Saturday, June 23, 2007

En dag på berget

Idag önskar jag verkligen att jag hade en digitalkamera så att jag hade kunnat lägga ut fina bilder här.

Jag har varit uppe på berget Mt Shasta idag. Detta imponerande berg som är mer än 4000 meter högt. Att komma upp på berget och sedan ha denna fantastiska utsikt är något man minns. Idag var det så klart att vi kunde se ända till Oregon (staten norr om Kalifornien).

Mt Shasta är en vulkan och är samma sorts vulkan som Mt St. Helens i staten Washington. Mt St Helens hade ett stort utbrott 1980. Det är lätt att glömma bort att Mt Shasta fortfarande anses vara en aktiv vulkan som mycket väl skulle kunna få ett utbrott. Skulle det hända gick det troligen inte ens att bo kvar här.

Idag var det bara att njuta av stillheten och den friska luften. Det är något speciellt att vara på en plats som är så tyst att man bara hör vinden i träden.Bilden från USGS/Cascades Volcano Observatory hemsida.

4 comments:

Matildas fikarum said...

Vilken bild! Är toppen snöklädd året om?

Anonymous said...

Wow vad vackert. Älskar berg och utsikter...

Anne-Marie said...

Matilda: Nej, toppen har inte snö året runt men det finns några glaciärer som aldrig smälter. I år har det snöat ovanligt litet här så snön har i stort sett redan smält och det brukar den göra först i slutet av sommaren. Det kanske till och med blir vattenbrist här.

Maria: Ja, det är en härlig bild. Litet mäktigare än våra berg i Norrland.

veronika said...

Var du uppe pa toppen av berget?

Ar sa vackert dar uppe. Forstar att du njot av tystnaden.