Thursday, September 6, 2007

Min expedition till Sverige

Nu när min avresa närmar sig har jag verkligen börjat inse hur lång den här resan kommer att bli. Det är nästan en mindre expedition.:) Att inte bo i närheten av någon stor flygplats är en klar nackdel. Det är alltså ca 45 mil (svenska) från Mt Shasta till San Francisco. Eftersom jag inte vill köra bil dit - dels på grund av att jag aldrig kört bil i en stor stad och dels för att jag vet hur trött jag brukar vara när jag kommer tillbaka - kommer jag alltså att åka Greyhoundbussen.

Greyhoundbussar är inte särskilt snabba eftersom de ofta stannar på många platser och ibland har långa uppehåll på vissa stationer. Jag kommer att åka från Weed klockan åtta på morgonen den 15/9 och sedan kommer jag att komma till San Francisco vid 18-tiden samma dag. Då har det varit ett längre uppehåll i Sacramento. Sedan måste jag ta ytterligare en buss för att komma till flygplatsen. Greyhoundbussarna stannar nämligen inne i San Francisco. Men min dag är inte slut där eftersom jag sedan skall försöka hitta en så kallad "airport shuttle" som går mellan flygplatsen och det hotell där jag kommer att tillbringa några timmar.

Hotell i San Francisco är mycket dyra men efter många timmars "detektivarbete" igår hittade jag ett rätt så billigt hotell som ligger riktigt nära flygplatsen och som har en gratis "airport shuttle" som börjar gå redan klockan 4 på morgonen. Mitt flyg från San Francisco går vid 7-tiden på morgonen så jag måste vara tidigt (gäsp) på flygplatsen för incheckning. Numera är det ju inte bara att checka in sitt baggage och flyga iväg utan man skall ju ta av sig skorna och gå igenom en säkerhetskontroll som tar litet tid. Jag får inte glömma min genomskinliga plastpåse för förpackningar med vätskor! Inte är det lika roligt att flyga som det var förr.

Som tur är kommer jag bara att ha ett byte, i New York, och sedan landar jag i Stockholm tidigt på morgonen den 17/9. Sista sträckan är att ta en taxi från Arlanda till min mammas lägenhet. Jag har en känsla av att jag kommer att vara litet smått trött då jag kommer fram.

Sedan har jag ju resan tillbaka. Bäst att inte tänka på den redan nu.


Riktigt så här strapatsrik kommer väl inte min resa att vara ...

Bilden från SvD Kultur - Sven Hedin 1896

8 comments:

JaCal said...

Ja, du har verkligen en lång resa framför dig!! Så hur länge är det stopp i Sacramento? Kanske vi hinner ses? Nu är just GreyHound stationen ett av de mindre trevliga ställena faktiskt... kan man lämna bussen under uppehållet? Det är inte så långt till Downtown plazan från buss-stationen.

Matildas fikarum said...

Jag undrar om det inte skulle vara snabbare för dig att åka åt andra hållet? Via Peking eller Tokyo?

Sporty Spice said...

Uj, uj! Och jag som "gnäller" över att det tar tre timmar för mig att med bil åka till JFK. Ska genast sluta! =)

Annika said...

ja, Anne-Marie, jag ska också sluta gnälla över att det är jobbigt att resa när ja reser hem...Bor tio min från Dulles Airport, so what the heck! Jag har ingen rätt att gnälla.
DU har en tuff resa framför dig, jösses!!! Bäst att inte tänka på hemresan nu, som sagt. Hoppas du kan träffa Jacal ngra timmar i Sacramento!
KRAMAR!!

JaCal said...

Kollade precis - verkar som om (om jag fattat det rätt) du har nästan hela 2,5 timmar och bussbyte. Om du vill kommer jag ner downtown och hämtar upp dig och tar med dig på lunch nere i Old Sac så får du lite rast och frisk luft?? (och busstationen i Sac är verkligen inte trevlig).

Anonymous said...

ååååå, snacka om resa! Håller tummarna att allt går bra ändå :-)

Anne-Marie said...

Jacal: Jag har skickat ett mail till dig om att eventuellt kunna ses. Jag skickade det till den gmail som står på din blogg.

Matilda: Det som tar tid är att komma härifrån till en större flygplats. Och att det inte passar särskilt bra med bussar och anslutningar. Jag tror att det blir längre att åka åt andra hållet faktiskt.

Anne-Marie said...

Petra: Tre timmar till JFK låter som rena drömmen för mig. Jag saknar Stockholm nu där man antingen kan ta taxi eller Arlandabussen.

Annika: Tänk att du har så nära till Dulles flygplats. Jag minns när min pappa och jag landade där för många år sedan och det var så otroligt varmt och fuktigt att det var som att gå in i en vägg när vi kom ut från flygplatsen.

Maria: Det kommer säker att gå bra även om det är tröttsamt. Förhoppningsvis är det inga stora förseningar på varken bussar eller flygplan.