Monday, March 12, 2007

Stora avstånd


Ibland glömmer man bort hur stora avstånd det är här i USA. Bor man, som jag gör, på en mindre ort kan man nästan få känslan av att det är allt som finns.


Nu när jag börjar planera för att återvända till Kalifornien har jag en mycket lång resa framför mig. Det är ca 600 miles (ca 96 svenska mil) mellan La Grande och Mt Shasta. Det är ingen resa man gör på en dag utan man måste övernatta på vägen. Det var ju inte länge sedan jag gjorde denna resa - det var i slutet av november förra året så det känns litet drygt minst sagt. Men jag vill inte bo kvar här så då är det bara att sätta sig bakom ratten igen.

Det är som sagt väldiga avstånd i USA och det märker man till exempel när man flyger till Sverige. Jag har flugit via Chicago flera gånger och flighten mellan Kalifornien och Chicago tar litet drygt fyra timmar. Det är som mellan Sverige och Grekland.

Det kanske inte är så konstigt att bara ca 27% av amrisarna har pass eftersom de har så otroligt mycket som de kan se inom USAs gränser. Jag skulle gärna se mer av USA men det får väl bli litet längre fram.

2 comments:

Annika said...

Ja, nog är det ett stort land. jag skulle också vilja se mera av landet, tex the mid-west , Vermont, Montana, Wyoming mm mm. Men, det blir liksom aldrig någon tid över.

Monica said...

Intressant det det där att bara ca var fjärde amerikan har pass!