Saturday, July 12, 2008

Sommar i Kalifornien


Innan jag flyttade hit trodde jag att det var varmt året runt i Kalifornien. Kanske inte högsommarvärme, men varmt. Det stämde ju inte. Visst är det ett behagligt klimat i södra delen av Kalifornien i stort sett hela året men i norra Kalifornien är det, som väl framgått av bloggen, riktiga vintrar.

Även om vi har fyra årstider precis som i Sverige är våra somrar mycket längre. Det regnar dessutom oftast inte på flera månader och det är varmt. Riktigt varmt. Den senaste veckan var det rekordvarmt men det är vanligt att vi har ett par månader med temperaturer runt +30 varje dag.

Som svensk är man ju inte bortskämd med sol varje dag. När jag bodde i Sverige var jag tvungen att vara ute i solen så fort det var fint väder. Och så tror jag de flesta svenskar är. Här blir det litet mer avslappnat eftersom solen skiner varje dag. Jag ser aldrig folk sitta ute i solen och pina sig för att bli bruna.

Jag har skrivit om alla bränder som pågår. Kalifornien brukar alltid ha bränder varje år men just i år är det extremt. Jag läste precis att 20.000 brandmän från 41 stater i USA samt Puerto Rico bekämpar bränderna. Arnold har kallat in ytterligare förstärkning från Mexiko, Kanada, Australien och Nya Zealand.

När jag gick iväg idag för att vattna hos min chef var det fullpackat med bilar på vägarna. Den här helgen pågår Weed Carnevale. Det är inget jag brukar gå och titta på men många andra var tydligen där.

Jag har städat idag så där riktigt ordentligt. Genom att det är så torrt här under lång tid blir det väldigt dammigt. Dessutom putsade jag mina fönster, fast bara på insidan. Jag skrev om amerikanska fönster för ett tag sedan som inte är alldeles lätta att putsa. Litet bättre blev det i alla fall.

3 comments:

Saltistjejen said...

Oj vi skulle också behöva putsa våra fönster.... Men vi kan också endast putsa på insidan. Dumt för de är smutsigast på utsidan...

Lisa said...

Att fa varorna packade vanjer man sig snabbt med. Nar vi var i Puerto de la Cruz i april, kopte vi frukostmat och lite annat varje dag pa narmasta lilla affar. Dar packade de at oss. Man blir faktiskt ganska van fort kandes det som.

Tanker dock mest pa bitradernas arbetsmiljo. De far ju mycket arbetsskador anda i sitt jobb har jag forstatt.

I vart lilla samhalle har vi en stor ICA-affar, en stor Coop-affar och en ny Lidelaffar som ocksa ar stor. Jag fattar inte att det lonar sig pa ett sa pass litet samhalle. Men vi ar nojda for vi har ju ett stort utbud.

Att det ar varmt jamt i Californien har jag alltid trott, anda tills jag borjade lasa din blogg. Jag har lart mig mycket om USA, sen jag borjat lasa era bloggar fran alla delar av USA.

I morgon borjar varan semester pa 4veckor. Vi borjar med andra malningen av huset. Gruvar mig for jag ar sa hojdradd, och ar sa klart orolig for M ocksa. Karlar verkar ju aldrig vilja erkanna sin ev radsla.

Alla vara grannar har semester nu. Eftersom vara hus i kvarteret ar sa gamla haller alla pa med en massa saker pa husen varje sommar.

Nu haller vi tummarna att det inte regnar hela dagarna iallafall, sa vi hinner aka upp till stugan ocksa efter malningen.

Ha en fortsatt skon helg Anne-Marie och sa far vi hoppas att det blir lite lugnare pa ditt jobb i fortsattningen i sommar.

Anne-Marie said...

Saltis: Visst är det dumt. Vissa saker här i USA verkar inte särskilt genomtänkta tycker jag. Fönster är något sådant.
Om jag inte bodde på andra våningen skulle jag ju kunna putsa utsidan men det går inte nu.

Lisa: Visst vänjer man sig. Sedan kan det ju vara så att det ibland faktiskt vore bättre att packa själv om man inte vill ha krossade persikor till exempel. :)
Skönt med fyra veckors semester. Det vore inte helt fel att ha litet mer semester än vad jag har.
Jaha, du har också höjdrädsla. Jag kan inte ens gå upp på en hög stege - det känns som om jag skall falla ner. Likadant om jag t ex står nära en brant klippa och tittar ner - det känns som om jag skall ramla ner.
Hoppas att du inte får alltför mycket regn. Vi tar gärna emot litet här om du har lust att skicka över. :)