Sunday, April 13, 2008

Sjukförsäkring

Nu har jag varit dålig på att skriva igen. Jag förstår inte vart timmarna tar vägen. Jag skulle helt klart behöva fler timmar per dygn.

Under helgen blev det helt plötsligt sommar här. Det har varit runt +25 igår och idag. I morgon skall det bara bli runt +10 och nästa helg pratar de om snö igen. Tala om berg- och dalbana.

I fredags var jag tvungen att för första gången använda mig av min nya sjukförsäkringsförmån genom jobbet. Under många år har jag haft min egen sjukförsäkring men i och med att jag blev fast anställd med fler timmar har jag nu min sjukförsäkring genom jobbet.

Jag hade av någon anledning börjat höra sämre på ena örat i torsdags. I fredags var det inte alls bra så jag tyckte det var lika bra att låta en läkare kolla upp vad som var på gång. Vi har en så kallad "walk-in clinic" i Mt Shasta dit man kan gå utan att beställa tid. Personen som undersökte mig sade att jag hade vätska inne i örat beroende på att örontrumpeten var svullen.

Även om jag nu har en sjukförsäkring genom jobbet fick jag betala en del (ca 1/3) av kostnaden. Men det var helt klart en förbättring jämfört med den försäkring jag haft tidigare.

Som tur är har jag blivit mycket bättre. Jag hittade ett homeopatiskt preparat (det var givetvis inget läkaren rekommenderade) som hjälpte väldigt snabbt.

Tyvärr kunde jag inte riktigt uppleva och njuta av det fina vädret på grund av mitt öra men det kommer ju fler helger.

6 comments:

Saltistjejen said...

Oj vad tråkigt med öronproblemet. Men vad bra att du nu har sjukförsäkring via jobbet!!! Jag har hört att just lärare och andra som jobbar i liknande yrken ofta har en ganska bra försäkring. Är det då? Eller gäller detta kanske enbart vissa stater eller vissa skolor?

Själv tycker jag fortfarande health insurance systemet här är jätteknepigt och komplicerat och konstigt!!! För att inte tala om orättvist!! Men det är en annan historia.
Hoppas nu du blir bra i örat snart!!

Anne-Marie said...

Saltis: Jodå, jag är mycket bättre. Det homeopatiska preparatet tycktes göra susen. Jag fattar bara litet grand av sjukförsäkringssystemet. Jag tror att man måste vara otroligt insatt i det hela om man verkligen skall förstå hur det fungerar. Skolor här i USA har nog relativt bra förmåner. Än så länge i alla fall. Kaliforniens budget och ekonomi är inte bra och vår skola kommer att behöva spara en massa pengar det kommande året.

David said...

Hej, jag undrar hur det är att ha en så kallad egen sjukförsäkring? Är det lätt att få?

Kostar det väldigt mycket jämfört med det man får av arbetsgivaren? MÅSTE man ha en försäkring från arbetet ifall man har jobb?

Kan man liksom bli nekad att få teckna en försäkring om man är för genetiskt svag eller nåt, eller höjer de bara premien då?

Många frågor. Vore kul med svar. :)

Anonymous said...

Hej, kul att du mår bättre men det har ingenting med homeopatiska läkemedel att göra. Homeopatiska läkemedel innehåller nämligen inga ämnen med påverkan på kroppen eftersom homeopati går ut på att späda ut verksamma medel.Det finns enorma mängder emd material av vetenskapliga studier som viaar att hoempati är humbug.
Allvarligt - du kastar bort dina pengar!
För en introduktion till homepati börja på wikipedia och kolla sedan vidare.

AQtt du mår bättre beror helt enkelt på att din kropp alldeles själv klarat av det hela - vilket kroppar oftast gör.

Spar dina pengar, eller ge dem till välgörenhet men ge dem inte till lurendrejare.

Anonymous said...

That makes sense, since the hardware design's already finished, why not encourage" sex chat distributed reporting" and open-source code, why not try God? I was still married at the time of her younger brother's death.My blog post; sexchat

Anonymous said...

Many people prefer eating yogurt because it is
located inland from Los Angeles, which is a very powerful moisturizer that
fleshlight can increase the production of sweat from our body.
The photo is far from conclusive in what it reveals, but this option has been removed from the ecosystem and, with the ever
increasing price of gas.