Wednesday, April 18, 2007

Mitt liv utan TV

Att inte kunna se på TV är något nytt för mig. Visst har jag varit utan TV då och då när jag varit på semester men inte under någon längre tid. Nu när jag är inneboende har jag fått hitta på andra saker - vilket ju inte är helt fel, men ovanligt.

Jag har hyrt några filmer och då slipper man ju all reklam vilket är otroligt skönt. När jag bodde i Sverige hyrde jag nästan aldrig filmer men jag vet att det är dyrt. Och det har säkert blivit mycket dyrare på 10 år. Här i Mt Shasta finns det ett par välsorterade butiker där man kan hyra en film för en dollar. Det är billigt! Jag har hyrt tre eller fyra filmer åt gången och då får man ha dem i lika många dagar.

Här kommer några tips på filmer eftersom alla jag hyrt faktiskt varit riktigt bra:

Maria Full of Grace - en colombiansk tjej lämnar livet i sin by för att smuggla droger. Var tydligen nominerad för en Oscar.

Connie and Carla - två kompisar som kämpar för att jobba i showbiz. De blir vittnen till ett mord och flyr till Los Angeles där de blir drag queens. En mysig och rolig film.

Broken Flowers - Bill Murray spelar huvudrollen som en åldrande Don Juan. En dag får han ett brev som berättar att han har en son. Detta får honom att besöka gamla flickvänner och han får anledning att se på sin relation till kvinnor. Litet långsam men jag gillar Bill Murray.

Det kanske blir fler filmtips eftersom jag troligen inte kommer att ha TV på ett tag.

7 comments:

Annika said...

Tack för filmtipsen! har inte sett ngn av dom.
Hoppas du snart ska få eget boende så du kan börja se på burken igen. Du får skaffa TiVo så slipper du all reklam.
Nu vet du förstås att Sanjaya ÄNTLIGEN är väck från Idol!!!
Kram!!

nina said...

Maria full of grace gillar jag också! Jag gillar filmer från olika länder.

Själv såg jag Yesterday igår, en sydafrikansk film med fina bilder och bra musik som handlar om aids. Både sorgligt och hoppfull på samma gång.

veronika said...

Hej Annika.

Tack for filmtipsen! Alla tre filmer verkar intressanta. Just nu ar jag sjalv inne i att titta pa svenskt tv pa natet.Sa orkar du inte hyra film sa se en svensk deckare pa svt.se. Tittar annars sallan pa tv, hyr film istallet.

Anne-Marie said...

Annika: Varsågod. Även om jag inte kan se American Idol just nu blev jag glad att höra att Sanjaya är ute ur bilden. Hoppas nu att "våra" flickor går långt.

Nina: Utländska filmer är ofta välgjorda och intressanta. Inte så mycket Hollywood"stuk" utan mer genuin film.

Veronika: Välkommen hit! Tyvärr kan jag inte se film på internet eftersom jag bara har modem uppkoppling. Så det får nog bli hyrfilmer ett tag till.

Sporty Spice said...

Med datorn kan du ju alltid kolla på svt.se. Världens bästa tv faktiskt. Love it!

Fundersam Cecilia said...

Det är ju tur att det finns hyrfilmer i alla fall så du har något att se på.Har dock inte sett någon av de du rekommenderar.Connie and Carla har jag hört talas om men ej sett...Sanjaya,ja skönt att han fick åka hem.

Anne-Marie said...

Petra: Tyvärr kan jag inte se svensk TV via datorn eftersom jag bara har modem uppkoppling. Det är för långsamt. Jag lever litet i "stenåldern" just nu.

Cecilia: Det är jätterbra att det finns så billiga hyrfilmer. Connie and Carla var riktigt mysig och smårolig. Jag hoppas att jag kan se American Idol innan det programmet tar slut.