Monday, June 25, 2007

Tack för 800-nummer


Idag var jag glad och tacksam över att det här i USA finns 800-nummer. De kan väl närmast liknas vid Sveriges 020-nummer (som verkar försvinna mer och mer och ersättas av 0771 nummer som kostar pengar).

Här i USA har många, många företag dessa 800-nummer och det innebär alltså att man ringer gratis (oavsett om man kopplas till Indien). Idag var jag tvungen att ringa till Lenovos tekniska support (min PC laptop hade ett felmeddelande som jag ville veta vad det var) och jag pratade med dem under 1,5 timme. Det hade blivit dyrt om de inte hade haft ett 800-nummer.

Vissa av de telefontjänster som man kan använda för att ringa internationellt kan inte skilja på ett "vanligt" telefonnummer och ett svenskt mobilnummer (som ju ofta börjar med 7) vilket gör att det kan bli dyrt ibland när man måste ringa från USA till Sverige. Tyvärr har inte alla företag och myndigheter i Sverige ett telefonnummer som man kan ringa till från utlandet utan man får då ringa 0771-numret (020 nummer kan man inte alls ringa från utlandet) och betala mobiltaxa. 800-nummer i USA går heller inte att ringa till från utlandet.

Lenovos tekniska support finns tack och lov i USA. Men litet senare ringde jag till AT&T (mitt telefonbolag) och då kan jag svära på att jag kom till Indien igen.

No comments: