Sunday, February 3, 2008

Superbowl Sunday


Idag är det väl nästan en "helig" dag här i USA. Det är nämligen Superbowl Sunday. Detta evenemang sänds givetvis i TV och det är möjligen det TV-program som flest tittar på under hela året. Superbowl Sunday är finalen i NFL (National Football League).

I år spelar man i Phoenix, Arizona (inte långt från Quartzsite där jag var under julhelgen). I år är det "The New England Patriots" som spelar mot "The New York Giants".

Under Superbowl Sunday brukar ofta populära sångare och musiker uppträda innan matchen börjar och i halvtid. Det här evenemanget är tydligen också en dag då man äter mycket. Det är bara Thanksgiving som slår Superbowl Sunday.

Den här matchen sänds i år i en TV-kanal som heter Fox och det är den kanalen som jag tidigare berättat om där man visat andra kanaler på bästa sändningstid eftersom det har varit en konflikt under lång tid mellan Fox, den station som sänder Fox lokalt och vårt kabelbolag. Nu har det tydligen brutit samman totalt eftersom den kanal som brukar visa Fox (som alltså är en nationell TV-kanal) bara har en text där vårt kabelbolag beklagar det inträffade och hänvisar till att denna konflikt nu måste lösas av kongressen här i USA.

Eftersom jag inte är intresserad av amerikansk fotboll gör det mig inget men jag kan tänka mig att många är både upprörda och irriterade idag. Men ett av mina favoritprogram kommer jag inte att kunna titta på nu om inte något händer. "American Idol" har satt igång igen och det vill jag gärna titta på.
Det blir väl att titta på datorn eftersom det tydligen sänds där. Konstigt är det i alla fall med vår Fox-kanal.

Bilden från NFLs hemsida.

11 comments:

Saltistjejen said...

Hm, har en kompis som var besviken över valet av Tom Petty som "pausmusik" eftersom hon inte trodde att han skulle lyckas fixa någon skandal. Jag såg inte hela matchen så jag har ingen aning om han lyckades eller ej??
Min kompis är inte så fotbollsintresserad så hon sa att det enda rliga med Superbowl är att kolla om artisterna orsakar någon skandal, haha!!!

Anne-Marie said...

Saltis: Eftersom vår kanal inte sände någon Superbowl vet jag inte om det blev någon skandal eller inte. :) Jag vet inte ens vilket lag som vann. Måste erkänna att jag inte är särskilt intresserad av football. Däremot vår svenska fotboll är kul att titta på. Saknar det här i USA.

Maria Byström said...

Ååååå, detta ÄR verkligen USA. Jag har kollat på superbowl på teve ihop med ett gäng amerikaner och sögs med. Wow!

Ingegerd said...

Hej
Jag söker förtvivlat på nätet efter information om att registrera bil som utlänning i USA. Jag fick upp din blogg på den sökningen. Tänkte att jag kanske kunna slönga ut en fråga till dig då eftersom alla myndigheter jag har försökt att kontakta inte svarar. Vi har tänkt oss att köra runt i USA i 2 månade o vill därför köpa bil, det vi undrar över är om man kan registrera o försäkra bil i USA utan att bo där. Har du en aning?? Börjar bli smått desperat

nintendotjejen said...

Jättebra blogg för oss som är intresserade av USA och hur det är att bo där. Vore kul om du skrev mer, jag går in här ofta och tittar.
Kolla gärna min blogg (länk i namnet) som handlar om det sunkiga USA.

aurorabuddha said...

Namen halla da ba!! Vars har du tagit vagen nu igen?!

Mimmi said...

Anne-Marie, saknar dina inl�gg.

Fundersam Cecilia said...

Hoppas allt är bra med dig,börjar änna bli lite orolig...

Petra H said...

Jag saknar också dig! Hoppas att allt är bra.

Leylah said...

Vad sysslar du med där borta då? :)

Lisa said...

Hej Anne-Marie.
Kan du inte h�ra av dig lite till oss alla som undrar hur du m�r?!
Kram fr�n Lisa