Monday, March 26, 2007

Spring break

Här i La Grande området i Oregon är det spring break den här veckan. Troligen är det lov på de flesta skolor i Oregon just denna veckan.

Sring break motsvaras nog mest av det svenska påsklovet. Här i USA firar man inte alls påsken som man gör i Sverige. Det är ju rätt många helgdagar i Sverige kring påsken vilket det inte är här.

Spring break i USA förknippas ofta med mycket festande och många tonåringar åker bort till olika exotiska orter. De största resmålen 2007 tippas att bli Mexico, Florida, Jamaica och Bahamas.
Tydligen finns det företag som chartrar flygplan och köper upp massor med hotellrum som de sedan erbjuder till rabatterade priser.

När jag gick i skolan och det var påsklov var det en del som åkte till olika skidorter i Sverige och kanske till Alperna. Det var inget för mig eftersom jag aldrig gillat att åka utför.

I kväll var det dags för andra omgången av "Dancing with the Stars". Vilken skillnad från förra veckan när de flesta verkade litet nervösa. Nu var det full fart och hög kvalitet på de flesta. Några som nog blir favoriter den här säsongen: Laila Ali (Muhammad Alis dotter), Joey Fatone (tidigare NSync stjärna), Heather Mills (charity activist - hon dansar med ett konstgjort ben och inte kunde man se det i hennes mambo), Apolo Ohno (guldmedaljör i skridskoåkning) och Ian Ziering (han som spelade en av rollerna i Beverly Hills 90210). Det blir nog spännande framöver.

4 comments:

Matildas fikarum said...

Jag minns mest påsklovet som blåsigt och kallt.

Annika said...

Just det, spring break...Karolina har sin veckan före Påsk. Annars är det mest ett lov för röjande college-kids.

Dancing!!! Så bra!! Laila Ali är ju SUPER!!!! Samma med Ian Ziering! WOW!! Jag hoppas faktiskt att en tjej vinner den här omgången. It's about time!!!

Desiree said...

Jag saknar att det inte är nåt ledigt kring påsk. Inte har man ju spring break heller eftersom man inte går i skolan. Mer semester och ledighet åt amerikanska folket :-)

Anne-Marie said...

Matilda: Det fanns säkert många påsklov som var kalla och blåsiga. Ibland kommer ju påsken tidigt.

Annika: Visst vore det roligt om en tjej vinner. Laila har ju helt klart en möjlighet.

Desiree: Håller helt med dig om att det borde vara mer semester här i USA. När jag pratar med människor och de får veta att vi har minst 5 veckors semester i Sverige tror de nästan inte på mig.