Monday, September 3, 2007

Labor Day

Idag har det varit helgdag här i USA. Det är en dag som heter Labor Day och för de flesta innebär det en extra dags ledighet och att sommaren går mot sitt slut. Från början var det en dag som skulle hedra arbetarna.
Det är en helg då många reser och flygplatser och vägar är fullpackade.

Min Labor Day helg har varit som i stort sett vilken dag som helst. Skillnaden var förstås att skolan var stängd. När man bara är tillfälligt anställd får man inte betalt för helgdagar vilket man får om man har ett fast jobb. Skolor här i USA är annars relativt generösa med både semester och sjukersättning. Trots att jag bara jobbat sedan april har jag en del semester redan så det kan jag ju använda mig av nu när jag skall åka till Sverige.

Jag var inne i Mt Shasta idag och det märktes att många var bortresta eftersom det var väldigt lugnt och litet folk. Något som jag helt missade var att det igår var den årliga Blackberry Music Festival inne i Mt Shasta. Det hade ju passat med tanke på björnbärstemat häromdagen.

Nu dröjer det faktiskt till november innan nästa helgdag infaller - jag ser i almanackan att den till och med infaller på min födelsedag i år.

7 comments:

Matildas fikarum said...

Du kanske fyller år på Thanksgiving? Säger jag som försöker gissa rätt.

Anonymous said...

åååå, visst inte att de firade Labor day alls.

Tänk vad jag lär mig att läsa din blogg .-)

Petra H said...

Helgdagar vimlar det inte heller av i Europa - vi har ju på sin höjd ledigt på Allhelgona (inte i Sverige tror jag, förutom skolbarnen som väl har novemberlov då), i Belgien är det två dagar!
Firas Columbus day i USA? Såg den helgdagen i guideboken för Puerto Rico.
Jag ser framemot att fira thanksgiving i PR i november. Jag har bjudit de utländska kompisarna på Mårten Gås-middag i Bryssel de senaste åren men det är så svårt att hitta hel kalkon (mindre fett än gås) i Belgien i början av november, men till thanksgiving finns de i affärerna!

Annika said...

Jag gissar att du fylle rår på Veteran's day...eller så har Matilda rätt, att det är t-giving...Som ju är 22 nov iår!
Ser fram mot t-giving...en himla mysig helg!!
Kul att Petra H ska få fira äkt-amerikanskt ffg!!

Desiree said...

Härligt att du har en sverige resa att se fram emot. Låter som du hade en ganska lugn men trevlig Labor day.

Anne-Marie said...

Matilda: Nej, det är inte Thanksgiving. Vi har en helg som heter Veteran's Day 12 november.

Maria: Vad roligt att du tycker att du får veta litet mer om USA genom min blogg.

Petra: Allhelgonahelgen är väl knappt ledig längre i Sverige förutom i skolorna som du skriver. Columbus Day finns i USA men den firas knappt vad jag vet. Minns inte nu om det är en s k "federal holiday" eller inte. Kul att du kan fira Thanksgiving i PR.

Anne-Marie said...

Annika: Du har helt rätt att det är Veteran's Day. Visst är Thanksgiving en mysig helg.

Desiree: Jag ser verkligen fram emot att kunna åka till Sverige. Framför allt eftersom jag trodde att jag inte skulle kunna ha åkt. Labor Day gick rätt obemärkt förbi för mig.