Saturday, March 31, 2007

Lördag i Union

Idag åkte jag till soptippen och det var mitt sista lass. Jag har varit där sex gånger med en fullastad "pick-up" bil.
När man bor på en mindre ort kan man välja om man vill ha sophämtning eller om man själv åker med sina sopor till soptippen. Undras just om man överhuvud taget skulle kunna göra det i Sverige? Jag bodde ju bara i Stockholmsområdet och där hade ju alla sophämtning. Den här soptippen ligger nästan inne i La Grande och de senaste gångerna jag har varit där har det varit otroligt mycket folk. Det märks att det är vår och alla håller på att fixa i sina trädgårdar. Har man möjligheten att själv åka med sina sopor kan man nog spara en hel del pengar.

På kvällen var jag faktiskt bjuden till mina närmaste grannar igen på middag. Återigen var det mannen i huset som hade gjort en mycket god "Chicken Teriyaki". Han har verkligen talang för att laga mat. De berättade en hel del om det här området (Union och La Grande) och det känns litet konstigt att få veta en massa om trakten när jag precis är på väg att flytta. Jag fick också veta hur de träffats när de bodde i Portlandområdet och att de nu inte skulle kunna tänka sig att bo någon annanstans än här i Union.

Nu har jag bara tre dagar kvar i Union och det känns riktigt skönt. Jag ser faktiskt fram emot att åka härifrån och komma till trakter som känns mer som hemma.

4 comments:

Annika said...

Det kommer nog att bli riktigt skönt för dig att återvända till Mt. Sashta!!!
Gulligt av dina grannar att bjuda på middag.
OM du bodde lite närmare hade jag bjudit över dig på middag också!
KRAM!!!

Anne-Marie said...

Vad gullig du är! Det hade verkligen varit roligt att få komma på middag till dig också. Vem vet, någon gång kanske jag befinner mig i DC.
Kram!

SweFlo said...

Jag kommer ihåg att vi ofta åke på soptippen (Gotland) när jag var liten. Speciellt när vi byggde om och hade mycket extra. Här i Florida ser jag ofta hur folk hyr en egen stor sopcontainer när de har typ en ombyggnad på G, så den kan hämtas separat när de har fyllt upp den. Tar upp hela uppfarten!

Anne-Marie said...

Sweflo: Jag antar att man kanske åker mer till soptippen på mindre orter i Sverige. Här har stått en container på en annan persons tomt en lång tid. De är praktiska men dyra.