Monday, September 29, 2008

Polisstationen i Weed

Idag ringde jag till mitt försäkringsbolag. Jag har en $250 "deductible" eller självrisk så om mitt låsbyte kostar mer än $250 kan jag få ut det som överstiger det beloppet.

Kvinnan på försäkringsbolaget tyckte att jag skulle göra en polisanmälan så idag har jag varit på polisstationen i Weed för första gången.

Det var en liten polisstation! När jag kom dit fanns det ingen annan där. Jag fick prata med en polisman och berättade att någon försökt ta sig in i bilen men inte lyckats. Polismannen påstod att de har polisbilar på patrull. Jag har inte direkt sett några bilar på sista tiden. Tidigare i somras fanns det en del bilar efter det att min hyresvärd begärt extra patrullering när det värsta festandet pågick.

Jag pratade också med en låssmed idag och han skall tydligen beställa ett nytt lås. När jag berättade vad som hänt sade han med en gång att det behövde bytas ut.

Fortfarande har vi högsommarvärme. Under helgen var jag uppe på berget med R och det var otroligt så varmt det var. Inte ens på natten blev det kallt. Det är så fantastiskt fridfullt och tyst där uppe. Inte som här i Weed med motorvägen som alltid hörs.

5 comments:

Fransyskan said...

Hmm det är kanske så jag skulle gjort när dom försökte bryta sig in i min bil!

Någon hade bänt lite i låset på passagerarsidan (tack tack tack för att dom inte tog förarsidan) och där stod jag med en bil som inte ville låsa sig alls längre.

Killen på verkstaden bände tillbaka låset så att centrallåset funkar igen - men tyvärr sitter det så illa att jag inte kan låsa på den sidan längre.

Men med min skruttbil kanske det inte gör så mycket!

:) said...

hur skriver man till dig "privat?" mejl?

Anne-Marie said...

Fransyskan: Det låter som om du hade påhälsning av biltjuvar du med. Har fortfarande inte fått låssmeden att titta på bilen och han väntar på prisinformation om låset. Vi får hoppas att detta löser sig snarast.

Said: Du kan skriva till mig via den email som finns på min profil. Gå till den sidan så ser du min email. Ser fram emot ditt mail.

Lisa said...

Hejsan! Jag har läst rätt mycket i din blogg, och jag tycker du skriver jätte mycket intressanta saker! Ha det bra!

Anne-Marie said...

Lisa: Tack för dina snälla ord. :) Ha det bra du med!