Tuesday, December 11, 2007

Julkort


Julen närmar sig med stormsteg. Jag kommer faktiskt att resa bort sista veckan i december. Skolan har stängt under litet mer än en vecka och jag känner inte för att sitta i Weed. Jag har ju ingen familj här och de jag känner har fullt upp med sina familjer och vänner. Jag kommer att resa till Arizona och hälsa på en person och det blir säkert ett skönt avbrott i vintern. Där är det mellan +15-20 grader nu.

Trots att jag egentligen inte firar jul brukar jag skicka julkort. Skall de komma fram till Sverige är det hög tid att posta dem nu. De flesta julkort jag skickar brukar jag sända via epost. Det är bara några få personer som får julkort via posten. Tänk vad mycket enklare det är att skicka elektroniska julkort.

Här i USA finns det några internetsajter som har olika slags kort, bland annat julkort. De har jag använt mig av några gånger men oftast brukar jag göra mina egna julkort. Det känns mycket mera personligt på det sättet.

Jag minns en jul i Sverige när vi några dagar innan julafton undrade varför posten aldrig kom så att vi kunde se om vi hade fått några kort. Runt tretiden på eftermiddagen låg det en tjock bunt med kort i vår brevlåda. De flesta var inte våra utan brevbäraren hade troligen tröttnat på att dela ut korten och bara lagt dem i vår låda. Litet snopet var det ju.

Mina julkort som jag postar är skrivna och skall bara läggas på brevlådan. Litet mer tid har jag för mina elektroniska kort.


Bilden från Julkort.nu

3 comments:

Anita said...

Fint julkort du har satt in. Tycker om dom dar gammaldags Julkorten med mycket stamning. Speciellt dom Svenska med sma-tomtar, ladugardar och mycket sno. Det ar lite sorgligt att det dar med julkorts skrivande haller pa att do ut, men ah, sa mycket lattare det ar med e-julkort! Har ocksa bara nagra stycken personer kvar som jag fortfarande skriver kort till - framst dom aldre som aldrig kommer att lara sej att anvanda computers.

Desiree said...

Jag har faktiskt skickat ett gäng med riktiga julkort i år till vänner och släkt i Sverige. Visst är det toppen med elektroniska julkort och jag kör med sådana till viss del också men det är ändå så lyxigt att få ett handskrivet kort idag att jag valt att kosta på mig det i år. Låter som en riktigt bra idé att sticka iväg lite över jul och hälsa på din vän i Arizona.

Anne-Marie said...

Anita: Visst är de gammaldags julkorten fina. Det känns riktigt som jul när man ser de bilderna. Jag skickar också mest "vanliga" julkort till äldre personer.

Desiree: Visst är det roligt att få julkort också med "vanliga" posten. Jag blir lika glad varje gång det ligger ett i brevlådan. Jag hoppas kunna skriva litet om mitt besök i Arizona, kanske till och med på plats. Har aldrig varit i ett ökenområde så det blir litet spännande tycker jag.