kartonger och om jag får ge ett litet råd på vägen så är det att låta varenda kartong stå öppen och tillgänglig tills samma morgon då du flyttar (viiiis av erfarenhet efter alltför många flyttar...)

Anne-Marie said...

Lars: Ja, ni flyttar också nu. Lycka till! Det är litet annorlunda liv ett tag innan allt kommit på plats. Men att flytta lokalt är ju helt annorlunda än att flytta mellan stater eller internationellt.

Fransyskan: Jag har alla mina kartonger öppna - har också blivit vis av tidigare erfarenheter. :) Tack!

Anonymous said...

Ååååå, jag är inte avundsjuk på dig. Iofs älskar jag när flytten är klar och det är dags att utforska nya områden men allt innan... gråter fortfarande när jag ser banankartonger inombords. Vill aldrig mer flytta!

Petra H said...

Håller tummarna att flytten kommer att gå smidigt - är det den förste november du flyttar? Vi diskuterade just igår att vi borde slänga våra gamla flyttkartonger (eftersom de är trasiga) - lagom så där några månader innan vi ska flytta igen... Men, vi får ju flytten betald och flyttfirman kommer ju att ge oss nya och hela flyttkartonger. Jag har bara flyttat med flyttfirma en gång (hit till PR) och det var så mycket som gick sönder! Det är jobbigt att flytta ensam men man är nog mer rädd om sina saker än professionella flyttgubbar!
Är förresten din nya bostad möblerad eller ska du flytta möbler också? Hoppas att du får hjälp av vänner.
Kram

Ann-Katrin said...

Akta dig, det är när man tror att man inte behöver packa fullt så noga som det blir problem... De jobbigaste flyttarna är de som ska flytta tvärs över gatan...

Lyckat till!!

Hälsningar
Ann-Katrin

mia said...

Brukar komma in och läsa då och då, så roligt att höra om vardagen i ett annat land men nu verkar jag ha missat nåt. Varför ska du flytta? *nyfiken*

Lycka till med kartongerna!
Kram Mia