Friday, March 16, 2007

Mt Shasta here I come - again


Jag tycks alltid återvända till Mt Shasta. Det var dit jag först kom när jag kom till USA 1997, jag återvände dit när jag flyttade från Hawaii och nu är det dags igen.

Idag har jag bokat datum för min flytt. Första veckan i april bär det av. Jag hade hoppats att kunna ordna flytten på egen hand men med allt som hänt och att jag har både saker och en bil som skall flyttas valde jag att anlita en flyttfirma. Det är inte billigt men det känns som om det är värt att använda sig av en sådan service.

Något jag verkligen känt under min tid här i Oregon är att Mt Shasta är en speciell plats på många sätt. Även om det är en liten stad (ca 4000 invånare) känns den inte så liten och det beror nog på att det kommer väldigt många turister dit. Sedan finns det också många olika sorters människor där som verkar mer fritänkande och öppna än de som bor här i La Grande området.

Jag kommer i alla fall till Mt Shasta när det börjar bli vår och slipper snön. Det känns faktiskt som att åka hem. Union och La Grande hann aldrig bli något hem.

Bilden från Wikipedia

1 comment:

Annika said...

Vad skönt att du känner så, A-M! Att det blir som att komma hem. Perfekt att komma dit på våren också.
Nu måste jag ta mig en titt på kartan för att se var det ligger...