Monday, January 28, 2008

Måndag i Weed

Det var litet tomt i skolan idag eftersom många säkert blivit insnöade. Igår kom det en massa snö på bara tre timmar. Eftersom alla inte har det så bra som jag och kan gå till skolan var det kanske svårt för en del att komma ut med bilen i morse. Det var också iskana under snön eftersom regnet som kommit tidigare frös.

Mitt arbetsschema är ännu så länge inte fastlagt. Den här typen av tjänst har ett oregelbundet schema även som fast anställd eftersom vi skall täcka de kurser vi har och de ligger utspridda på olika tider. Jag har vant mig vid det nu och har nästan glömt hur det var att jobba samma tider varje dag så som jag gjorde i Stockholm.

När jag kom hem var det dags att skotta snö. Som jag skrivit om förut finns det ingen snöröjning för det här huset så det är upp till oss hyresgäster att skotta. Eftersom jag bor en trappa upp ville jag skotta trappstegen eftersom det nästan var omöjligt att gå upp och ner för trappan. Bara en liten stund efter det att jag satte igång kom min granne ut och hjälpte till. Det är ett yngre par som bor i lägenheten bredvid min. Vi pratade litet och det var ett bra exempel på att småprat kan göra skottning litet roligare.

Nu ikväll har George W. Bush hållit årets tal till nationen - State of the Union heter det. Jag måste erkänna att jag inte brukar titta på det men det är svårt att undgå eftersom det sänds i alla de nationella TV-kanalerna.
Men ett program som jag tittade på är ett nytt dans- och sångprogram, "Dance War: Bruno vs. Carrie Ann", som har två lag som tränas av två av domarna från "Dancing with the Stars". Något jag alltid fascinerats av är hur många väldigt duktiga dansare och sångare det finns här i USA.
Bilden från MSNBC - "Dance War"

I morgon får jag sovmorgon och det känns bra att inte behöva stiga upp när det är mörkt ute.

2 comments:

Saltistjejen said...

Det var värst vad ni verkar få mycket snö!!
Här har det knappt snöat något under hela vintern. Ett par snöfall men då har snön legat kvar maximum ett par dagar innan den smält bort.

Bra att du och din granne kunde hjälpas åt med skottningen. Det är som du säger mycket roligare att göra sådana saaaker tillsammans med någon.

Anne-Marie said...

Det verkar som om hela västra USA har varit "måltavla" för det ena ovädret efter det andra. Litet tjatigt börjar det bli måste jag säga.
Eftersom det är så många yngre som bor här blev jag glatt överraskad av att jag inte var den enda som skottade. :)