Thursday, June 21, 2007

Handla på internet


När man bor på en mindre ort som jag gör blir internethandlande en livsnödvändighet. För mig var det en helt ny erfarenhet när jag kom hit eftersom jag hade haft alla affärer jag kunde önska i Stockholm.

Att handla på internet är ju litet som att gå i affärer bara det att man till exempel inte kan prova kläder och testa en stero. Risken finns att man "köper grisen i säcken". Men som internetshoppare lär man sig vissa saker och vad man skall tänka på för att kunna göra ett så bra inköp som möjligt.

Här i USA finns en tidning som heter "Consumer Reports" som gör en massa tester av olika slags produkter och det är en bra start om man funderar på att köpa något. Det jag också ofta gör är att jag kollar på de internetaffärer jag brukar handla från och när jag sedan har litet att välja på går jag in på olika hemsidor där folk har gett utlåtanden. Epinions är en sådan med en massa recensioner.
Här i USA finns något som heter Better Business Bureau som har information om en massa amerikanska företag. Har ett företag en dålig rapport där då brukar jag aldrig köpa från dem.

Där man kan spara en hel del pengar är de så kallade "coupons" som finns för de större företagen. Jag har gjort några riktiga fynd genom att använda de här kupongerna. Det kan vara allt från 10% rabatt på hela ordern till gratis transport och så vidare.

I veckan som gick beställde jag några kläder och jag hade fått betala runt 50 kronor för transporten om jag inte hade kommit ihåg att använda mig av en "coupon". I stället för 50 kronor betalade jag 7 kronor.

Här kommer några hemsidor för kuponger:

eDealinfo.com
Coupon Craze
100BigCoupons
CouponMountain

Happy shopping!

Idag är det sommarsolstånd - det vill säga dagen är som längst idag. Här i USA säger man att sommaren börjar den här dagen. I år lär sommaren ha börjat klockan 14.06 östkusttid.

4 comments:

veronika said...

Tack for tipset med kupongerna!

Jag handlar en hel del via natet. Nu sist handlade jag svenska pocketbocker fran Bokus, sa kul att fa hit svenska bocker, blir som julafton.:) Sedan handlar jag klader, Orrefors/Kosta Boda som ibland ar mycket billigare an i svenska affarer. Har pa sistone handlat alldeles for mcyket pa natet, sa nu maste jag skarpa mig.:)

Anne said...

En annan sak (förutom kuponger) som är bra här är att det rätt ofta är nån form av rea. Man behöver inte välja till stora reor som sommarea och liknande utan det är titt som tätt en massa bra erbjudanden.
Så är det nåt särskilt man är ute efter och inte behöver köpa det med en gång lönar det sig ofta att vänta nån vecka så är det nästan alltid nåt ställe som snart kör igång en reakampanj.
Själv fyndade jag stora ramar på Michaels nu i veckan (har länge letat). Det mesta av deras sortiment var den här veckan 40-50% rabatt. Man blir alltid lika glad när man gör fynd :)

SweFlo said...

Epinions använder jag ofta, brukade prenumerera på COnsumer Report. Vi handlar mycket på Internet, och jag har lärt mig att alltod Googla företagets namn och "coupon code", man kan nästan alltid hitta något slags erbjudande! Det är ju dumt att kasta pengarna i sjön om man kan få det billigare...

Anne-Marie said...

Veronika: De där kupongerna är verkligen bra. Man kan spara en hel del pengar om man kommer ihåg att använda dem och har litet tur att det är något riktigt bra erbjudande just då.

Anne: Vad synd att det inte finns någon Michaels här där jag bor. Ja, det är reor hela tiden tycker jag. Jättebra att kunna fynda.

Sweflo: Visst skall man utnyttja kuponger om de finns. Som du säger så vill man ju verkligen inte betala mer än vad man behöver.