Tuesday, January 8, 2008

Jag är insnöad

Den här rubriken kan ju ha mer än en betydelse :), men nu handlar det om det där vita som faller från himlen.

Idag fick vi massor med snö, mer än under något annat oväder under den senaste veckan. Skolan var stängd igen vilket var litet trist eftersom jag hade hoppats på att kunna arbeta och tjäna litet pengar. Jag får ju inte ett öre, eller en cent, när skolan inte är igång. I morgon skall det tydligen vara dags igen för mer snö och regn.

Jag hade för några veckor sedan köpt en snöskyffel och den fick jag användning för idag. Eftersom det inte finns någon här som röjer snön skottade jag trapporna upp till övervåningen, mest för min egen skull. Mina grannar var faktiskt ute och byggde en snögubbe och skottade en del också. Sedan fick jag se till att min lilla bil kom fram under snön. Eftersom jag vet inte vet hur mycket mer snö vi får skottade jag en del på parkeringsplatsen också bakom min bil. När jag stod där och pustade ut kom en bil och ställde sig precis bakom min och jag blev ju litet undrande vad de höll på med. Mannen rullade ner fönstret och sade att han hjälpte mig att göra spår i snön så att jag lättare skulle komma ut. Det var ju väldigt snällt faktiskt.

För att roa mig litet grand hittade jag en rätt roligt You Tube video om svenska för nybörjare. Låter svenska så? Ja, det kanske det gör. Jag minns när jag försökte lära Michel litet svenska så lät det han sade aldrig som jag tyckte det gjorde när jag sade samma sak. Rätt kul video i alla fall.

6 comments:

aurorabuddha said...

Namen, gu' va' kul! Ha ha ha! Jag kissar pa mig har. :oD Ah, vad skojigt!

Desiree said...

Oj oj oj hoppas du får en bra dag ändå fast du nu är insnöad och skolan är stängd. Du får mysa till det med en god bok och en god kopp med något varmt och gott.

Saltistjejen said...

Haha!!!
ja så låter nog svenska. Visst är det från Hip-Hip??

Anonymous said...

Hahahahahahaha. Jag skrattar ihjäl mig ;-)

Anne-Marie said...

Jodå, videon är från Hip-Hip och jag fick mig också ett gott skratt.

Lullun said...

Mycket snö! Och mycket användbara ord, för en nybörjarsvensk! Eller ja, kanske inte, men kul var det! *hihi* (men visst kunde man höra en viss antydan till skånsk accent bakom allt det lustiga?! :-) )