Wednesday, January 2, 2008

Ett Nytt År

Många har säkert avgett nyårslöften. Det tycks inte spela någon roll om man bor i Sverige eller i USA - nyårslöften verkar vara internationella.
Jag brukar inte avge några nyårslöften eftersom jag vet att jag måste vara redo att göra en förändring och då spelar det ingen roll om det är ett nytt år eller inte.

Något som jag emellertid hoppas på för 2008 är att det skall bli litet mindre omtumlande och omvälvande än vad 2007 var för mig rent privat. Men man vet ju aldrig så det är väl bäst att ta en dag i taget och se vad som händer.

Idag öppnade skolan igen efter att ha varit stängd sedan före jul. Det är bara kontoren som är öppna. Alla lärare och elever har fortfarande ledigt. Jag kommer inte att arbeta särskilt många timmar per dag men min chef har sagt att jag i alla fall kan arbeta en del timmar fram tills dess att skolan sätter igång den 15 januari. Mitt andra arbete har också legat på sparlåga under den senaste tiden. Trots att företag och myndigheter här i USA inte alls håller stängt i samma utsträckning som i Sverige passar man tydligen på att försöka ta litet ledigt i alla fall.

På tal om TV-programmet "The Biggest Loser" satte en ny säsong i gång redan i går och nu är det par som tävlar mot andra par. Igår åkte en pappa och hans dotter ur. Motivationen tycktes inte vara alltför hög hos pappan.
Det sades i programmet att det nu står klart att USA är det tyngsta landet i världen, det vill säga det finns flest överviktiga personer här.

Det nya året kommer att få en stormande inledning eftersom ett nytt oväder är på väg in över västkusten. Meteorologerna på "The Weather Channel" talar till och med om en historisk storm.

5 comments:

aurorabuddha said...

Valkommen hem! Jag hoppas att ditt 2008 blir bra. Ibland maste man ta ett andetag i taget bara. Som jag alltid sager: kom ihag att allting ar tillfalligt. Ibland kan det vara en trost!

Las pa Anita i Oregon's blog om overviktiga usa - sarskilt kommentarerna!

aurorabuddha said...

Forresten! Skriv om vadret imorgon pa din blogg. Show and tell Friday, vet du!

Annika said...

Såg the biggest loser!! Och jag tycker det är en sådan bra och inspirerande serie!! Pappan hade NOLL motivation, tyckte så synd om dottern...

Anonymous said...

härligt att du bloggar igen .Har saknat den och dig!

Ett riktigt gott 2008 till dig!

Anne-Marie said...

Aurorabuddha: God fortsättning! Ja, det bästa tror jag är att man tar ett steg i taget och också har en nypa humor. 2007 var helt klart ett händelserikt år och vi får se vad som händer under 2008.

Annika: Visst verkade pappan helt oinspirerad. Och att bara ha magen att säga att han tappat 19 pounds och hon bara 7 eller 8 pounds. Hur kan man säga en sådan sak till sin dotter?

Maria: Hoppas också att du får ett fint 2008. Ja, bloggen har fått vila litet under helgerna men jag hoppas komma igång nu igen.